Hiiteen vuohet ja leivät – nyt on itsetuhoisen vauvan vuoro viihdyttää / Uutiset / pelaaja.fi

Hiiteen vuohet ja leivät – nyt on itsetuhoisen vauvan vuoro viihdyttää

14.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8
Hiiteen vuohet ja leivät – nyt on itsetuhoisen vauvan vuoro viihdyttää

Sekopäisten vuohien ja tahmeiden paahtoleipien kansoittama vitsipelien maailma on saanut jälleen uuden vahvistuksen.

Yhden miehen indietekele Who's Your Daddy on kahden pelaajan moninpeli, joka seuraa uusavuttoman isän yrityksiä pelastaa itsetuhoinen vauvansa kodin arkisilta vaaroilta. Siinä missä yksi pelaajista säntäilee pitkin taloa tukkimassa sähköpistokkeita ja piilottamassa vasaroita, vauvalla pelaava vastustaja yrittää parhaansa mukaan tappaa itsensä vaikkapa juomalla lasinpesunestettä tai ryömimällä uuniin.

Leikillisenä heittona taipaleensa aloittanut Who's Your Daddy hurautti tiensä läpi Kickstarterista aiemmin syksyllä, ja viime viikolla peli taisteli maineesta ja kunniasta Steamin Greenlight-äänestyksessä. Huimat 42 000 käyttäjää näytti viikossa vihreää valoa yksinkertaiselle vitsitekeleelle, ja vielä tällä hetkellä ilmaislatauksessa oleva peli matkaa nyt virallisesti Steamin virtuaalihyllyille keväinen julkaisupäivä tähtäimessään.

Vaikka peli on vielä pahasti vaiheessa, voisi sen kuvitella palvelevan esimerkiksi YouTube-yleisöä loistavasti valmistuessaan. Aikaista pelikuvaa voi tutkailla alta.

Lähde: Steam Greenlight, Kickstarter, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Näyttää rumalta, persoonattomalta (siis visuaalinen tyyli, peli-idea on ihan mielenkiintoinen), kankealta ja ennen kaikkea tylsältä. Mutta tämä on vain ensivaikutelma, mistäpä tietää, vaikka kuinka suurta taidetta tämä on, eikä vain pelkkää Youtuben täytettä.

Käyttäjän Elkku_24 kuva
Elkku_24

Varmaa joku keksii haastaa oikeutee tälläsen pelin julkasijat/tekijät... Mutta toisaalta. Täysin sekopäinen peli idea, tottakai tuollastahan ne vauvat tekee syö kaikkee yms mutta miksi siitä täytyy tehä peli?

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Höhö höhö hö! Kirotunmoinen ajanhukkasimulaattori taas kerran.
Olen vieläkin loukkaantunut siitä miten paahtoleipään saattoi pyyhkiä lattialta lasinsiruja ja muuta paskaa. Aivotonta ja epäeettistä... minun mielestä.
(Vaikka peleissä olisikin nähty "pahempiakin" asioita kuin ruoan haaskaus.)
Ylläolevaa peliä on Stanley Parablessa juuri sen verran kuin tarvitsee käsittääksen sen absurdiuden.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Tämä on kyllä hauska peli. Toki vähän random meme-kulttuurin tuotos, mutta peli-idea on hyvä. Peli on tosin täysin nähty tunnin sisällä. Sen jälkeen siitä ei hirveästi nykyisessä muodossaan saa irti. Tarvitaan paljon lisää matskua yms.

Käyttäjän rap kuva
rap

Tästä voin sanoa ylpeänä ja suorin selin, että pelaamatta paskaa. En ymmärrä, miten joku edes viitsii tuhlata aikaansa tämmösen paskan tekemiseen... Kun eihän tuossa ole järjen häivääkään. Sama kun joku minecraft, hirveetä pikseli paskaa ja silti muka koko vuoden ollut ps3 top 3 myydyimmän pelin joukossa... Mihin tää maailma on menossa...

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei tuo peli-idea edes ole toimimaton jos tekisi tarpeeksi monipuolisen pelin. Laajentaisi vaikka niin että lapset on kaksoset ja mukana molemmat vanhemmat ja sitten vain menoksi. Nykyisellään ei tosin ole lähelläkään vakavasti otettavaa teosta. Toki edelleenkään tätä ei ole pakko pelata eikä ostaa. Eikä tämä nyt vielä edes maksa mitään.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.
Lainaus käyttäjältä rap

Sama kun joku minecraft, hirveetä pikseli paskaa ja silti muka koko vuoden ollut ps3 top 3 myydyimmän pelin joukossa... Mihin tää maailma on menossa...

Käsittääkseni yksinkertaiset grafiikat ovat kyllä skidien mieleen, tai etenkin yksinkertaiset pelit, joissa saa käyttää enemmän omaa mielikuvitusta. Vähän kuin itselleni aikoinaan The Incredible Machine, jossa pulma piti saada ratkaistuksi vain kourallisella esineitä.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Peli-idea on kyllä hulvattoman hauska, mutta tällä hetkellä peli näyttää hieman kertakäyttöviihteeltä.

Nostoja