Hearts of Iron IV ja viikinkiroolipelattavaa strategiakonkari Paradoxilta / Uutiset / pelaaja.fi

Hearts of Iron IV ja viikinkiroolipelattavaa strategiakonkari Paradoxilta

23.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Strategiapelirintamalla erityisesti ansioitunut Paradox Interactive on julkistanut kokonaiset kaksi uutta peliä. Yhtiön omalta sisäiseltä pelistudiolta tulossa on seuraavaksi sekä Hearts of Iron IV että myös kokonaan uusi Runemaster-nimike.

Hearts of Iron IV on tietysti varsin maineikkaan strategiasarjan uusin osa, joka tälläkin kertaa vie pelaajat toisen maailmansodan maisemiin. Uutukaisen myötä pelaajat voivatkin sekä elää uudelleen historiallisia hetkiä että myös lähteä rakentamaan kokonaan omaa sotahistoriaansa niin pienillä kuin suurillakin valtioilla. Pelkkään taisteluun pelaaminen ei myöskään vain nojaa, vaan tarjolla on myös diplomatia- ja kaupankäyntijärjestelmiä.

Runemaster vuorostaan on tuore ruotsalainen roolipeli, joka pohjoismaalaisille sopien hakee pohjaansa skandinaavisesta mytologiasta. Peliin luvataan taktisia taisteluita, joita käydään läpi käytännössä satunnaisesti muodostuvassa maailmassa osin satunnaisesti muodostuvien tehtävien kanssa.

– Pelaamme jatkuvasti roolipelejä vapaa-ajallamme löytäen uusia asioita, joiden takia rakastamme kyseistä peligenreä. On vain luonnollista, että ennemmin tai myöhemmin suunnittelisimme omamme, Paradoxin pelistudioa vetävä Johan Andersson toteaa.

Ohessa myös siitä ensimmäinen traileri.

Lähde: Paradox Interactive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Roolipeli Paradoxilta? Yksi mielenkiintoisimmista uusista pelijulkaisuista pitkään aikaan.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental
Lainaus käyttäjältä Milkshake

Roolipeli Paradoxilta? Yksi mielenkiintoisimmista uusista pelijulkaisuista pitkään aikaan.

Onhan se jotain uutta ainakin. Paradox ei ole tainnut itse tehdä vielä yhtään roolipeliä, tai edes muita kuin strategiapelejä. Julkaista on saattanut. Toivon toki että siitä roolipelistä tulisi jotain, mutta enemmän odotan tuota uutta Hearts of Ironia, toivotaan että se olisi laadullisesti yhtä hyvä kuin firman kaksi edellistä peliä, eikä sitä Hearts of Iron III:n tasoa... :S

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Hienoa, että Hearts of Iron saa jatkoa. Alkuperäinen oli syypää, miksi hurahdin "Paradox simulaattoreihin" ylipäätään. Toivottavasti tosiaan laatu pysyy korkealla, jotta siitä saa hyvää jatkoa Crusader Kings 2:lle ja EU4:lle.
Tosin eniten olen kyllä hypeytynyt East vs. Westistä, jossa vihdoinkin päästään kylmään sotaan Paradox tyylillä.

Nostoja