Verkkoroolipeli EVE Online on kokonaan oma virtuaalinen maailmansa, jossa on oma, pelaajien pyörittämä talous ja politiikka moninaisten liittoumien muodossa. Viikonloppuna pelissä käytiin sen - ja samalla koko pelihistorian - suurin pelaajien välinen taistelu, johon otti osaa 4 070 ihmispilottia aluksineen. Vastakkain asettuivat pelin kaksi suurinta liittoumaa, CFC ja TEST Alliance liittolaisineen, jotka ovat olleet sodassa keskenään jo kuukausien ajan.

Taistelu kesti kaikkiaan yli viisi tuntia ja sen aika tuhoutui yli 2 900 alusta. CFC voitti taistelun selvästi ja sen vuoksi TEST Alliance joutuu mitä ilmeisemmin poistumaan pelin Fountain-alueelta. Taistelun poliittinen jälkiselvittely on jo kovassa käynnissä.

Alusten menettäminen pelissä ei ole merkityksetöntä, sillä ne tuhoutuvat pysyvästi. Suurimpien alusten rakentaminen saattaa viedä jopa kuukausia aikaa ja maksaa miljoonia pelin sisäistä valuuttaa. Niiden käyttäminen suurissa taistelussa on aina riskialtista.

Tätä ennen EVE:n suurin avaruustaistelu on pelissä jo legendaksi muodostunut Askain taistelu, joka käytiin tammikuussa.

Suuret avaruustaistelut vaativat pelissä päivien, jopa viikkojen, valmistelua ja harjoittelua. Taisteluissa jokaisella aluksella on oma tehtävänsä ja paikkansa komentoketjussa. Suurten taisteluden kesto johtuu siitä, että pelin tekijät hidastavat ajankulkua niiden käynnistyessä niin, ettei verkkoviive tai palvelimen rasitus pääse vaikuttamaan sen kulkuun. Tämän taistelun tapauksessa aikaa hidastettiin jopa 90 %.

Jos lukijoissa on joku taisteluun osallistunut, kommentteja otetaan mielellään vastaan!

Lähde: The Verge, EVE Online