Hiippailua? Ja räiskintää? Final Fantasy XV laittaa hösseliksi uudella pelikuvavideolla / Uutiset / pelaaja.fi

Hiippailua? Ja räiskintää? Final Fantasy XV laittaa hösseliksi uudella pelikuvavideolla

31.01.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Square Enix järjesti viime yönä Suomen aikaan jälleen yhden Final Fantasy XV -aiheisen Active Time Report -verkkolähetyksensä. Sen myötä Squaren uutuusroolipelistä on saatu julkisuuteen taas uusi satsi videokuvaa, joka pyrkii esittelemään jälleen kerran muutamia uusia puolia pelin toiminnasta.

Uusi pelikuva rakentuu tällä kertaa sotilastukikohdassa tapahtuvan hiippailun ympärillä ja se osoittaakin erityisesti, että varjoissa kykkiminen on välillä myös validi tapa nujertaa vihollisia. Suoraviivaisempaakin toimintaa videolla kyllä piisaa ja jopa siinä määrin, että päähenkilö Noctis pääsee hetkellisesti hallinnoimaan jopa tykkitornia kesken taistelun.

Videolla esiin nousee hieman myös pelin uusiksi laitettu taistelukäyttöliittymä.

Uuden Active Time Report -lähetyksen yhteydessä nyt on myös selvinnyt, että Square Enix on aikeissa paljastaa Final Fantasy XV:n julkaisupäivän ja hinnan Suomen aikaan 31. maaliskuuta noin kello viideltä aamulla. Julkistus tapahtuu osana Hollywoodissa järjestettävää tilaisuutta, jota on toki mahdollista seurata suorana myös netin välityksellä.

Lähde: Gematsu

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Shoric kuva
Shoric

Päiväys on Maalliskuu 31. klo 5:00 Suomen aikaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Shoric

Päiväys on Maalliskuu 31. klo 5:00 Suomen aikaan.

Tosiaan, maaliskuussa on tietysti 31. päivää :D

-Panu

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Pakko sanoa, että taitaa olla ensimmäinen katsaus FFXV:een, joka jättää vähän kylmäksi. Ihan vain siksi, että hiippailu ja taistelu Niflheimin tukikohdassa muistuttaa vähän liikaa Metal Geareja omaan etunsa nähden aina jättirobotteja ja musiikkeja myöten ja itse olen kurkkuani myöten täynnä ko. pelisarjaa.

Toinen asia, joka pistää silmään, on juurikin tuo uusiksi vedetty taistelukäyttis. Episode Duscaessa esitelty taistelumalli-ja käyttis toimivat (patchin jälkeen) pienen totuttelun jälkeen kuin se kuuluisa junan vessa ja oli mielestäni pelillisesti parempi kuin esim. Witcher 3:n taisteleminen. Meno tosin näyttää entisenlaiselta, joten ehkä vain käyttöliittymä on kokenut muutoksia eikä niinkään pelimekaniikka.

Tämä nipotukseni ei kuitenkaan tarkoita, että odottaisin peliä yhtään vähemmän kuin aiemmin. Päinvastoin, sillä kun Aranea Highwind hyppää kehiin mukaan pelivideon loppusekunneilla, odotukset nousevat taas potenssiin tuhat. Tästä tulee vielä kova juttu.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

En kyllä Metal Gearia ja Batmania kaipaa FF-peleihin yhtään, mutta peliä odotan kyllä paljonkin.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Eipä tämäkään muuta odotuksiani suuntaan tai toiseen, varmaan tulee jossain kohtaa hankittua mut en tiedä viitsinkö ennakkotilata tai ostaa heti julkaisussa, ei vaan kiinnosta tarpeeksi. Episode Duscaen pelasin jonkin aikaa sitten kun Type-0 HD:n poimin ja se tuntui ihan kivalta, mutta ei herättänyt suuria tunteita. Pakko kyl ihmetellä että miksi pitää stealth killei (Ja stealthia ylipäätään) tähänkin pelisarjaan tunkea, kyllä sitä saa muissakin peleissä ihan tarpeeksi

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämä peli kiinnostaa tasan nollan verran ja tämä vain vahvistaa sitä. ihan kuin joka peliin tarvittaisiin mitään hiippailuaspektia, voi Jeesus. Onneksi Divisionissa ei ole moista kakkaa ja se on varmaan enemmän RPG kun tämä kikkare.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Mulla vaan nousi odotukset hiukkasen aiemmasta. :D Näytti omaan silmään hyvältä, vaikka kauaksi vanhoista FF peleistä onkin menty. Ja snaketus hiippailu sopii RPG peliin kuin nenä päähän, kunhan ei ole pakotettua paljonkaan.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Tuo näytää ihan kohtuu hyvältä, kunhan unohtaa, että kyseessä on Final Fantasy. Sinänsä ihan hyvä, että tekijät uskaltavat kokeilla pelisarjallaan jotain uutta, tuskin kovinkaan moni tosissaan kaipaa mm. satunnaistaisteluita vanhoista Final Fantasy -peleistä.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Hiippailu näyttää ihan kivalta lisältä mutta taitaapi hyötykäyttö jäädä vain käsikirjoitettuihin osioihin, vähän pelkään. Taistelumekaniikka puolestaan näin videolta katsoen näytti hektiseltä ja sekavalta, mutta eiköhän tuonkin sisäistä nopsaan kunhan pääsee itse pelaamaan. Hyvä vain kun sentään kokeilevat uutta eivätkä jumiudu vain vanhoihin malleihin, Final Fantasyn kun on tarkoitus olla joka kerta erilainen. Aika ristiriitaiset on silti fiilikset, oma odotukseni kohdistui nimenomaan Versusiin ja sitähän tämä peli ei enää ole. Mutta eipä mittään, kyllä tuo aivan kelpo JRPG:ltä näyttää omillaankin, toivottavasti vain kehityshelvetin jälkeen ovat saaneet kaikki kohdat hiottua kuntoon. Lisäksi toivon enkkudubin olevan laadukas JRPG-tasolla, varsinkin kun Tales of -sarja on minut tällä saralla hemmotellut :)

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Muhun kyllä iski yvin tuo WarpKill ominaisuus. Taistelusta voi saada parhaimmillaan varsin tyydyttävää balettia jos se on hoidettu oikein, eikä siitä ole tehty liian helppoa. Saa nähdä. Pidin kyllä tuosta. Vaikka hiukan karsastankin sitä, että kyseessä on ns. pääsarjan peli. Saisivat pitää sen pääsarjan perinteisenä ja sitten rönsyillä sivusarjoilla, vaikka rönsyily olisikin oikein tehty.

Nostoja