Hideo Kojima ei ole mukana Metal Gear Solid Δ: Snake Eaterin kehityksessä, Konami vahvistaa / Uutiset / pelaaja.fi

Hideo Kojima ei ole mukana Metal Gear Solid Δ: Snake Eaterin kehityksessä, Konami vahvistaa

1.06.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
4
Hideo Kojima ei ole mukana Metal Gear Solid Δ: Snake Eaterin kehityksessä, Konami vahvistaa

Hideo Kojima ei osallistu Metal Gear Solid Δ: Snake Eaterin kehitykseen.

Konami paljasti viime viikolla Sonyn PlayStation Showcasessa kehittävänsä uusioversiota Metal Gear Solid 3:sta. Nyt yhtiö on vahvistanut, ettei alkuperäisen pelin luojalla ole osaa eikä arpaa uusioversion kehitykseen.

Yhtiön edustaja kommentoi Kojiman roolia IGN-julkaisulle antamassaan lausunnossa. Konamin mukaan Kojima ei ole mukana Metal Gear Solid Δ -nimellä ilmestyvän uusioversion kehityksessä. Uusioversion kehityksestä Singaporessa päämajaansa pitävä Virtuos-studio, joka on aikaisemmin tehnyt pääasiassa pelien käännösprojekteja uusille alustoille. Virtuosin rinnalla projektia tukee myös Konamin sisäinen kehitystiimi.

Kojima jätti Konamin Metal Gear Solid V:n julkaisun jälkeen vuonna 2015. Tämän jälkeen peliveteraani on jatkanut työtään omassa Kojima Productions -studiossaan, joka julkaisi Death Stranding -pelin vuonna 2019. Tällä hetkellä Kojima työstää jatko-osaa Death Strandingille sekä toistaiseksi paljastamatonta projektia yhdessä Xboxin kanssa.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

No se oli arvattavissa.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Keskinkertaista uusioversio odotettavissa ellei ohjaajalla ja muilla ole kojiman hyväksyntää.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus rautahuilu

Keskinkertaista uusioversio odotettavissa ellei ohjaajalla ja muilla ole kojiman hyväksyntää.

Eiköhän se kaikki ns. tarvittava info ole siinä alkuperäisessä pelissä (ja lähdekoodissa) tehdä hyvä remake, jos vain firmalla riittää osaamista asiaan. Kojima ei ole ollut enää moneen vuoteen Konamilla, ja vaikka onkin pelisarjan luoja, en oikein usko Konamin kysyvän miehen mielipidettä enää mistään. Varsinkin kun lähtö ei sujunut mitenkään yhteisymmärryksessä.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Kaikesta päätellen remake tulee olemaan aina Kerotanien sijoittelua myöten äärimmäisen uskollinen alkuperäiselle, joten eipä tässä kauheasti Kojimaa tarvitakaan. Olisin kyllä toivonut kunnianhimoisempaa lähestymistapaa, mutta vaikka lopputuloksena olisikin vain nätimpi versio pelistä hieman paremmilla kontrolleilla ja virtaviivaistetuilla Camo/Survival -mekaniikoilla, en viitsi valittaa.

Ääninäyttelyn on myös varmistettu pysyvän samana, joten toivottavasti tarjovat tällä kertaa edes dual-audio-vaihtoehdon.