Homovastainen hyökkäys toi pysyvän pelikiellon Fallout 76:een / Uutiset / pelaaja.fi

Homovastainen hyökkäys toi pysyvän pelikiellon Fallout 76:een

3.12.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
9

Bethesda on puuttunut tiukalla kädellä häiritsevään käytökseen Fallout 76:ssa.

Fallout 76 -pelaaja AJ toi viime kuun puolella Bethesdan tietoon tapauksen, jossa joukko pelaajia hyökkäsi toisen pelaajaryhmän kimppuun homovastaisia kommentteja huudellen. Hyökkäyksen käynnistänyt NathanTheHicc-nimimerkillä kulkenut lukioikäinen pelaaja kertoi Eurogamer-julkaisulle tapauksen olleen vain leikkisää lapsellisuutta. Hän kertoo, ettei hän vihaa homoja, muttei myöskään kadu tapausta tai aio pyytää tekemisiään anteeksi.

Alun perin hyökkäykseen osallistunutta ryhmää rangaistiin kolmen päivän pelikiellolla. Bethesdan edustajan mukaan tapauksen läpikäynnin jälkeen kaikille tunnistetuille pelaajille on sittemin annettu pysyvä pelikielto Fallout 76:een.

-Emme hyväksy tällaista käytöstä keneltäkään pelaajistamme, emmekä ketään pelaajaamme kohtaan, Bethesdan edustaja kommentoi.

-Jatkamme häiritsevään käytökseen liittyvien tapausten selvittämistä yhdessä Microsoftin ja Sonyn kanssa ja ryhdymme toimiin tarvittaessa.

Video tapauksesta on katsottavissa AJ:n Twitter-viesteissä alla. Videot sisältävät voimakasta kielenkäyttöä.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

No, nyt on hurjaa! Onhan tuo tietysti lapsellista käytöstä vaikka vain vitsiä oliskin.

Käyttäjän Peluri83 kuva
Peluri83

Kyllähän tuolla touhulla bannit ansaitsee kun kuuntelee menoa tuossa videolla! Taitaa pojilla olla tästä aiempaakin kokemusta koulun välitunneilta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Bannit sinällään ihan ansaitut, mutta että pysyvästi? Aika paksua väittää, että tässä olisi mitään sen suurempaa kuin huono huumori taustalla, mutta nykypäivän herkässä ilmapiirissä Bethesda ei ilmeisesti aio ottaa enää mitään riskejä jo muutenkin kohuissa uitetun pelinsä kanssa. Nyt siis ammutaan rottaa Mini Nukella, koska väärillä asioilla vitsailu on tätä nykyä pahinta väkivaltaa.

EDIT:
AJpls: "Thank you for all the support and the help. ❤️"

Draama asian ympärillä vuotaa kyllä pahasti yli. Apinoijat ilmiantanut tyyppi käyttäytyy, kuin olisi ollut jonkun ihan oikean pahoinpitelyn kohteena tai jotain. Kyllähän tuollaiset apinat ottaa online-peleissä päähän, mutta yhtälailla tämä somen uhriutumiskulttuuri on kasvamassa pahasti kieroon. Aika pitää tauko "virtuaalielämästään", jos tällaisen takia tarvitsee jotain jaxuhaleja kerjätä.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Samaa mieltä Haerskin kanssa, menolippu banaanisaarille oli ihan ansaittu, mutta että ikuisesti? Silloin ymmärtäisin jos tämä olisi näitten herrojen toinen tai kolmas toilailu, mutta että ensimmäinen. Mitähän mahtaa tapahtua jos nämä herkimmät kaverit päättävät kokeilla PVP:tä jossain online pelissä...?

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Nykyaikana pitäisi alkaa potkimaan mielensäpahoittajia.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob

Vai että oikein permabannit? Miten olisi vaikka kohtuullinen kuukausi näin alkuun, minkä jälkeen voisi noita pysyviä laittaa? Eipä tuollainen nyt hyväksyttävää ole, mutta ei imo permabannitkaan ekasta.

Suosittelen näille mielensäpahoittajille vähän jotain "kilpailullisempaa" peliä niin tietää mitä roskapuhe online-peleissä on :D

Käyttäjän Heppulinen kuva
Heppulinen

Käyttäydy kuin idiootti, saa rangaistuis kuin yksi. Hyvä veto bethesdalta.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Paska läppä ja jonku sortin bannit ihan paikallaan, toivon silti ettei näitä homottelijoita nyt ristiinnaulita vuosia ja ruveta vainoamaan. Kaikki mitä teet alle 20-vuotiaana on typerää paskaa etkä tiiä mistään mitään.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Olen samoilla linjoilla muiden kanssa. Ottaen huomioon, että 76:ssa ei ole yksinpeliä eli 60 taalan pelillä ei tee enää mitään permabannien jälkeen, ne tulisi antaa vasta viimeisenä keinona. Törttöilystä ja grieffaamisesta toki kuuluukin rankaista, mutta kohtuus kaikessa.