Haudasta kaivettu Tomb Raider ja Minecraft-maailmanloppu – tässä viikon suurimmat uutiset / Uutiset / pelaaja.fi

Haudasta kaivettu Tomb Raider ja Minecraft-maailmanloppu – tässä viikon suurimmat uutiset

10.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0
kohokohdat 2020, Nintendo, Microsoft, DualSense, Tomb Raider,

Uusi vuosi on täällä ja näin myös ihmiset ympäri maailman ovat alkaneet palata taas arkeen. Erilaisia julkistuksia kuluvalla viikolla ei vielä juuri nähty Minecraft Earthin sulkeutumisen ja Nintendon uuden studiohankinnan ohella. Silti väläys saatiin muun muassa Microsoftin ja Nintendon yhteiseen vaiheeseen historiassa sekä unohdettuun Tomb Raider -elvytykseen.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Microsoft ehdotti Nintendon ostamista Xboxia luodessaan – "kuvittele tunti, jonka aikana joku vain nauraisi sinulle"

Microsoft on tehnyt viimeiset vuodet runsaasti suuria ostoksiaan pelibisnestään tukeakseen, mutta ajatus peliyhtiöiden hankkimisesta kävi vilkkaana myös, kun Xboxia oltiin vasta laittamassa aluille. Uutistoimisto Bloomberg julkaisi tällä viikolla Microsoftin alkuperäisen konsolin syntyä läpikäyvän haastattelun, joka huomioi ohjelmistojätin pohtineen niin Electronic Artsin, Squaren, Midwayn kuin jopa kilpailijansa Nintendon hankkimista.

Lue koko uutinen

- Naurattaa vieläkin. -Megaman

- Komedialeffan kohtaus, jossa kaikki nauravat kyyneleet silmissä. -Teräskäsine


Kadonnut pala pelihistoriaa on nyt pelattavissa – tältä näyttää julkaisematon uusioversio Tomb Raiderista

Kadonnut Tomb Raider -peli on päätynyt saataville Internetiin. Core Design -studio kehitti vuonna 2006 PSP:lle Tomb Raider: 10th Anniversary -nimellä kulkevaa uusioversiota, joksi uskottu peli on nyt pelattavissa hyvin keskeneräisessä muodossaan Internetissä jaettujen tiedostojen ansiosta.

Lue koko uutinen


Nintendo kasvaa uudella studiohankinnalla – pitkäaikainen luottotiimi liittyy perheeseen

Kanadalainen pelistudio Next Level Games on siirtymässä virallisesti osaksi Nintendoa. Kioton pelijätti on ilmoittanut, että sen on määrä haalia Next Level Games täyteen omistukseensa maaliskuun alkuun mennessä.

Lue koko uutinen

- Yllättävä veto sutdioita erittäin harvoin ostavalta Nintendolta. Mietin itseasiassa yhtenä päivänä viikko pari sitten, että mitähän Next Level Games mahtaa puuhata tällä hetkellä. Uusi Mario Strikers voisi olla yksi uusi syy ostaa Switch. -Carpio


Myyntikadossa useilla alustoilla elänyt The Sinking City tekee paluuta kauppapaikoille – riita kauhuseikkailun taustalla jatkuu silti

Loppukesästä kauppapaikoilta katoa tehnyt seikkailutrilleri The Sinking City on alkanut tehdä paluuta myyntiin. Pelin voi kuukausien tauon jälkeen ostaa kirjoitushetkellä taas niin Microsoft Storesta kuin Steamista, ja myös PlayStation Store -version pitäisi ilmestyä saataville piakkoin. Poistot tapahtuivat alun perin The Sinking Cityn kehittäneen Frogwares-studion ja julkaisija Naconin välisen oikeuskiistan takia.

Lue koko uutinen


Microsoft kysyy kaipaavatko pelaajat DualSensen toimintoja myös Xbox Series X:lle

Microsoft on selvittänyt uusien konsoliensa käyttäjien kiinnostusta DualSense-ohjaimen toimintoja kohtaan. Uuden tyytyväisyyskyselyn yhteydessä ohjelmistöjätti utelee, onko käyttäjä tietoinen PlayStation-ohjaimissa olevista toiminnoista, joiden hän toivoisi olevan osa myös Xbox Series X/S:n tarjontaa.

Lue koko uutinen

- Olisi ihan hyvä lisäys. Voi olla kesken konsolisukupolven ihan helppoakin lisätä. -Rabbitman

- Niin en oikein ymmärrä miksi mikkisoftan pitäisi ottaa tuo, ohjain on loistava ilman mitään kilkkeitä. Hajoamis herkempi on taatusti koska mitä enemmään toimintoja sen herkempi. -Billet


Minecraft Earth saapuu tiensä päähän

Mobiililaitteiden oma uniikki Minecraft-kokemus Minecraft Earth saapuu tiensä päähän. Mojang on ilmoittanut, että koronapandemian johdosta se on päättänyt lopettaa pelin kehittämisen ja sulkevansa näin sen palvelimet kesäkuun 30. päivä.

Lue koko uutinen


Ota uusi Monster Hunter ilmaiseen ennakkotestiin – tuoretta pelikuvaa julkaistu

Switchille suuntaava Monster Hunter Rise on mahdollista ottaa pian ilmaiseen ensitestiin. Capcom ja Nintendo ovat julkistaneet, että pelistä tuodaan Euroopassa huomenna perjantaina saataville väliaikainen demo, joka on koettavissa helmikuun alkuun asti.

Lue koko uutinen


Respawn Entertainment tarjoaa kurkistuksen pelisuunnittelun kulisseihin – katso hurja muodonmuutos prototyypin ja lopullisen kentän välillä

Medal of Honor: Above and Beyondin kehittäjä on tarjonnut uuden kurkistuksen pelisuunnittelun kulisseihin. Studiossa työskentelevä Alexa Kim toi Twitterin puolella esiin näytteitä kenttäsuunnittelun kehityksessä, jossa pelimaailma näyttää aluksi kovin karulta ja simppeliltä ja herää lopulta henkiin taiteilijoiden käsissä.

Lue koko uutinen


Tekken-vetäjän seuraava peliprojekti ei turhia säätele – tulossa Bandai Namcon kenties kallein kehityshanke

Tekken-sarjan vetäjänä tunnetulla Katsuhiro Haradalla näyttäisi olevan seuraavaksi edessään tämän sekä koko Bandai Namcon tähän asti suurin peliprojekti. Osana vuodenvaihteessa järjestettyä japanilaista Piro Live -verkkolähetystä kehittäjäveteraani kiusoitteli, kuinka hänen tuore hankkeessa jättää budjetillaan varjoon kenties kaikki muut Bandai Namcon tuotokset tähän asti.

Lue koko uutinen

- Henk. kohtaisesti peliprojektin proaminen "järjettömän isolla budjetilla" pikemminkin herättää epäilyksiä/ huolia kuin kiinnostusta peliä kohtaan. -Unluckymonster


Lähes neljä vuotta piilossa ollut salaisuus löytyi – NieR: Automata yllätti vielä viimeisen kerran

NieR: Automatan sisuksissa lähes neljä vuotta pysynyt viimeinen salaisuus on löytynyt. Sarjan luoja Yoko Taro sekä NieRin Twitter-tili vahvistivat viikonloppuna asian, kun pelien hakkerointiin ja modaamiseen erikoistunut nettipersoona Lance McDonald julkaisi salaisuutta esittelevän videon sosiaalisessa mediassa.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.