Hittipeli Clicker Heroesin jatko-osa hylkää ilmaisuuden ja mikromaksut "eettisistä syistä" / Uutiset / pelaaja.fi

Hittipeli Clicker Heroesin jatko-osa hylkää ilmaisuuden ja mikromaksut "eettisistä syistä"

21.11.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Suositulle ilmaispelille jatkoa ensi vuonna tarjoava Clicker Heroes 2 ei ole hyödyntämässä edeltäjänsä bisnesmallia. Peliä kehittävä Playsaurus on ilmoittanut luomuksensa kotisivuilla, että erityisesti eettisten huolien johdosta Clicker Heroes 2 ei ole enää ilmainen tai käytä hyödykseen mikromaksuja.

– Pelit ovat luonnostaan addiktoivia. Asia ei ole sellaisenaan paha ennen kuin sitä aletaan käyttää hyväksi.. Clicker Heroes 1:n kohdalla emme yrittäneet koskaan tehdä tätä, vaan suunnittelimme pelin ajattelematta sen oikeaa rahaa käyttävää kauppa, jotta sinun ei koskaan tarvitisi ostaa rubies-valuuttaa edetäksesi. Tästä huolimatta huomasimme, että osa pelaajista päätyi käyttämään tuhansia dollareita rubieseihin. Voin vain toivoa, että näillä ihmisillä oli varaa siihen ja että he tekivät sen tukeakseen meitä, eivätkä tyydyttääkseen addiktiotaan. Epäilen kuitenkin tätä, Playsauruksella kerrotaan..

Kehittäjien mukaan iso osa ilmaispeleistä on rakennettu addiktionsa kieltävien pelaajien varaan, ja että vastuuta asian suhteen väistellään osoittamalla syyttävällä sormella vain kylmästi pelaajien omaa päätöksentekoa kohti. Playsauruksella virallinen kanta onkin nyt se, ettei tämä kyseinen toiminta tunnu oikealta, vaikka studio itse onkin saanut vain hyvin vähän valituksia omista mikromaksuistaan.

Mikromaksujen poistaminen nähdään Playsrauruksella myös etuna pelisuunnittelun kannalta. Uuden sisällön ja ominaisuuksien tuominen peliin on esimerkiksi helpompaa, kun kaikkea ei tarvitse sitoa osaksi pelaajien rahankäyttöä ja edistymistä. Samalla studio pystyy olemaan avoin modaamisen suhteen ilman pelkoa siitä, että modit sotkisivat pelin talouspuolta.

Parhaillaan Clicker Heroes 2:ta myydään jo ennakkotilauksien muodossa 30 eurolla. Mitä tulee ensimäiseen Clicker Heroesiin, ei Playsaurus ole aikeissa koskea enää sen bisnesmalliin. Tätä studiossa perustellaan sillä, että tässä vaiheessa muutos todennäköisesti tuhoaisi yhtiön. Tulevaisuutta se kuitenkin  suunnittelee Clicker Heroes 2 -mallin varaan.

Lähde: Clicker Heroes 2 (kotisivu)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja