Grid 2 on viimein julkistettu virallisesti Codemastersin toimesta. Kaksi vuotta esituotannossa viihtynyt jatko-osa vuoden 2008 hittipeli Race Driver: Gridille onkin vasta hiljattain siirtynyt täydellä höyryllä tapahtuvaan kehitykseen.

Codemastersin uutukainen käyttää hyödyksi ensimmäisessäkin osassa nähtyä EGO-moottoria, joskin toki parannellussa muodossa. Pelin avulla kehittäjät ovatkin pyrkineet nostamaan rimaa erityisesti ajopelien teknisen annin puolella, minkä pitäisi näkyä muun muassa tekoälyssä ja vauriomallinnuksessa.

Toki pelattavuus on myös ollut tärkeä prioriteetti. Grid 2:n lupaillaankin olevan helposti lähestettyvä ajopeli, jonka täydelliseen hallitsemiseen menee tovi. Varsinaiselta tyyliltään pelaamisen luvataan olevan vastaavasti jälleen varsin kiihkeä ja aggressiivista.

Kaahailua pääsee harrastamaan niin kaupunkien kaduilla, lisenssoiduilla kilparadoilla sekä vuoristoteillä. Kisatessa pääsee samalla näkemään myös maailmaa, sillä radat sijoittuvat niin Yhdysvaltoihin, Eurooppaan kuin Aasiaankin.

Tuttuun tapaan pelattavaa piisaa niin yhdelle kuin useammallekin pelaajalle. Luvassa on ainakin sekä jaetulla ruudulla että netissä toimivaa moninpelikisailua kuin myös uratila.

Sekä PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle että pc:lle suuntavaa Grid 2 nähdään vuonna 2013. Pelin julkistuksesta saatiin vihjeitä viime viikolla.

Linkki traileriin

Lähde: Codemasters

Lisää luettavaa