Homeworld-klassikoiden tarina jatkuu yllättävällä tavalla / Uutiset / pelaaja.fi

Homeworld-klassikoiden tarina jatkuu yllättävällä tavalla

2.09.2013 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
4

Strategiapelien rakastettu klassikko Homeworld saa virallista jatkoa yllättävällä tavalla. Alkuperäisen Homeworldin tehneen Relic Entertainmentin perustajat pistivät aiemmin pystyyn Blackbird Interactive-studion ja alkoivat kehittää peliä nimeltä Hardware: Shipbreakers. Siitä piti tulla Homeworldin "henkinen jatko-osa", mutta nyt siitä tuleekin aito osa Homeworld-universumia.

Homeworld-sarjan oikeudet THQ:n konkurssipesästä ostaneen Gearbox-yhtiön piti alun perin tehdä vain graafisesti uusitut versiot kahdesta ensimmäisestä Homeworldista. Nyt Gearbox on ryhtynyt yhteistyöhön Blackbirdin kanssa, ja Hardwaren nimeksi vaihtuu Homeworld: Shipbreakers. Nimen lisäksi Gearbox antaa Blackbirdille lisärahoitusta pelin tekemiseen. 

Blackbird yritti aiemmin ostaa Homeworldin itselleen, mutta se hävisi huutokaupassa juuri Gearboxille. Randy Pitchfordin johtama Gearbox taas on menestynyt erinomaisesti hittipeli Borderlands 2:n myötä, joten sillä on varaa auttaa Shipbreakersin tekemisessä. Diilin tekemisessä on varmasti auttanut myös se, että Gearboxin luova johtaja Brian Martel on innokas Homeworld-fani. Niinpä Homeworld-fanien kannalta näyttää nyt siltä, että THQ:n konkurssi johti liki parhaaseen mahdolliseen tilanteenseen.

Toisin kuin alkuperäisissä Homeworld-peleissä, Shipbreakersissä ei taistella avaruudessa. Sen sijaan pelaaja ohjaa maajoukkoja, jotka taistelevat maahan syöksyneiden alusten hylyistä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mielenkiintoinen traileri. Tosin itseä kiinnostaa scifi-yleisestikin niin siitä varmaan lisäintressit. Pitäisi nähdä vähän itse gameplayta ennen kunnollista kiinnostumista.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Oisi vain pysynyt siellä avaruudessa olisi ollut kiva jokin uusi RTS joka sijoittuu avaruuteen, toisin kuin noita maassa olevien joukkojen käskyttämistä voi harrastaa muissa RTS:sissä. Pois sulkeeko tämä sitten isot emoalukset tai laivastot kun kerta maassa mennään.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Gearbox ja "rakastettu". Tästä ei voi seurata hyvää.

Edit. Tai ehkä sittenkin. Video näytti mahtavalle, ja tunnelman osalta tuli hyvällä tavalla mieleen ensimmäisen Mass Effectin "rakastetut" Mako -ajelut.

Käyttäjän Janne Pyykkönen kuva
Janne Pyykkönen

Vaikka Colonial Marines ja Duke saattavat tulla mieleen, Gearbox ei siis todellakaan itse kehitä tätä, vaan asialla ovat juuri Homeworld-veteraanit. Odotukset ovat jopa suhteellisen korkealla.

Nostoja