Hitman 3:n ja No Man's Skyn pelaaminen PSVR:llä edellyttää PS4-version käyttämistä myös PS5:llä / Uutiset / pelaaja.fi

Hitman 3:n ja No Man's Skyn pelaaminen PSVR:llä edellyttää PS4-version käyttämistä myös PS5:llä

1.11.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3
Hitman 3, No Man's Sky, PlayStation VR, PSVR, PS4, PS5, PlayStation 5, Sony

Hitman 3:n ja No Man's Skyn virtuaalitodellisuuspelaaminen edellyttää erityisjärjestelyjä PlayStation 5:llä.

Molemmat pelit sisältävät tuen PSVR-virtuaalitodellisuuslaitteistolle PS4-versioissa, mutta eivät PS5-versioissa. Näin ollen Hitman 3:n ja No Man's Skyn PSVR-pelaaminen PS5:llä edellyttää pelien PS4-version käyttämistä. Tiettävästi taustalla on PSVR:n tuki PS5:llä taaksepäinyhteensopivana laitteena, joka ei kuitenkaan toimi suoraan PS5-pelien kanssa. Sonyn UploadVR-julkaisulle antaman lausunnon mukaan yhtiö ei ole julkistanut toistaiseksi PSVR-yhteensopivia PS5-nimikkeitä.

Sekä Hitman 3:n että No Man's Skyn PS4-versioiden ostajat saavat käyttöönsä ilman lisämaksua myös PS5-version, mutta toistaiseksi eri versioiden välisestä yhteensopivuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Sony tai julkaisijat eivät ole kertoneet, onko pelaajien esimerkiksi asennettava peleistä kaksi erillistä versiota PSVR-käyttöä varten tai ovatko pelitallennukset jaettavissa PS4- ja PS5-versioiden välillä.

Nykyisen PlayStation VR:n hyödyntäminen PlayStation 5:llä vaatii erillisen adapterin laitetta varten. Sellaista voi pyytää ilmaiseksi Sonylta oman PlayStation VR -visiirin sarjanumeroa vastaan.

Lähde: UploadVR

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Toivottavasti se resoluution dynaaminen skaalaus tarkempaan kuitenkin toimisi noissa PS4VR versioissa. Vähän on epämääräiset nämä Sonyn uudet VR-kuviot kyllä... Täysi hiljaisuus uuden VR-laitteiston suhteen. Itselleni VR olisi tällä hetkellä ainoa myyntivaltti uuden pleikkarin suhteen, mutta ehkä hommaan sen vasta muutaman vuoden päästä julkaisusta, kuten PS4:n, ellei sitten jotain erityisen mielenkiintoisia pelejä ala tulemaan.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0
Lainaus Pauli4x4

Vähän on epämääräiset nämä Sonyn uudet VR-kuviot kyllä... Täysi hiljaisuus uuden VR-laitteiston suhteen.

Sony oli (muistaakseni) jossain perustellut asiaa niin ettei halua tuoda uusia laseja konsolin julkaisuun, jotta ihmisille ei tulisi tunnetta että pitää ostaa monta kallista asiaa samaan aikaan, ja todennäköisesti sen psvr 2:n kehitys on vielä aivan vaiheessa.
Jos ihan veikata pitäisi niin uusien lasien julkaisu osuu aikaisintaan 2022 joulumyyntiin, siinä kohtaa alkaa laitekantaa olla jo hyvin maailmalla ja ihmisten lompakot ovat toipuneet itse laitteen ostamisesta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ihmeellinen ratkaisu tämä. Mikäli siis haluaa edes pienen mahdollisuuden pelata näiden pelien VR-tilassa, täytyykin hankkia pelin PS4- eikä PS5-versio. Voi hyvänen aika mitä säätöä.

Nostoja