Peliveteraani Hideo Kojima on yhdistetty virheellisesti Shinzo Aben salamurhaan asiaa koskevassa uutisoinnissa.

Japanin entinen pääministeri Shinzo Abe murhattiin perjantaina pitäessään puhetta vaalitilaisuudessa Naran kaupungissa. Murhaaja, 41-vuotias Tetsuya Yamagami, saatiin kiinni välittömästi ampumisen jälkeen, mutta tämä ei estänyt Kojimaa joutumasta virheellisten väittämien kohteeksi.

Tiettävästi 4Chan-verkkosivustolta liikkeelle lähteneessä vitsiksi tarkoitetussa viestissä Kojiman väitettiin olevan Aben salamurhaaja. Viesti löysi tiensä myös Twitteriin, jossa ranskalainen äärioikeistopoliitikko Damien Rieu jakoi viestiä Kojiman kuvien kanssa. Rieun mukaan tapaus osoittaa, että ”äärivasemmisto tappaa”.

Rieun viestin jälkeen väitteet löysivät tiensä myös uutisiin. Kojiman kuvia esiteltiin murhaa käsittelevän uutisoinnin yhteydessä ainakin kreikkalaisella Ant1 News -kanavalla, jonka lisäksi myös iranilaisen median kerrotaan levittäneen virheellisiä väittämiä.

Rieu poisti sittemmin alkuperäisen viestinsä ja julkaisi anteeksipyynnön Twitter-tilillään. Kojimalle ja Metal Gear -faneille osoittamassaan anteeksipyynnössä Rieu kertoo uskoneensa naiivisti verkossa levinneitä väitteitä, koska ei uskonut ihmisten vitsailevan salamurhasta.

Kojima Productions on kommentoinut tapausta Twitterissä julkaisemassaan viestissä. Vaikka viestissä ei viitata suoraan kyseiseen tapaukseen, kertoo studio tuomitsevansa jyrkästi valeuutisten ja virheellistä tietoa sisältävien huhujen levittämisen. Studio kertoo myös harkitsevansa oikeustoimiin ryhtymistä asian tiimoilta.

Lähde: VGC, PC Gamer

Lisää luettavaa