Hearts of Iron IV ja viikinkiroolipelattavaa strategiakonkari Paradoxilta

Paradox Interactiven oma pelistudio on kovassa työn touhussa. Luvassa on sekä jatkoa Hearts of Ironille että myös roolipelattavaa.

23.1.2014 18:39

Strategiapelirintamalla erityisesti ansioitunut Paradox Interactive on julkistanut kokonaiset kaksi uutta peliä. Yhtiön omalta sisäiseltä pelistudiolta tulossa on seuraavaksi sekä Hearts of Iron IV että myös kokonaan uusi Runemaster-nimike.

Hearts of Iron IV on tietysti varsin maineikkaan strategiasarjan uusin osa, joka tälläkin kertaa vie pelaajat toisen maailmansodan maisemiin. Uutukaisen myötä pelaajat voivatkin sekä elää uudelleen historiallisia hetkiä että myös lähteä rakentamaan kokonaan omaa sotahistoriaansa niin pienillä kuin suurillakin valtioilla. Pelkkään taisteluun pelaaminen ei myöskään vain nojaa, vaan tarjolla on myös diplomatia- ja kaupankäyntijärjestelmiä.

Runemaster vuorostaan on tuore ruotsalainen roolipeli, joka pohjoismaalaisille sopien hakee pohjaansa skandinaavisesta mytologiasta. Peliin luvataan taktisia taisteluita, joita käydään läpi käytännössä satunnaisesti muodostuvassa maailmassa osin satunnaisesti muodostuvien tehtävien kanssa.

– Pelaamme jatkuvasti roolipelejä vapaa-ajallamme löytäen uusia asioita, joiden takia rakastamme kyseistä peligenreä. On vain luonnollista, että ennemmin tai myöhemmin suunnittelisimme omamme, Paradoxin pelistudioa vetävä Johan Andersson toteaa.

Ohessa myös siitä ensimmäinen traileri.

Lähde: Paradox Interactive

Lisää luettavaa