Heavy Rain pitänyt otteessaan loppuun asti

Kolmesta miljoonasta Heavy Rain -pelaajasta noin kolme neljäsosaa läpäisi pelin, kertoo IGN. Viime aikoinakin puhetta herättäneet pelien matalat läpäisyprosentit tekevätkin tilastosta mielenkiintoisen vertailukohteen.

6.12.2011 19:06

Heavy Rainin kehittänyt Quantic Dream on paljastanut tukun tilastoja viimeisimmästä pelistään. IGN-sivustolle jaetuista numeroista silmille loikkaa erityisesti tieto siitä, että noin 74 prosenttia kolmesta miljoonasta Heavy Rain -pelaajasta läpäisi pelin.

Tieto on mielenkiintoinen siihen nähden, että tämänkin vuoden puolella ollaan käyty usein keskustelua siitä, kuinka moni peli jää pelaajilta lopulta kesken. Karkeimmillaan on esimerkiksi arvioitu, että peräti 90 prosenttia ihmisistä, jotka aloittavat pelin pelaamisen, eivät koskaan näe sen loppua. Myös kymmenen vuotta sitten jo katsottiin, että pelaajista vain noin 20 prosenttia saattaisi läpäistä pelinsä.

Muihin Quantic Dreamin paljastamiin tilastoihin lukeutuu muun muassa tieto siitä, että 33 prosenttia peliä pelanneista sai pidettyä kaikki päähenkilönsä hengissä ja että 65 prosenttia onnistui pelastamaan pelissä kaapatun Shaun-pojan. Kuitenkin vain neljä prosenttia näki pelin kaikki loput. Platina-trophyn ansaitsivat kolme prosenttia pelaajista.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa