Heavy Rain -kehittäjät paljastivat uuden PlayStation 4 -pelinsä – muistatko vielä Karan? / Uutiset / pelaaja.fi

Heavy Rain -kehittäjät paljastivat uuden PlayStation 4 -pelinsä – muistatko vielä Karan?

27.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Heavy Rainista ja Beyond: Two Soulsista tuttu ranskalaiskehittäjä Quantic Dream on paljastanut viimein, mitä se onkaan viimeiset vuodet valmistellut PlayStation 4 -pelaajien iloksi. Tiistaina Sonyn Paris Games Week -lehdistötilaisuuden yhteydessä studio julkisti uutuuspeli Detroitin, joka vaikuttaisi olevan jälleen kovin tarinavetoinen seikkailukokemus yhtiöltä.

Juonensa lähtökohdiltaan Detroit voi hyvinkin olla monille pelaajille tutumpi kuin he saattavatkaan odottaa. Pelin keskiössä nähdään nimittäin tunteellinen androidi nimeltä Kara, josta Quantic Dream loi näyttävän teknologiademon kolme vuotta sitten. Detroitin tarkoituksena olisikin vihdoin valaista, mitä Karalle kävi, kun tämä pääsi karkuun tehtaasta, jossa hänet luotiin.

Ensimmäisen vilauksen Detroitiin voi ottaa alta löytyvän trailerin kurkkaamalla. Kuten Quantic Dreamilta sopii odottaa, on pelin kehitystä ollut vetämässä jälleen studion aikaisempienkin pelien luovana voimana toiminut David Cage.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

No niin, jälleen lisää pelattavaa. Vai pitäisikö sanoa koettavaa. Tämä on hienoa.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Loistavaa. Mielenkiintoinen konsepti taas. Ja mukavan erilaisia aloitus tilanteita näissä.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Näyttää hienolta. Fahrenheit on yksi lempipeleistäni joten odotan mielenkiinnolla. Hyvä kun pääsee kohta pelaamaan myös Heavy Rainia ja Beyond: Two Soulsia PS4:llä. Ne ovat Rankan messuilla pelattavina:

https://twitter.com/QUANTIC_DREAM/status/659003991540428800
https://twitter.com/GdeFondaumiere/status/659010806592512000

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Jippii! David Cagen peli joka meinaa lähinnä sitä että pääsee (huonosti) käsikirjoitetun interaktiivisen elokuvan kyytiin kuudenkymmenen euron hintalapulla. Menenpä siis mieluummiin leffaan katsomaan vaikka hyvän elokuvan neljä kertaa popparien kera.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

David Cage ei ehkä ole maailman paras käsikirjoittaja, mutta tunnelman luonnissa ja immersiossa mies onnistuu usein loistavasti. Myös tarinoiden lähtökohdat, näkökulma ja konsepti ovat usein keskimääräistä mielenkiintoisempia, ainakin videopelien näkökulmasta. Enkä itse ainakaan ole kokenut, että QD:n peleissä olisi ollut liian vähän pelattavaa tai ne olisivat tuntuneet jotenkin epäpeleiltä. Mutta se on tietysti täysin subjektiivista.

Käyttäjän joo13 kuva
joo13

Toivon että koska peli on kuitenkin pohjimmiltaan varmaan taas aika quicktime-event painotteinen, että valinnoilla ja sillä kuinka hyvin teet asiat olisi enemmän vaikutusta kuin esim. Beyond Two Soulsissa näytti olevan, eli olisi enemmän kuin Heavy Rain, mutta vielä muutama askel siitä pitemmälle.

Sinänsä jos valinnoilla on oikeasti merkitys, niin ei silloin elokuvaan vertaus toimisi, koska interaktiivisuus olisi mukana jota elokuvasta ei löydy. Myös sinänsä hieman mielenkiintoista mitenkä juuri näitä Quantic Dreamin pelejä arvostellaan paljon, kun loppujen lopulta onhan niin moni nykyinen peli aikamoista putkijuoksua, pientä vapautta vain miten sinne pisteeseen X pääset, mutta eipä mikään kauhean paljon tunnu kuitenkaan muuttuvan kun tehtävä epäonnistuu jos et tee juuri sitä mitä käsketään.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Kaikki Quantic Dreams pelit on maistunut erittäin hyvin, ei ehkä kaikkien makuun. Mutta yhtä pelejä nämä on, kuin sadat putki ammuskelut. Aivan kuten Halo 5, joka vaikuttaa melko tylsältä sen perusteella mitä on pelannut. Ehkä David Cagen pelit on mukavaa vaihtelua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Upeeta mahtavaa! Kunhan Sony tällä kertaa muistaa, että koko Eurooppa ei ole Saksa, eikä varsinkaan Australia vaikka molemmissa onkin käytössä PAL-srandardi. Tällä kertaa otankin selvää onko pelin täkäläistä julkaisua sensuroitu etukäteen ja jos on, niin ostan suoraan sen jenkkiversion. Nythän mulla on kaksi Beyond: Two Soulsia. Olisiko se nyt niin paha jos siinäkin olisi vain komeillut kannessa se PEGI 18? Ai niin yksi PAL alue missä sensuuri iskee, niin vittu kaikki kärsii.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

David Cage yrittää ottaa haltuun sci-fi-genren ikiaikaisimman juonikuvion? Suoraan sanottuna en odota henkeä pidätellen. Ennen sentään juonien jonkinasteinen omaperäisyys on hiukan armahtanut miehen vajavaisuuksia käsikirjoittajana, mutta nyt tämä asettaa itsensä suoraan vertailuun oikeita sci-fi:n mestareita vastaan.

Toivotaan toki parasta, ehkä hyvällä tuurilla perinteiset lähtökohdat jopa pelastavat tekeleen pahimmilta Cage-aivopieruilta.

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears...in...rain. Time to die."
- Roy, elokuvasta Blade Runner

Siinä David Cagelle jotain ylitettävää. Norsukampaa mukaillen pitää vähän seurata tilannetta. Jos tämä kusee, niin onneksi aina voi katsoa Blade Runnerin neljään kertaan kaikkien niiden lukemattomien katselukertojen jatkoksi.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Tätä olen salaa odottanut tech demosta lähtien. Aivan loistavaa! Quantic Dream on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia pelistudioita, vaikkakaan firman pelit eivät ehkä tähän mennessä olekaan olleet aivan täysiä napakymmejä (Heavy Rain toki loistava). Mutta sen täysosuman sattuessa voidaan heiltä odottaa jotain todella hienoa. Tosin Quantic Dream on myös yksi niistä firmoista, jonka pelit jakavat pelaajien mielipiteet todella rankasti kahtia. Omasta mielestäni David Cage on kuitenkin ehdoton visiönääri.

Nostoja