Historiallinen hetki koitti: Nintendon kulttiklassikko EarthBound julkaistiin Euroopassa

Nintendo on julkaissut EarthBound-roolipelin vihdoin ja viimein myös Euroopassa Wii U:n Virtual Consolen kautta.

18.7.2013 20:06

Nintendo on tehnyt kauan kaivatun kulttuuriteon ja tuonut klassikkoroolipeli EarthBoundin ensimmäistä kertaa Eurooppaan. Peli saapui juuri ladattavaksi Wii U:n Virtual Console -kauppapaikalle, josta sen voi napata itselleen kymmenellä eurolla.

Alkujaan EarthBound julkaistiin Japanissa Super Famiconille jo vuonna 1994 ja Pohjois-Amerikassa Super Nintendolle vuonna 1995. Kyseessä on yksi kehutuimpia japanilaisia roolipelejä ja samalla myös yksi omalaatuisimpia sellaisia, kiitos viehättävän erikoisen käsikirjoituksensa ja taidesuuntansa.

Japanissa peli tunnetaan paremmin nimellä Mother 2, sillä kyseessä on eräänlainen jatko-osa Famiconin vuonna 1989 saapuneelle Nintendo Entertainment Systemin Mother-roolipelille. Sekä ensimmäinen Mother että Game Boy Advancen Mother 3 eivät ole koskaan saapuneet länteen. Molemmista on kuitenkin tehty varsin kehutut fanikäännökset, ja varsinkin Mother 3:n vastinetta on yritetty tarjota Nintendolle ilmaiseksi länsijulkaisun toivossa.

Nintendo ilmoitti EarthBoundin eurooppalaisen julkaisupäivän tänään torstaina viimeisimmässä Direct-lähetyksessään. Tavanomaista kepeämmässä lähetyksessä julkistettiin myös muun muassa aina syyskuuhun asti jatkuva kampanja, jossa Wii U:n eShopista Pikmin 3:n ostavat saavat Wonderful 101 -pelin latausversion 30 prosentin alennuksella.

Ohessa EarthBoundin Wii U -traileri.

Lisää luettavaa