Hearthstone jakautuu keväällä kahteen formaattiin – vanhoja kortteja samalla eläkkeelle / Uutiset / pelaaja.fi

Hearthstone jakautuu keväällä kahteen formaattiin – vanhoja kortteja samalla eläkkeelle

3.02.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14

Blizzard-korttipeli Hearthstone on jakaantumassa tänä keväänä kahteen erilliseen peliformaattiin.

Formaateista yksi kantaa nimeä Standard ja siitä on muodostumassa pelille eräänlainen uusi vakiomuoto. Standardia pelatessa pelaajat pääsevät ottelemaan niin Friendly Challenge-, Ranked- kuin Casual Play -peleissäkin, joissa erikoisuutena on tosin se, että niissä käyttämään pääse vain pelin peruskortteja sekä maksimissaan noin kaksi vuotta vanhoja laajennuskortteja.

Tänä vuonna Standardin peluu siis tarkoittaa, että peruskorttien ohella pelaajat voivat käyttää kortteja pelin Blackrock Mountain-, The Grand Tournament- ja The League of Explorers-laajennuksista, mutta eivät enää Curse of Naxxramasiin ja Goblins vs Gnomesiin kuuluneita lappusia. Vanhojen laajennuskorttien hankkiminen kaupoista tehdään itse asiassa jopa mahdottomasti Standard-peliformaatin saapuessa, eikä vanhoja Adventure-osuuksia voi enää pelata, jos niistä ei ole ehtinyt hankkimaan yhtään siipeä ennen niiden katoamista. Vanhoja kortteja voi onneksi sentään luoda jatkossa Arcane Dustia käyttämällä.

Vanhoja kortteja Blizzardin on tarkoitus eläköittää pelissä aina uuden vuoden alkaessa samassa yhteydessä, kun kyseisen vuoden ensimmäinen korttilaajennus saapuu peliin. Esimerkiksi Blackrock Mountain -kortteja voi käyttää vielä huoletta siis koko tämän vuoden, vaikka ne yltävätkin huhtikuussa jo kahden vuoden ikään. 

Blizzardin mukaan Standardin olemassaolo auttaa yhtiötä suunnittelemaan vapaammin uusia kortteja peliin, minkä lisäksi se pitää Hearthstonen paremmin myös tasapainossa. Samalla tietysti pelin oppimiskäyrä pysyy kohtalaisen loivana uusille pelaajille.

Vanhoja kortteja kaipaaville Blizzard luo Hearthstoneen Wild-nimisen formaatin. Se toimii käytännössä samoin tavoin kuin nykyinenkin Hearthstone, eli formaatissa pelataan käyttäen kaikkia mahdollisia kortteja, joita Hearthstoneen on koskaan julkaistu. Jatkossakin Wild-formaatista löytyy myös oma Ranked-tilansa, eli Blizzard ei käytännössä pakota pelaajia tyytymään vain Standard-tilaan. Kehittäjät kuitenkin varoittavat, että ajan myötä Wild voi vielä käydä todella villiksi kokonaisuudeksi esimerkiksi juuri tasapainonsa osalta.

Lähde: Hearthstone (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jani kuva
jani

HearthStone goes MTG.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Äkkiseltään tämä uutinen kuulostaa huonolta, en halua luopua vanhoista korteistani. Mutta todennäköisesti jokin tämänkaltainen toimenpide on pakollinen pelille, jotta se pysyisi mielekkäänä uusien expansioneiden saapuessa.

Ehkäpä tämän myötä Legend rank on helpompi saavuttaa, kun pelaajakunta jakaantuu kahtia. Saas nähdä.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol
Lainaus käyttäjältä Kansalainen

Äkkiseltään tämä uutinen kuulostaa huonolta, en halua luopua vanhoista korteistani. Mutta todennäköisesti jokin tämänkaltainen toimenpide on pakollinen pelille, jotta se pysyisi mielekkäänä uusien expansioneiden saapuessa.

Ehkäpä tämän myötä Legend rank on helpompi saavuttaa, kun pelaajakunta jakaantuu kahtia. Saas nähdä.

Itsekin olin samaa mieltä, kun kaikki korttini ovat käytännössä GvG, joka jää siis pois uuden standardin tultua.

Mutta oli se parempi ratkaisu kuin tasapainottaa nykyisiä kortteja. Goblin Shredder, Doctor Boom yms vaatisivat huimasti työtä ja on vaikeaa tuoda peliin uusia kortteja, jotka olisivat edes tasoissa noiden korttien kanssa.

Joko kortteja on tasapainotettava tai julkaista aina vaan parempia kortteja, jonka jälkeen vanhat kortit muuttuvat samaan tapaan entistä huonommiksi.

Loppujen lopuksi tämä lienee paras vaihtoehto. Blizzard voi tällä systeemillä tehdä esimerkiksi niin, että joka seasonissa on voimassa eri lisäosat. Toisi mukavaa vaihtelua peliin.

Käyttäjän Fazu kuva
Fazu

Hyvä uudistus uusia pelaajia ajatellen. Itseltä löytyy käytännössä kaikki tarvittavat kortit Legendiin pääsyä ajatellen, joten painotan Wildia. Standardiin voin iskeä hampaani sitten kun parin expansionin jälkeen peli on täysin unbalansissa.

Uusien pelaajien on vaikeata tehdä kunnon deckejä, sillä suosituimmat sekä parhaat deckit (Freeze Mage, Reno Lock, Controll warrior jne..) ovat turkasen kalliita tehdä. Standardi korjailee tuota, vaikkakin muutaman viikon (luultavasti muutaman päivän) jälkeen on rakennettu uudet decki joilla kiivetään Legendiin. Minusta on vain naurettavaa kuinka osa heroista nerfitään täysin roskaksi poistamalla GvG. Paladinilta poistetaan alkupelin kortit (Shielded minibot, Coghammer, muster for battle) kokonaan pois. Oil Rogue tuhottiin, Priesstiltä poistettiin Lightbombi jne.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Muistaakseni ennustin tämän tapahtuvan joskus. Ei sinänsä yllättänyt, mutta harmi uusien pelaajien kannalta tuo vanhan kaman myynnistä poisto, varsinkin jos nuo yksinpeli jutut tiputetaan myynnistä. Dustin grindaaminen on sen verran paskaa ko. pelissä että, muutos käytännössä pakottaa kuluttamaan suuret määrät rahaa jos haluaa pelata wildiä. Luultavasti pitkällä tähtäimellä, standardista tulee myös tarpeettoman kallista kun, luokat ja pakat kuolee jokaisen rotaation myötä.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Tiedän miksi tämä tehtiin ja varmasti tämä oli loppujen lopuksi se järkevin ratkaisu. Silti hieman ärsyttää, että kaikki Naxxin ja GvG:n kortit menevät ihan hukkaan jos Standardia haluaisi pelata. Craftasinpä juuri Dr Boominkin... Noh todennäköisesti tulee jokatapauksessa pelattua ainakin aluksi pelkkää Wildia.

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa

En tykkää tästä päivityksestä. Jos on F2P-pelaaja, niin suurin osa korteista menee hukkaan ja niitten hankkimiseen on mennyt paljon aikaa. Jos F2P-pelaaja haluaa pelata Standardia, niin pelaaja ei ehdi saamaan kortteja kunnon deckiin. Kun semmoisen saa osa korteista on jo menossa roskalavalle.

Jos haluaa pelata Wild:issa niin F2P-pelaaja pelaa semmoisia vastustajia vastaan, joilla on kaikki vanhat kortit ostettu ja varaa ostaa kaikki uudetkin. Monen päivityksen jälkeen Wild on pelaamattomassa kunnossa, koska Blizzard ei halua tasapainoittaa kortteja vaan haluaa lisää rahaa.

Hearthstone ei ole F2P enää.

Käyttäjän weticus kuva
weticus

Muistetaan myös että keväällä on tulossa uusi laajennus, jossa uskon olevan kortteja, jotka tuovat balanssia peliin. Muuten aggrosta tulisi ainoa tapa pelata sillä chow,belcher ja healbot ei ole enää käytössä. Standard tulee myös olemaan turnausten virallinen muoto. Todella hyvä uutinen. Tulee vähän tuoreutta tähänkin peliin. Ittellä jääny viime kuun ladderit välistä pienen kyllästymisen takia, kuitenkin yli 1000 tuntia tullut pelattua.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Siinä mielessä tosiaan ihan hyvä uudistus, että antaa Blizzardille vapaammat kädet uusien korttien suunnitelussa...ja craftaamalla on tähänkin asti suurin osa käytössä olevista Legendary-korteista tullut hankittua (poislukien tietenkin adventure-laajennusten kortit)...Paskempi homma tosiaan vain uusille pelaajille, jos tietyn ajan jälkeen noita vanhempia kortteja ei ole enää mahdollista saada muuten kuin craftaamalla.

Itse tulee varmaan pitäydyttyä ainakin aluksi Wilden puolella, mielenkiintoista tosiaan nähdä kummalla puolella sitten loppujen lopuksi sen Legend-rankin saavuttaminen on helpompaa.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Tuli muuten mieleen, että uutisessa olisi voinut mainita myös hyvin olennaisen seikan tuon videon sisällöstä: pakkapaikkojen määrä tuplaantuu 9->18. Tätä lisäystä on vinguttu jo pitkään fanien toimesta ja onkin tosi merkittävä juttu kaikille Hearthstonen pelaajille.