Hitman, Tomb Raider ja Deus Ex moninpeleiksi? Square julkisti pahaenteisen raportin

Oletko valmis "vaihtoehtoisiin ansaintamalleihin"?

6.11.2013 11:44
Square Enix julkaisi tänään puolivuotisraportin, joka selvittää yhtiön taloustilannetta ja tulevia suunnitelmia. Tiedotteen sivuilta selviää mm, että kuukausimaksullinen verkkoroolipeli Final Fantasy XIV: A Realm Reborn on saavuttanut 600 000 maksavan pelaajan kunnioitettavan rajan, mikä tekee siitä FFXI:tä menestyneemmän Final Fantasy -moninpelin.
 
Raportissa on kuitenkin tietoja, jotka saattavat huolestuttaa Squaren julkaisemien länsimaisten pelisarjojen faneja. Yhtiön uusi suunnitelma on tuottaa Aasiassa Dragon Quest– ja Final Fantasy -älypuhelinpelejä. Lännen studioissa, eli käytännössä Eidoksella, siirrytään tekemään nettipelejä. Lisäksi tarkoitus on siirtyä yhden hintalapun mallista ”vaihtoehtoisiin ansaintamalleihin.”
 
Koska Square ei ole julkistanut vielä käytännön aikeitaan, näitä suunnitelmia joutuu tulkitsemaan itse. Hyvin todennäköisesti kaikkiin Eidoksen pelisarjoihin kuten Hitmaniin, Tomb Raideriin ja Deus Exiin tulee vahva moninpelipainotus, ja saamme ehkä nähdä myös ”Hitman Onlinen” kaltaisia pelejä. Vaihtoehtoiset ansaintamallit taas viittaavat sekä mikro-ostoksiin että free-to-play-pelaamiseen. Tämä trendi oli nähtävissä esimerkisi iOS:in Deus Ex -pelissä, jossa oikealla rahalla pystyi ostamaan lisää luoteja ja varusteita.
 

Lisää luettavaa