HD-DVD ja Blu-Ray ne yhteen sopii / Uutiset / pelaaja.fi

HD-DVD ja Blu-Ray ne yhteen sopii

20.09.2006 // Kirjoittanut: LassiK
10

HD-DVD:llä ja Blu-Raylla julkaistavat elokuvat voidaan tallentaa samalle levylle. Lisäksi mukaan voidaan tallentaa myös perinteinen dvd-elokuva, kertoo BBC News. Näin yksi yksipuolinen levy voi sisältää niin HD-DVD-, Blu-Ray- ja dvd-versiot samasta elokuvasta.

Uuden, juuri patentoidun levytyypin kehittivät Warner-elokuvastudion teknikot. Levy perustuu heijastusmenetelmään, jonka avulla dataa voidaan kirjoittaa levylle eri kerroksiin.

Seuraavan sukupolven konsoleista Xbox 360 tukee ulkoisen aseman avulla HD-DVD-elokuvia. Sonyn ensi maaliskuussa julkaistava PlayStation 3 tukee Blu-Ray-elokuvia.

Mikäli huhut Microsoftin suunnitelmasta lisätä sisäinen HD-DVD-asema Xbox 360 -konsoliin pitävät paikkansa, uusi teknologia mahdollistaisi myös kahden eri peliversion toimittamisen samalla pelilevyllä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä uutinen Sonyn kannalta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

erittäin kallista touhua, ja tämä rajoittaa kiekon käyttämisen dual layer levynä. ja tuommoisia levyjä ei voi vielä valmistaa missään kunnolla koska kunnon tuotantoa ei ole olemassa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei-niin-hyvä uutinen Microsoftin kannalta.

Käyttäjän NetDiver kuva
NetDiver

Ensin oli suunnitelmia molempi levyjä lukevista asemista/soittimista, jotka sittemmin torpedoitiin juridiikan avulla meren syvyyksiin. En olisi mitenkään yllättynyt jos sama kävisi tälle uudelle tekniikalle. Ainakaan jos Sony ja Toshiba saavat asiasta päättää. Toivon kuitenkin hartaasti, että tästä levystä olisi formaatti-sodan ratkaisijaksi ainakin elokuvarintamalla. Mikäli tämä uusi levyformaatti koskaan näkee päivänvaloa labrojen ulkopuolella, on formaatti-sota käytännössä jo ohitse ennen sen varsinaista alkamista.

Tällä hetkellä tästä uudesta levytyypistä hyötyisivät eniten elokuvastudiot, mikä varmasti oli Warnerin syy kehittää tämä hybridilevy. Warner-elokuvastudio nimittäin tukee tällä hetkellä molempaa high def-formaattia (bly-ray & hd-dvd) ja aikoo julkaista elokuvia molemmille formaateille. Hydridilevy säästäisi Warnerille pitkän sentin.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

hah, uskokaa ny ettei toi tuu toimii edes. pelkkä suunnitelma.

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Formujen yhdistyminen on aina kuluttajalle plussaa, mutta minkähän hintaista moinen tekniikka on? Warnerilta säästyy toki pitkä penni, kun ei tarvitse taiteilla kahden levyformaatin välillä(mitä oletettavammin tukien suuresti molempia), mutta vielä jos moinen hybridikiekko ei maksa maltaita, mansikoita tai mannaryynejä kuluttajalle verrattuna "normilevyyn", niin buenos noches vaan.

Eriasia on, toteutuuko masterplan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä keksintö. Ei tarvi tehdä kolmea eri levyä jne. Mutta huono sinänsä. Kuinka varma toiminen, ku kolme luku "reikää" samalla linjalla.
Näin ne yrittää pelastaa Blu-Rayta.
Sonyn beta kasetti hävis JVC.n VHS.lle...
MD (MiniDisc) Ei koskaan saavuttanut kunnon suosiota....
UMD (Vedetään jo kauppojen hyllyltä)
Blu-Ray... -> Mitä sillä saavutetan? Massiivinen data kapasiteetti. Ja sika pitkät luku ajat!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Blu-Ray… -> Mitä sillä saavutetan? Massiivinen data kapasiteetti. Ja sika pitkät luku ajat!!" ...ja suuret hinnat.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"”Blu-Ray… -> Mitä sillä saavutetan? Massiivinen data kapasiteetti. Ja sika pitkät luku ajat!!” …ja suuret hinnat."

Mut Sille niigu mahtuu enite niigu daa, pleika kolmonenki käyttää sit :""""DDDD

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kikkeli