Hittiroolipeli Persona 5 Royal suuntaa PS5:lle, Xboxeille ja pc:lle – Persona 3 Portable ja Persona 4 Golden tulossa myös uusille alustoille / Uutiset / pelaaja.fi

Hittiroolipeli Persona 5 Royal suuntaa PS5:lle, Xboxeille ja pc:lle – Persona 3 Portable ja Persona 4 Golden tulossa myös uusille alustoille

15.06.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Persona, Persona 3, Persona 4, Persona 5, persona 3 Portable, Persona 4 Golden, Persona 5 Royal, Atlus, käännös, Steam, xbox, ps5

Atlusin roolipelisarja Persona on kääntymässä uusille alustoille lähitulevaisuudessa.

Näillä näkymin ensimmäisenä tuoreita käännöksiä on odotettavissa Persona 5:n laajennetulle Royal-versiolle, joka on ilmestymässä niin Xbox Onelle, Xbox Seriesille, PlayStation 5:lle kuin Steamiin 21. lokakuuta. Entuudestaan Royal on ollut saatavilla PlayStation 4:lle, kun taas alkuperäinen Persona 5 nähtiin aikoinaan myös PlayStation 3:lla.

Muita uusia käännöksiä saavia sarjan osia ovat Persona 3 Portable sekä Persona 4 Golden. Persona 3:a on odotettavissa saataville vielä Xboxille, PlayStation 4:lle ja pc:lle, kun taas Persona 4 Golden kääntyy PS4:lle ja Xboxille.

Kaikkien teosten on määrä löytää tiensä julkaisussa osaksi Game Pass -palvelua.

Sekä Persona 3 että 4 olivat molemmat alkujaan PlayStation 2 -pelejä. Persona 3 Portable oli myöhemmin PSP:lle tehty käännös alkuperäisestä teoksesta, joka lisäsi peliin uuden naispuolisen päähenkilövaihtoehdon, mutta joutui jättämään teknisistä syistä väliin niin animevälipätkät, kolmiulotteiset arkiympäristöt kuin Persona 3:n laajennetussa FES-versiossa nähdyn The Anwers -peliosuuden. Tällä hetkellä ei näytä siltä, että näitä olisi lisätty mukaan Portablen uusiin käännöksiin.

Persona 4 Golden oli aikoinaan laajennettu Vita-versio alkuperäisestä Persona 4:stä. Jo aikaisemmin Golden on käännetty myös pc:lle.

Lähde: Atlus

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Tosiaan tuo P3P tuli yllätyksenä, kun kyseessä on kuitenkin alkuperäiseen verrattuna enemmän käsikonsolin point&click -tyylinen peli luolastojen ulkopuolella. Mieluummin näkisin FES-version HD-käännöksen.

P4 sen sijaan on jäänyt aikoinaan kokonaan välistä, niin on ehdottoman tervetullut Ps4:lle!

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

P4 golden on mielestäni paras persona tunnelmaltaan.

Käyttäjän Rätsetti kuva
Rätsetti

Ehdin jo innostua tuosta P3:sta, kunnes luin millainen tuo Portable versio on. Noh, onneks mulla on PS3:lla ostettu Storesta se P3 FES ja näyttää edelleen vallan mainiolta kun olen sitä nyt pelaillut tässä. Nelosta tuskin jaksan uudestaan pelata.

Nostoja