Housut pois: Xbox One ei vaadikaan Kinect-kameraa toimiakseen / Uutiset / pelaaja.fi

Housut pois: Xbox One ei vaadikaan Kinect-kameraa toimiakseen

13.08.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
50

Xbox Onen käyttäminen ei olekaan vaatimassa Kinectin kytkemistä konsoliin. Osana viihdesivusto IGN:lle antamaansa vastauksien sarjaa Xbox-pomo Marc Whitten on vahvistanut, että Xbox One on sittenkin hyvin laajalti käytettävissä, vaikkei laitteeseen olisikaan iskenyt kiinni Microsoftin liikkeentunnistuskameraa.

– Kuten verkossa olemisenkin suhteen, on konsoli toimintakykyinen, vaikkei Kinect olisikaan kytketty. Tämä tosin tarkoittaa, ettet pysty tuolloin käyttämään sensoria hyödyntäviä toimintoja, Whitten vahvisti IGN:lle.

Kinectia saatetaan Xbox Onella edelleen vaatia erityisesti joissain tietyissä peleissä, mutta sen varaan on konsolilla rakennettu myös muutamia vaihtoehtoisia hallintaominaisuuksia. Kamera esimerkiksi mahdollistaa, että sekä liikkeellään että äänellään voi kontrolloida Xbox Onen perustoimintoja, minkä ohella Kinect pystyy myös muun muassa pitämään silmällä, kellä huoneessa olevista ihmisistä on milloinkin ohjain käsissään.

Whitten korostaakin, että konsoliin kytkettynäkin Kinectin voi aina tarvittaessa laittaa täysin pois päältä. Tällöin kameran ei pitäisi kerätä ympäristöstään minkäänlaista informaatiota.

Vielä ennen tätä päivää Microsoftin vaatimuksena oli, että Kinect on aina oltava kytkettynä Xbox Oneen, piti kameraa sitten päällä tai ei. Vaatimus herätti pelaajissa ympäri maailmaa suuresti ihmetystä, eikä tilannetta helpottanut hiljattain noussut NSA-vakoilukohu, jonka yhteydessä Microsoftin nimi on pompahtanut myös ilmoille.

Kuten jo varmasti hyvin tiedetään, ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun Microsoft on tehnyt u-käännöksen Xbox Oneen liittyvien vaatimustensa ja aikomustensa suhteen. Viime kesäkuussa yhtiö luopui käyttöoikeuksien hallintaan liittyvistä nettivaatimuksistaan, mitä seurasi omakustannepelien tukeminen kuukautta myöhemmin. Viime viikolla Microsoft myös vahvisti, että vastoin aikaisempia lausuntoja Xbox Onen mukaan pakataan sittenkin kuulokemikrofoni.

Mielenkiinnolla sopiikin seuraavaksi odottaa, mitä tämä tarkoittaa Xbox Onen myyntipakettien suhteen. Tähän mennessä yhtiö on julkistanut vain paketin, jossa Kinect tulee konsolin mukana, mikä on vähintään osasyy siihen, miksi Xbox One on noin satasen kalliimpi kuin PlayStation 4.

Myös PlayStation 4:lle on olemassa oma kameransa, mutta se myydään laitteelle erikseen.

Lähde: IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Vorloni kuva
Vorloni

Kyllä täytyy sanoa, että melkomoista toimintaa ms:ltä.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Täytyy sanoa että kyllä oli juosten ureoitu MS:n suunnitelmat exbaxin suhteen lähtökohtaisesti. Alkaa olemaan kaikki ominaisuudet (rajoitukset) muutettu. :D

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Montako muutosta on tapahtunut Oneen julkaisun jälkeen? Tarkoittaako tämä sitä että MS kuuntelee faneja, vai pelottaako myyntiluvut? Ehkä molemmat, tai sitten ei kumpikaan. Taisivat saada pommin postissa.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Sinne meni viimeisetkin rippeet tämän konsolin haluamisesta.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Heh, no johan oli yllätys. No ei siinä mitään, ihan hyvä vaan, ettei Kinect-pakkoa myös(kään, heh) löydy. Ja kukaan ei tainnut yllättyä tästäkään peruutuksesta.

Käyttäjän Thranduil87 kuva
Thranduil87

En ole koskaan omistanut Microsoftin konsolia, mutta säälittää firman kohtelu. Hirveä itku, kun Microsoft ensin julkistaa ominaisuuksia, joista fanit eivät pidä. Vastaava itku jatkuu, kun faneja sitten kuunnellaan. Koittakaa päättää.

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku
Lainaus käyttäjältä Thranduil87

En ole koskaan omistanut Microsoftin konsolia, mutta säälittää firman kohtelu. Hirveä itku, kun Microsoft ensin julkistaa ominaisuuksia, joista fanit eivät pidä. Vastaava itku jatkuu, kun faneja sitten kuunnellaan. Koittakaa päättää.

No heh! Sääliäkö pitäisi megalomaanista yhtiötä, joka rahastaa kaikella mahdollisella?

Voi hyvinkin olla, että seuraava muutos on, että julkaisuun tulee toinen Xbox One -malli, jossa ei ole Kinect 2.0 -sensoria.

Käyttäjän Barrakuda kuva
Barrakuda

Mikkiksen linja on nyt täysin hukassa

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku

Täysin selvää on, että Microsoft myy rutosti Xbox One -konsoleita, on siinä Kinect 2.0 tai ei. Uskon vakaasti, että kaksi mallia tulee julkaisuun. On silti kyllä aikamoista omien visioiden muuttamista.Tällä kertaa lähden liikkeelle Sonyn konsolilla. Jos XBonelle tulee jotain must have -pelattavaa ilman kinectiä, niin harkitsen laitteen ostamista. Ylimääräistä kameraa tai sensoria en TV:n ympärille halua, WiiU sensorikin on jo ruudun päällä pölyttymässä.

Käyttäjän H3rrahuumori kuva
H3rrahuumori

Ihme juttu kun esin Microsoft julkaisee että jokin on pakollista kuten netti tai Kinect, ja kaikki siitä suuttuvat ja valittavat. Sitten Microsoft kuuntelee kuluttajien mielipiteitä ja poistaa kyseiset pakot konsolista, ja ihmiset suuttuvat entisestään.