Hehkutettu Dragon Ball -taistelupeli jättää Street Fighteria ja Tekkeniä varjoonsa – uusi hahmo vahvistettu mukaan / Uutiset / pelaaja.fi

Hehkutettu Dragon Ball -taistelupeli jättää Street Fighteria ja Tekkeniä varjoonsa – uusi hahmo vahvistettu mukaan

6.08.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Tammikuussa julkaistu Dragon Ball FighterZ osoitti viikonloppuna olevansa tämän hetken kuumin taistelupeli. Lukuisten kehujen ohella peli on otettu voimalla vastaan myös kilpailullisessa taistelupeliyhteisössä asti, mikä näkyi isosti Las Vegasissa käydyssä Evo 2018 -taistelupelitapahtumassa.

Maailman suurimpana taistelupelitapahtuma edelleen pidettävässä Evossa Dragon Ball näytti mahtiaan jo ennen kuin ensimmäistäkään varsinaista matsia oli pelattu. Tapahtuman kahdeksasta pääturnauksesta nimenomaan FighterZ keräsi eniten osallistujia jättäen Street Fighterin viimeisimmän osan ensimmäistä kertaa vuosiin kakkoseksi.

Kiinnostus Dragon Ballia kohtaan kulminoitui lopulta turnausten katsojamäärissä. GitHyp-analytiikkasivuston mukaan pelin otteluja seurasi parhaimmillaan noin 258 000 yhtäaikaista katsojaa, mikä teki sen pääturnauksesta Evo-historian kaikkien aikojen seuratuimman suositussa videopalvelussa. Street Fighter ylsi parhaimmillaan noin 215 000 seuraajaan.

Etuna Dragon Ballilla on ollut ehdottomasti se, että Evon pääturnauspeleistä se on ollut toinen tämän vuoden puolella julkaistu peli. Tuntien kuitenkin aikaisempien Dragon Ball -pelien usein keskinkertaisen laadun, ei saavutus ole silti mikään mitätön. Pelin on huomattu keränneen laajalti kilpailijoita myös useiden eri tyyppisten taistelupelifanien joukosta. Alunperin FighterZin arveltiin toimivan lähinnä paikkaajana hyytymistä kokeneelle Marvel vs. Capcom -sarjalle.

Noin yleisesti Evo-tapahtuman suosio näytti olevan muutenkin kasvussa. GitHypin mukaan niin Tekken 7, Super Smash Bros. Melee kuin Guilty Gear saivat tänä vuonna enemmän yleisöä kuin vuosi sitten. Tapahtuman järjestäjien mukaan Evoon rekisteröityi tänä vuonna reilut 10 000 kävijää, joista 7 400 olivat kilpailijoita. Viime vuonna yhteislukema oli hieman vajaat 9 000.

Ilman Dragon Ball FighterZ -julkistuksia Evossa ei tietysti myöskään jääty. Bandai Namco ja Arc System Works vahvistivat turnauksessa, että jo tovin aikaan sitten julkisuuteen vuotanut Cooler on matkalla peliin lisäsisältöhahmona. Myöhemmin tällä viikolla jo aiemmin vahvistetut perusmuodossaan taistelevat Goku ja Vegeta liittyvät vuorostaan peliin.

Ohessa sekä Cooleria, Gokua ja Vegetaa esittelevä traileri että myös Evossa käyty Dragon Ball FighterZin loppuottelu. Finaalissa vastakkain olivat japanilainen Goichi “GO1" Kishida ja amerikkalainen Dominique “SonicFox” McLean. Voittajaksi kruunattu SonicFox pääsi finaaliin puhtaalla pelillä, kun taas GO1 pääsi tarjoamaan lisäjännitystä häviäjien finaalin kautta.

Lähde: GitHyp

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Cooler on henkilökohtainen suosikkini DBZ:n elokuvapahiksista. Toisin kun muut elokuvapahikset, Coolerilla oli selkeä persoona ja motivaatio saapua maahan ja kohdata Goku, muut vain sattuivat kohtaamaan Gokun ihan vain sattumien kautta, eikä heillä ollut juuri mitään persoonaa joka olisi tehnyt heistä muistettavia.

Ryūsei Nakao, joka on myös Freezan ääninäyttelijä, ääninäytteli myös Cooleria ja tämä sopii itse asiassa hyvin koko elokuvan juonenkuljetuksen kanssa. Kun Goku kuulee ensimmäistä kertaa Coolerin puhuvan, hänen selkänsä on tähän päin eikä näe tätä, näin ollen kun hän kuulee tutun kuuloisen äänen ja hänen kasvonsa menevät kalpeaksi pelosta, hän selkeästi ajatteli sen olevan Freeza, uudestisyntyneenä. Tästä syystä saman ääninäyttelijän käyttö sopii täydellisesti elokuvaan, toisin kun Amerikkalainen duppi jossa he laittoivat täysin eri ääninäyttelijän hommaan, tämä pilaa kohtauksen toimivuuden. Miksi Goku olisi peloissaan täysin erilaiselta kuulostavaa ääntä jos se ei kuulosta yhtään Freezalta ja miksi hän kutsuisi tätä henkilöä Freezaksi, jos hän ei kuulosta yhtään Freezalta? (Team Four Star sai tämän myös väärin, mutta Whatever) Propsit myös Nakao-sanille että hän onnistui tekemään hahmon äänen kuulostamaan hienovaraisesti erilaiselta Freezasta, tekemällä siitä matalamman ja puhetyylistä aikuisemman, ajaen kotiin että hän tosiaan on Freezan isoveli.

Pidän siitä kuinka traileri emuloi Coolerin liikkeitä elokuvasta, hahmon liikearsenaali on tehty rakkaudella lähdemateriaalia kohtaan. Elokuvan lempikohtaus on itselleni se kun Goku huomaa että hän ei edes Kaiokenin avulla saa Cooleriin osumaakaan, vetäytyy sivummas pitäen Coolerin silmissään, vain iskeytyen selkä edellä tämän rintaa vasten, kokoero Coolerin ja Gokun välillä oli jotain todella selkäpiitä karmivaa, vähän niinkuin Mörkö Muumilaakson Tarinoissa kyttäilemässä kukkulan päällä metsikössä hymy naamalla. Tämä ja tietenkin Cooler sukeltamassa Gokun Kaioken x20 Kamehemehan läpi kuin kala vedessä, tämä oli niin hieno kohtaus että se luotiin uudestaan Frostin kanssa Superissa.

Jos minun pitäisi valita yksi DLC-hahmo jonka FighterZ:iin hankkisisin, se on tämä.