Päättyneellä viikolla otsikoihin nousivat varsinkin maineikkaan suomalaisseuran siirtymä elektronisen urheilun maailmaan sekä tietysti nyt viikonloppuna järjestetty BlizzCon-tapahtuma. Valmistauduttiinpa siinä sivussa toki myös PS4 Pron lähestyvään julkaisuun, ja herättipä klassisen kolikkopelinkin yllätyspaluu hieman hämmästystä.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


HIFK liittyy osaksi elektronisen urheilun maailmaa

Urheiluseura Helsingin IFK on tekemässä siirtymää elektronisen urheilun pariin. Nyt viikonloppuna seura on ilmoittanut perustaneensa Helsinki REDS -nimisen joukkueen, jota on ensimmäisenä edustamassa Blizzardin Overwatch-räiskintään keskittyvä kuusihenkinen tiimi.

Lue koko uutinen

Erittäin yllttävä ja positiivinen uutinen. Tästä alkaa E-urheilun taival suomessakin kohti mainstreamia. -Lockdown


Alkuperäinen Diablo uusitaan Diablo III:ssa, Necromancer on myös tulossa

Blizzard on juhlistamassa Diablo-sarjan 20-vuotista taivalta uusimalla alkuperäisen pelin osana Diablo III:a.

Kehitteillä yhtiössä on peliä varten parhaillaan juhlatapahtumaa The Darkening of Tristram, joka lisää Diablo III:een 16 ensimmäisen pelin henkeen rakennettua tasoa ja neljä alkuperäisestä seikkailusta tuttua pomoa. Odotettavissa peliin on myös retrofiltteri vanhentamaan pelin ulkoasua sekä rajoitus, joka laittaa pelaajat liikkumaan täyden 360 asteen sijasta vain kahdeksaan eri suuntaan.

Lue koko uutinen

Kiva että Diablon 20 vuotistaivalta juhlistettiin tällä tavalla, mutta Warcraftin 20v kestänyttä matkaa ei juuri juhlistettu mitenkään pari vuotta sitten =/ -Balnazzard


Nyt se on virallista: kauan vihjailtu Sombra liittyy Overwatch-taisteluun

Blizzard on vahvistanut virallisesti seuraavan Overwatchiin saatavan sankarihahmon. Uusi taistelija on peliin pitkään vihjailtu Sombra, jonka keskeiset ominaisuudet pyörivät hiiviskelyn sekä muiden hahmojen kykyjen hakkeroinnin ympärillä.

Lue koko uutinen

Vihdoinkin! Onhan tätä jo odotettu. -Lockdown

Jaaha alkaa oleen taas aika mennä ottaan pataan Overwatchissa. -snaketus


Call of Duty: Infinite Warfaren Windows Store -versio eristää pelaajat

Activision on paljastanut tärkeän yksityiskohdan Call of Duty: Infinite Warfaren Windows 10 -version hankkimista harkitseville.

Yhtiön tukisivustolla julkaistu kysymys-vastaus -osio kertoo, että Call of Duty: Infinite Warfaren Windows Storessa myytävä versio ei toimi muilla pc-alustoilla pelaavien käyttäjien kanssa. Näin ollen Windows Storesta pelin hankkineet pelaajat eivät voi osallistua moninpeliin Steam-käyttäjien kanssa.

Lue koko uutinen

Onpas kummallinen rajoite, ei luulisi olevan mitään teknistä syytä moiselle. Ehkä Activisonkaan ei ole kovin innoissaan UWP:stä (mutta on valmis ottamaan Microsoftin rahat porttauksesta)? -Bloop

*Slow clap* -Hellridah


Uskomattomiin maalauksiin pohjautuva strategiapeli Iron Harvest paljastui konsoleille ja pc:lle

Seikkailupelisarja The Book of Unwritter Talesia työstänyt saksalaiskehittäjä King Art Games on aikeissa tuoda maailmaan seuraavaksi reaaliaikaisen strategiapelin. Yhtiön uusi nimike on nyt torstaina virallisesti paljastunut Iron Harvest, jossa sotimaan päästään jättirobottien kyllästämässä 1920-luvun Euroopassa.

Lue koko uutinen

Näitä Rozalskin kuvia käytettiinkin jo Scythe lautapelissä. Jätkällä on hieno maailma keksittynä, toivottavasti tämäkin peli on hyvä. Ruotsalaisella Simon Stålenhagilla on hieman samansuuntainen taidetyyli, toki vähän modernimmassa ympäristössä. Itseltä löytyykin Stålenhagin ensimmäinen kirja, toinen juuri julkaistiin. -Suora

Koneet ja pellot ovat näemmä scifin tuorein trendi. -lindario


Tykkäätkö listoista? Tässä kaikki PS4 Prolla heti julkaisussa ehostuvat PlayStation 4 -pelit

Sony on vahvistanut listan PlayStation 4 -peleistä, jotka käyttävät tavalla jos toisella hyödykseen uuden PS4 Pro -mallin tehoja heti laitteen julkaisussa.

Lista kattaa kaikkiaan noin 30 peliä, joiden joukkoon mahtuu sekä uudempia että muutama vähän vanhempikin nimike. Sony itse on tietysti puskemassa PS4 Pro -tukea omiin peleihinsä suurimmalla innolla, mutta mahtuupa joukkoon paljon myös kolmannen osapuolen kehittäjiltä peräisin olevia tuotoksia.

Lue koko uutinen

Itselle tuntuu rahan arvoiselta hankinnalta jos saan edes yhteen peliin paremman suorituskyvyn pelkän silmäkarkin sijaan tai lisäksi, koska mukana tulee myös ohjaimen uusi variaatio. -Marioysikax

Paljon on pelattavaa viikon päästä, kun oon säästelly useampia pelejä uudelle pleikalle. Siihen asti uutta codia ja titanfall kakkosta netissä. -Lenniluupää


Entiset Battlefield-kehittäjät paljastivat Project Wightin – tässä jo vähäsen pelikuvaa

Reilu vuosi sitten perustetun The Outsiders -pelitalon debyyttipeli on osittain paljastunut. Studio julkaisi maanantaina YouTube-sivuillaan lyhyen videon Project Wight -työnimellä kulkevasta luomuksestaan, joka antaa jo simppelin mutta silti varsin kuvaavan ensisilmäyksen tulevaan.

Lue koko uutinen

Aika vähän tästä saa vielä kuvaa kokonaisuudesta mutta sen mitä videosta irti saa, niin hyvää voi olla luvassa. -zappah


Tunnelmallisen Journey-seikkailun kehittäjä julkaisi ensimmäiset kiusoittelukuvat seuraavasta pelistään

Viimeistään ainutlaatuisella Journey-seikkailullaan pelaajien tietoisuuteen noussut thatgamecompany vihjailee seuraavan nimikkeensä saapuvan ensi vuoden aikana.

Kolme minimalistista taidekuvaa eivät toistaiseksi kerro liioin yksityiskohtia tulevan nimikkeen tiimoilta, mutta antavat toki hieman osviittaa pelin tarjoamasta atmosfääristä. Studion perustaja Jenova Chenin lyhyen ja ytimekkään blogikirjoituksen mukaan tuleva seikkailu on pohjimmiltaan ”peli antamisesta”.

Lue koko uutinen

Uudelleenpeluuarvosta puheen ollen… Itse pelannut Journeyn 5 kertaa läpi. Katsonut vierestä toisen mokoman. Nautin vain suunnattoman paljon siitä, että saan joko esitellä pelin jollekin uudelle ihmiselle (monet eivät muuten edes pelaa ja silti rakastivat peliä) tai itse pelaamalla voin näyttää pelin salaisuuksia ensikertalaisille (niille jotka eivät tiedä, niin Journeystä löytyy moninpelielementti). -Haerski

Jokainen thatgamecompanyn peli on ollut harvinaisen vakuuttava omalla tavallaan, tätäkin odottaa innolla. -OsKu


DAYTONAAA! 90-luvun kolikkopeliklassikko tekee paluuta

Sega on tuomassa takaisin legendaarisen Daytona USA -ajopelisarjansa. Sarjan paluu ei näytä tapahtuvan myöskään aivan missä tahansa muodossa, vaan tuloaan maailmaan on tekemässä nimenomaan uusi Daytona USA -kolikkopeli.

Lue koko uutinen

Tämä on kunnian päivä. -Eerie

Tällaisia comebackeja sitä kun näkisi useammin, hiiteen jotku HD-remasterit. -vaihu


Delta Force, F-22 ja monet muut sotassimusarjat löysivät uuden omistajan

Peliyhtiö THQ Nordic ei näytä päässeen eroon vielä taipumuksestaan hamsrata pölyyntyviä pelioikeuksia haltuunsa. Alkaneen viikon maanantaina yhtiö on ilmottanut haalineensa varastoihinsa jälleen uuden joukon erilaisia pelinimikkeitä, jotka ovat tällä kertaa peräisin pelifirma NovaLogicin kätköistä.

Lue koko uutinen

Kova lista nimiä jälleen Nordicille. Tosin kuten uutisessakin sanottiin, olisi kiva nähdä että näillä tehtäisiinkin jotakin eikä vain istuttaisi oikeuksien päällä. -1nsane


Hölmö vuoto vihjaa: Shadow of the Tomb Raider saattaa olla Lara Croftin seuraava seikkailu

Lara Croftin seuraava seikkailu saattaa kantaa nimeä Shadow of the Tomb Raider. Potentiaalinen nimi tuli julkisuuteen nyt alkuviikosta hieman erikoisella tavalla, sillä Reddit-käyttäjä Tripleh280 kertoo nähneensä sen vilaukselta montrealialaisessa metrossa erään matkustajista työstettyä läppärillään peliä mahdollisesti käsittelevää presentaatiota.

Lue koko uutinen

Nämä uudet Tomb Raiderit ovat olleet ihan hyviä pelejä, mutta jotenkin itellä on ikävä niitä vanhoja, joissa pelaajaa ei pidetty kädestä kiinni. Ehkä eniten näissä uusissa ärsyttää ne valkoisella liidulla merkatut kielekkeen reunat reunat jotka huutaa: ” Hei tästä voit ottaa kinni sitten kun hyppäät ”. Vanhoissa Tombeissa osa hauskuutta oli kun hoksasi, että hetkinen, voin hypätä tästä tuohon kielekkeeseen kiinni ilman, että peli näyttää jollain korostusvärillä mitkä paikat on kiipeilyä varten. -Hanska

Pari vuotta sittenhän synkistelyrealismin piti olla ohi, mutta näin vain näyttää tulevan lisää varjoja. ’Shadow of the TR’ ei ole huono nimi ollenkaan, vain kyllästyttävän pahaenteinen. -Erik H.


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa