"Hitman ei olisi Hitman ilman heitä" – Square Enix -johtaja kommentoi IO Interactiven yllättävää itsenäistymistä / Uutiset / pelaaja.fi

"Hitman ei olisi Hitman ilman heitä" – Square Enix -johtaja kommentoi IO Interactiven yllättävää itsenäistymistä

22.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda on taustoittanut syvemmin yhtiön päätöstä luopua Hitman-sarjasta ja sitä kehittäneestä IO Interactivesta.

Haastattelussa GamesIndustry-sivuston kanssa Matsuda nostaa esille, että vaikka uusin Hitman-peli saikin maailmalla positiivisen vastaanoton, osoittautui sarjan jatkaminen hankalaksi pelijätille. Ongelmaksi nousivat erityisesti tarvittavien resurssien varaaminen, mihin vaikuttivat niin muut projektit kuin uuden Hitmanin muutamat saavuttamatta jääneet tavoitteet.

– Koin, että mikäli emme olleet kykeneväisiä sijoittamaan tarpeeksi Hitmaniin, olisimme saattaneet pilata pelin., Matsuda kertoo.

Square Enixilla todettiinkin, että jotta Hitman-sarja voisi jatkua järkevällä tavalla, täytyisi IO Interactiven löytää todennäköisesti itselleen toinen kumppani tai jonkinlainen muu ratkaisu. IO ostikin itselleen lopulta itsenäisyyden kesällä ja sai monien yllätykseksi myös pitää hallussaan oikeudet Hitman-sarjaan.

– Se johtui siitä, etten usko Hitmanin olevan Hitman ellei sitä ole kehittänyt IO Interactive. Rakastan peliä ja uskon fanien ajattelevan, että vain IO voi tehdä Hitman-pelin. Ajattelin siis, että tämä olin pelin tulevaisuuden kannalta paras ratkaisu, miksi tuimme itsenäistymistä emmekä välittäneet, että he jatkoivat nimikkeen käyttämistä.

Vaikka Hitman ei ole elänyt vielä kauaa Square Enix -aikakauden ulkopuolella, on sen suhteen tapahtunut silti jo paljon näin loppuvuodestakin. Aiemmin tässä kuussa viimeisin sarjan osa laajeni esmerkiksi uudella Game of the Year -sisällöllä. IO on myös luvaillut tekevänsä vielä lisää Hitman-pelattavaa, ja onpa uusi sarjaan pohjautuva televisiosarjakin parhaillaan työn alla.

Lähde: GamesIndustry

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bleach90 kuva
Bleach90

Olipas se valoisa tiedote näinä pelikansan synkkinä aikoina.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tulee varmaan tämä Hitman hommattua X:lle sitten kun ihan oikeasti koko peli on saatu yksien kansien väliin.

Käyttäjän Bleach90 kuva
Bleach90
Lainaus snaketus

Tulee varmaan tämä Hitman hommattua X:lle sitten kun ihan oikeasti koko peli on saatu yksien kansien väliin.

Miksi ei PC:lle? Mahtaako edes X:llä tuo pyöriä enempää kuin 30fps?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Niin, eikös snaketus ole täällä aiemmin huutanut kuinka surkea vehje tuo X on, kun ei edes 60 frameen 4K resoluutiolla (etenkin kun ei useimmiten ole edes natiivi 4K) pääse? Miksi nyt yhtäkkiä mieli muuttui? :D

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

No välillä mukava lukee tämmösiä positiivisemman sävysiä uutisia ettei kaikki ole EAn tapasia Mu****ja.

Nostoja