Hiljaisen hetken paikka: Microsoft lopetti Xbox Onen Kinect-kameroiden valmistuksen / Uutiset / pelaaja.fi

Hiljaisen hetken paikka: Microsoft lopetti Xbox Onen Kinect-kameroiden valmistuksen

25.10.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Microsoftin Kinect-liikkeentunnistukameroiden aika kuluttajatuotteena näyttää olevan ohi ainakin nykymuodossaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä teknologiasivusto Co.Design, minkä jälkeen Microsoft on vahvistanut asian suoraan myös muulle medialle.

– Xbox Onen Kinectin valmistuminen on päättynyt, mutta se ei tarkoita täyttä loppua kyseiselle teknologialle. Kinect jatkaa kymmenien miljoonien Xbox-omistajien ilahduttamista, minkä lisäksi Kinectin innovaatiot jatkavat elämistä Xbox Onessa, Windows 10:ssä, Cortanassa, Windows Holographicissa ja tulevaisuuden teknologioissa, MIcrosoftin lausunnossa kerrotaan.

Ensimmäinen versio Kinectista debytoi vuonna 2010 Xbox 360:llä ja se nappasikin aikoinaan peräti tittlein nopeimmin myydyimpänä kuluttajaelektroniikkaalaitteena. Xbox Onen julkaisun aikoihin Kinectin parannellusta versiosta koetettiinkin tehdä käytännössä pakollinen osa konsolia, kunnes Microsoft tuli palautevyöryn jälkeen toisiin aatoksiin. Lopulta Kinect jäikin alustalla niin sivuun, että moni meistä ei ole välttämättä muistanutkaan enää laitteen olemassaoloa toviin.

Kinect ei ole toki ollut käytössä yksinomaan vain pelialalla.  Microsoft itse on käyttänyt sitä hyödyksi esimerkiksi juuri työssään lisätyn todellisuuden parissa, minkä lisäksi laitetta on hyödynnetty myös yhtiön ulkopuolella erilaisissa tutkimus- ja tuotekehitystöissä. Varsinkin lääketieteellisillä aloilla sen hyötyjä on kovasti yritetty kartoittaa.

Lähde: Co:Design, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Atomi kuva
Atomi

Ei haittaa.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Ollut muutenkin vähän hiljaista.

Käyttäjän Core kuva
Core

Kyllä mua vähän harmittaa. Vaikkei pelaamiseen tullut juuri käytettyä (just dancea joskus kun emäntä hommasi), niin kyllä äänikomentoihin tuo on ollut mahtava. Kyllä mä koitan jonkun ylijäämän hommata jos nykyinen hajoisi, mut ei näemmä sitten saa uutena enää :/

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Xbox One ei kuulemma toimi ilman Kinectiä. Ihan kun olin kuulevinani niin silloin joskus. Lmao!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kinect-saaga on varmaan historian paras esimerkki siitä miten syvälle tuollainen megakorporaatiokin voi upota omaan peräluukkuunsa. Microsoft lähti konsolikisaan ihan selvästi ylimielisellä asenteella ja luuli jopa voivansa esittää kuluttajille vaatimuksia.

Jos markkinointitiimissä olisi tuohon aikaan ollut edes joku täysjärkinen, niin Kinect olisi pysynyt vapaaehtoisena lisälaitteena tai ainakaan sitä ei olisi tarkoitushakuisesti kudottu osaksi kaikkia käyttöjärjestelmän rakenteita niin, ettei laitetta voi edes halutessaan irrottaa konsolista. Lisäksi PS Camera toi pleikkari-käyttäjille käytännössä samat ominaisuudet; vain yli puolta pienemmin fanfaarein. Tämä tuntui Sonyn taholta melkein tarkoitukselliselta ivalliselta kuitilta: Camera vain heitettin puolihuolimattomasti markkinoille, kun Microsoft vielä yritti rummutella miten Kinect muka olisi joku next big thing.

Tässä tapauksessa olen Microsoftin tappiosta iloinen. Megakorporaatio sai nenilleen ja joutui pakittamaan kuluttajaa polkevista suunnitelmistaan. Kinect oli täysin turha uhri tässä konsolisodassa ja ilman Microsoftin omia sekoiluja se voisi yhä porskuttaa täysin pätevänä lisälaitteena kuten PS Camerakin tekee. Jotain karmista oikeutta tässä on nähtävissä.