Hitman-kehittäjä IO Interactive itsenäistyy ja pitää oikeudet rakastettuun pelisarjaansa / Uutiset / pelaaja.fi

Hitman-kehittäjä IO Interactive itsenäistyy ja pitää oikeudet rakastettuun pelisarjaansa

16.06.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Tanskalaiskehittäjä IO Interactive ei ole enää osa pelijätti Square Enixia. Studio on omilla kotisivuillaan vahvistanut, että se toimii jatkossa itsenäisenä yhtiönä pitäen samalla hallussaan kaikki oikeudet Hitman-pelisarjaansa.

– Tämä on merkittävä hetki IO Interactivelle. Tästä päivästä alkaen meillä on täysi valta studiomme ja Hitman-nimikkeen suunnasta. Olemme luomassa oman tulevaisuutemme ja se on erittäin jännittävää. Olemme nyt avoimia uusille yhteistyö- ja kumppanuussuhteille, jotka voimistavat meitä studiona ja varmistavat, että voimme tuottaa parhaita mahdollisia pelejä yhteisöllemme, studion toimitusjohtaja Hakan Abrak kertoo.

IO Interactiven itsenäistyminen tapahtui noin kuukauden verran sen jälkeen, kun Square Enix ilmoitti etsivänsä uutta ottajaa studiolle. Ilmoitus tuli yllätyksenä monelle ja sai pelaajat erityisesti huolestumaan Hitman-sarjan tulevaisuudesta. Varmuudella ei esimerkiksi tiedetty, onko IO:lla mahdollisuuksia ryhtyä itsenäiseksi ja mitä sen pelisarjoille kävisi mahdollisten kauppojen yhteydessä.

Täysin kivuttomasti IO Interactiven itsenäistyminen ei ole toki tapahtunut. Aiemmin toukokuussa yhtiö ilmoitti joutuvan irtisanomaan henkilöstöään varustaakseen itsensä paremmin tulevaisuuttaan varten.

Mitä tulee viimeisimpään Hitman-peliin, on studio tukenut sitä vielä näin kesäkuussakin ja luvannut kertoa tukiaikaistaan lisää ensi viikolla.

Osana Square Enixia IO Interactive toimi vuodesta 2009 asti, kun sen emoyhtiö Eidos siirtyi Squaren haltuun.

Lähde: IO Interactive

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kerrankin kävi jotenkin oikeudenmukaisesti.

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Peliä ei ole vielä menetetty

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Onneksi olkoon

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Huomaa, että uusin Hitman feilas tosi pahasti kun eivät halunneet (Square Enix) edes omia IP:tä. Sen siitä saa kun julkaisee pelin osissa. Toivottavasti tästä opittiin ja FF7 remake julkaistaan kokonaan kerralla, koska ikinä se tuleekaan tapahtumaan.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tosiaan tuollainen episodi-julkaisumalli saattaa toimia seikkailupelien kohdalla, mutta ei niinkään muiden genren pelien kanssa...itsekkin odottelin uusimman Hitmanin kohdalla koko ensimmäisen "kauden" julkaisua kokonaisuudessaan, harvemmin episodi tai DLC kerrallaan maksaminen/pelaaminen kiinnostaa, vaan haluan ostaa koko pelin kerralla.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä snaketus

Huomaa, että uusin Hitman feilas tosi pahasti kun eivät halunneet (Square Enix) edes omia IP:tä. Sen siitä saa kun julkaisee pelin osissa. Toivottavasti tästä opittiin ja FF7 remake julkaistaan kokonaan kerralla, koska ikinä se tuleekaan tapahtumaan.

Niinpä ja oli vielä tarkoitus jatkaa samaa peliä muilla kausilla, eli tämä torso taisi jäädä kesken ja varmasti olisi enemmänkin niitä "kausia" väkertänyt jos olisi myynyt. 4 kautta=reilu 200€ saatu puristettua tyhmiltä pelkästään yhdestä pelistä. Hyvä että kusi ja toivotaan ettei jatka tuolla linjalla.

Käyttäjän Hellridah kuva
Hellridah

Kane & Lynch 3 incoming?