HIFK liittyy osaksi elektronisen urheilun maailmaa

Helsingin IFK on laajentamassa toimintaansa elektroniseen urheiluun tuoreella Helsinki REDS -joukkueellaan. Ensimmäisenä se lähtee valloittamaan Overwatch-areenoita.

5.11.2016 13:18

Urheiluseura Helsingin IFK on tekemässä siirtymää elektronisen urheilun pariin. Nyt viikonloppuna seura on ilmoittanut perustaneensa Helsinki REDS -nimisen joukkueen, jota on ensimmäisenä edustamassa Blizzardin Overwatch-räiskintään keskittyvä kuusihenkinen tiimi.

Hanke ei ole mikään mitätön elektronisen urheilun kannalta, sillä HIFK on Suomen eräs ehdottomasti tunnetuimmista niin sanotuista perinteisemmistä urheiluseuroista. REDSin perustamisessa HIFK:ta on tukenut verkkokauppa Jimm’s pelitietokoneidensa voimin.

– Olemme todella innoissamme, että viimein elektroninen urheilu huomioidaan perinteikkäiden urheiluseurojen keskuudessa siinä missä mikä tahansa muu joukkueurheilukin. Vaikka maailmalla trendi on jo huomattu jokin aikaa sitten, niin silti suomalaiset ovat edelleen elektronisen urheilun eturintamassa. Olemme erittäin iloisia siitä, että Helsingin IFK:sta oltiin nimenomaan Jimm’siin yhteydessä uutta peliorganisaatiota käynnistettäessä. Jimm’sille on tärkeää, että suomalaisilla joukkueilla on mahdollisuudet kehittyä maailman parhaiksi ja tämän vuoksi olemmekin usean suomalaisen joukkueen toiminnassa mukana laitetoimittajan ja sponsorin roolissa. Odotamme Helsinki REDS -yhteistyöltä niin näkyvyyttä elektronisen urheilun yleisön keskuudessa kuin yhteisiä tapahtumia tulevaisuudessa, Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen selostaa.

Helsinki REDSin Overwatch-tiimiä edustavat perustamishetkellä osalta Roope ”Ruape” Kurkela, Jani ”Exceed” Kosonen, Eemeli ”Woomera” Ikonen, Ville ”PrettyWise” Mikkonen, Miika ”BBR” Tekoniemi ja Toni ”Effix” Hurme. Joukkuetta manageroi Christer Kasurinen, jonka mukaan tiimi on harjoitellut yhdessä nyt muutaman viikon ajan.

Lähde: Jimm’s

Lisää luettavaa