Heppoja, kalastusta ja väijymistä – luonto on armoillamme uusissa Red Dead Redemption 2 -kuvissa / Uutiset / pelaaja.fi

Heppoja, kalastusta ja väijymistä – luonto on armoillamme uusissa Red Dead Redemption 2 -kuvissa

24.09.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Red Dead Redempetion 2:n virallinen kotisivu on päivittynyt jälleen uudella joukolla yksityiskohtia ja kuvia. Viime viikon ympäristökeskeisen informaatiopläjäyksen jälkeen syyniin on otettu pelin luonto sekä monet keinot, jolla sitä päästään käyttämään hyväkseen.

Metsästyksen ja kalastuksen kautta käsiksi päästään tietysti erilaisiin resursseihin, joita on mahdollista niin myydä eteenpäin, käyttää omiin rakennuspuuhasteluihin kuin antaa omalle rosvoleirilleen varmistaakseen sen hyvinvoinnin. Metsästyksessä huomiota on syytä kiinnittää käytössä olevaan aseistukseen ja osumakohtiin, sillä hutilointi voi johtaa heikkolaatuisempaan saaliiseen. Eläimien vahingoittaminen metsäsyksen keskellä ei ole välttämättä aina kuitenkaan huono juttu, sillä veri voi johtaa karkuun lähteneen kohteen kintereille.

Kalastuksen maailmassa erilaisten syöttien käyttö on vuorostaan avain monipuoliseen saaliiseen.

Pelimaailman hevoset muodostavat vielä lisäksi oman erityisen osan Red Dead Redemption 2 -elämyksestä Pelistä löytyy kaikkiaan 19 erilaista hevoslajia, jotka eroavat kaikki toisistaan ominaisuuksiltaan. Hevosten kykyihin pääsee myös vaikuttamaan pitämällä näistä huolta, jolloin uskollisesta orista voi saada aina vain hyödyllisemmän matkakumppanin. Heppoja ei myöskään käytetä vain matkusteluun, vaan ne ovat yhtälailla käypä kaupankäyntiväline.

Kaiken kaikkiaan erilaisia elukoita omine käyttäytymismalleineen pelistä löytyy noin 200.

Yksityiskohtiin voi käydä tutustumassa laajemmin Red Dead Redemption 2:n kotisivuilla. Itse pelihän ilmestyy 26. lokakuuta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Minipelien lisääminen on mukavaa, mutta ainakaan itselleni se ei tuo kuitenkaan automaattisesti tunnetta "elävästä ja hengittävästä maailmasta". Peli vaatii mielestäni simulointia, että pelimaailma muuttuisi näiden minipelien vaikutuksesta. Toivottavasti tulevat infopläjäykset käsittelevät pelimaailman simulointia.

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Joo joo on ennakkotilattu! Ensimmäiseksi taidan ottaa hevosellani suunnan maailman kaukaisimpiin kolkkiin, mennä kaivamaan kultaa ja etsimään aarteita, sitten palaan leiriin rikkaana miehenä tai täysin epäonnistuneena ja katkeroituneena.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus edqe

Peli vaatii mielestäni simulointia, että pelimaailma muuttuisi näiden minipelien vaikutuksesta. Toivottavasti tulevat infopläjäykset käsittelevät pelimaailman simulointia.

Sitä saa tuolla konsoleiden Jaguar-CPU:lla odotella.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

En ole katsonut edellisiäkään kuvia ja taidan pysyä tällä tiellä.
Hype on todellista.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joku "hevosten dynaaminen ulostaminen" ei ole sitä, mitä ensimmäisenä peliltä haen. Ei moni muukaan näistä pikkujutuista, mitä on tullut ilmi. En kuitenkaan tuomitse vaan toivon että nämä jutut ei ärsytä tai tunnu turhalta työltä vaan mukavilta osasilta suurempaa kokonaisuutta.

Nälkä, uupumus sun muut ei kyllä lähtökohdiltaan tunnu kauhean hyviltä ominaisuuksilta, erityisesti kun ne harvoin tuovat peliin mitään erityistä mukaansa. Ovat lähinnä lisäpalkkeja, joita seurata ja ylläpitää, joka ei ole kovin hauskaa/palkitsevaa hommaa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus snaketus

Sitä saa tuolla konsoleiden Jaguar-CPU:lla odotella.

Tämä on tosiaan ongelma. Itselleni nextgen avoimen maailman peleissä tulee olemaan simuloitu huomattavasti dynaamisempi pelimaailma.

Olen alkanut hiljalleen kallistua "MMO"-pelien suuntaan. Yksi esimerkki on Elite:Dangerous, joka moninpeliä pelatessa tuntuu edelleen (niin halutessaan) yksinpelinä, mutta jossa tyhmien NPC AI sijasta pelimaailmassa vaikuttaa myös ihmispelaajat. Star Citizen vie tätä vielä huomattavasti eteenpäin.
Eli pilvipalvelujen hyödyntäminen moninpeleissä on yksi mahdollisuus tehdä maailmasta elävän ja hengittävän tuntuinen. Valitettavasti ei aivan mutkaton ratkaisu sekään.

Nostoja