Henkeäsalpaava Rise of the Tomb Raider ensimmäistä kertaa grafiikkavertailussa / Uutiset / pelaaja.fi

Henkeäsalpaava Rise of the Tomb Raider ensimmäistä kertaa grafiikkavertailussa

7.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
14
Henkeäsalpaava Rise of the Tomb Raider ensimmäistä kertaa grafiikkavertailussa

Xboxille yksinoikeudella marraskuussa ilmestyvä Rise of the Tomb Raider on saanut ensimmäiset grafiikkavertailuotoksensa.

Vertailuun ovat päässeet pelin tämän ja edellisen sukupolven Xbox-versiot, joiden ulkonäössä on ymmärrettävistä syistä jonkin verran eroa. Silmiinpistävimpia parannuksia on tuttuun tapaan tehty aluskasvillisuuden ja muun luonnon saralla, mitä Siperian metsiä koluavat pelajaat osaavat varmasti arvostaa. Myös piirtoetäisyys kärsii hieman Xbox 360:llä seuraajaansa verrattuna.

Yllätyksenä monille tulee ehkä kuitenkin se, miten hyvin vanhan sukupolven versio pitää puolensa Xbox One -pelin rinnalla. Vaikka hahmomallitkin ovat edellisellä sukupolvella vähemmän yksityiskohtaisia, on Rise of the Tomb Raider silti kaikkiaan hyvin kaunis peli myös Xbox 360:llä, ja hautoja kelpaa varmasti ryöstellä vanhemmallakin raudalla. 

Eroja voi ihmetellä videomuodossa alta tai kuvissa lähdelinkin takaa.

Rise of the Tomb Raider ilmestyy Xbox 360:lle ja Xbox Onelle Euroopassa 13. marraskuuta. Pc:lle peli saadaan alkuvuodesta 2016, mutta PlayStation 4 -pelaajat joutuvat vartomaan vuoroaan ensi vuoden loppupuolelle. 

Lähde: All Games Beta

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Johanna Puustinen kuva
Johanna Puustinen
Lainaus käyttäjältä zappah

Miksi tähän uutiseen ei päässyt kuin kirjautumalla?

Saitilla kestää jostain kumman syystä muutamia minuutteja avata uudet artikkelit kaikille kävijöille, ja osuit juuri julkaisusaumaan paikalle.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt
Lainaus käyttäjältä Johanna Puustinen

Lainaus käyttäjältä zappahMiksi tähän uutiseen ei päässyt kuin kirjautumalla?
Saitilla kestää jostain kumman syystä muutamia minuutteja avata uudet artikkelit kaikille kävijöille, ja osuit juuri julkaisusaumaan paikalle.

Yksi mysteeri vähemmän, next...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En nyt jaksa tarkemmin analysoida mutta kyllä tuossa taitaa näkyä vanhemman raudan mukana tuomat rajoitteet. Ei silti, ottaisin sen jatko-osan vaikka se olisi ollut Xbox 360 -yksinoikeus. Sen verran mukava peli oli aiempi. Moninpelin voisivat kuitenkin heittää mäkeen ja tehdä jotain luolastoja vaikkapa koluttavaksi tilalle.

Miksi tähän uutiseen ei päässyt kuin kirjautumalla?

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Näyttihän tuo nyt paljon paremmalta Onella. Paljon enemmän yksityiskohtia. Ensi kuussa olis kyllä ollu parempi julkaisukohta, kun samana päivänä tulee Fallout 4 niin mieluummin sen ostaa julkasu päivänä. Menee ostoon varmaankin joulukuulle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

"Yllätyksenä monille tulee ehkä kuitenkin se, miten hyvin vanhan sukupolven versio pitää puolensa Xbox One -pelin rinnalla."

Tämä onkin tehty niin, että se toimii myös tuolla vanhalla konsolilla. Mikä on sinänsä surullista, joten en odota peliltä kovin suuria. Varsinkin kun tulen kokemaan mitä todennäköisimmin Uncharted 4:sen ensin. Tämän olisi pitänyt jo olla aidosti "next-gen".

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Eipä grafiikoilla ole mielestäni mitään väliä kun tehot ei riitä miellyttävästi niitä näyttämään.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Molemmilla versioilla eri kehittäjät niin ei mitään väliä vaikka 360:lle tulee.Crystal Dynamics tekee tämän Onelle ja Nixxes Software BV 360:lle. Toisessa kuvassa näkyy selvästi jo suuri ero konsoleiden välillä.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Näyttää mun silmään alleviivavan tosiseikkaa, että tällä kertaa konsolisukupolvien välinen ero on pienin koskaan, mutta tämäpä on ollut tiedossa jo jonnin aikaa. Mulle kelpaa X360 versio.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Onko täällä porukka sokeaa vai eikö vaan kehata myöntää, että konsoleiden välillä selvä ero. Kattokaa nyt tuota toista kuvaa, missä Lara on puussa. Selvä ero ympäristössä, Larassa, aseissa, tyypeissä alapuolella. Kahdesta muusta kuvasta, jos ei huomaa eroa niin pitää kyllä aika sokea olla, jos ei tuostakaan huomaa. Selvä ero.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Videon voi jättää suosiolla katsomatta, kun on kuvat vain laitettu movie makeriin, heitetty muutama efekti kuvien vaihdon väliin ja randomi musiikkia.
Tosin ei noista screenshoteistakaan osaa sanoa sen kummemmin mitään muuta kuin ilmiselvän että tottakai eroa on, koska niitä on vain muutama, ne ovat pieniä ja pakattuja ja todennäköisesti kehittäjän/julkaisijan antamat, niin ei pysty yhtään mitään sanomaan.

Sen lisäksi Digital Foundry on kyllä nostanut standardeja vertailuissa ainakin itsellä, kerrotaan faktat faktoina ilman turhaa PC mustard race tunkemista. https://www.youtube.com/watch?v=USO24s_xWbs
Katsotaanpa siis sitten uudelleen kun peli on pihalla ja saadaan ihan oikeaa materiaalia, on meinaan myös kohtalaisen kiva nähdä miten se peli pyörii, sen sijaan että katsoo julkaisijan promokuvien grafiikoita.

Lainaus käyttäjältä snaketus

Tämä onkin tehty niin, että se toimii myös tuolla vanhalla konsolilla.

Skaalautuvuus > Uber next gen title tavoittelu.
Tosin tässä tilanteessa tuntuu enemmän siltä että toinen tiimi ottaa assetit ja manuaalisesti muuttavat niitä, koska jos hyvin tarkkaan yrittää tirkistää, niin huomaa kuinka monet jutut ovat ~samoilla paikoilla mutta aivan eri näköisiä tai polygoneja selvästi näkyvillä 360 puolella ja epäilen ettei ole vain LOD kyseessä.