Höyrykoneet tulevat – Valve etsii testaajia SteamOS-pelilaitteelleen

Valve on vahvistanut useiden eri konevalmistajien työstävän parhaillaan SteamOS:ää pohjanaan käyttäviä Steam-pelikoneita. Valve itsekin rakentaa omaa prototyyppiään ja kaipaa nyt testaajia.

25.9.2013 18:16

Maanantaina julkistettu SteamOS-käyttöjärjestelmä on löytämässä kodin useista ensi vuonna kauppaan rynnistävistä Steam-pohjaisista pelikoneista. Pelitalo Valve vahvisti asian tänään kertoen, että Steam-koneita työstävät parhaillaan useat eri konevalmistajat sekä ainakin prototyyppiasteella myös Valve itse.

– Viihdemaailmassa yksi vaihtoehto ei sovellu kaikille. Asiakkaidemme tulee voida valita juuri ne laitteistot, jotka parhaiten soveltuvat heidän tarpeisiinsa. Työskentelemmekin samanaikaisesti usean yhteistyökumppanin kanssa voidaksemme tarjota valikoiman SteamOS-käyttöjärjestelmälle soveltuvia Steam-pelikoneita vuonna 2014, Valve kertoo Steamin kotisivuilla.

Pelitalo hakeekin parhaillaan testaajia omaa protyyppiään varten. 300 onnekasta pääsevät laitteeseen ilmaiseksi käsiksi vielä tänä vuonna Steamin kotisivuilla osoitetut kriteerit täyttämällä.

– Olemme aina olleet sitä mieltä, että huippuluokan tuotteiden edellytys on antaa käyttäjien kokeilla niitä jo kehitysasteella. Teemme sitten muokkauksia sitä mukaa, kun saamme palautetta. Olemme suunnitelleet pelaamiseen, olohuoneeseen ja Steamin käyttöön keskittyvän prototyypin.

Näillä näkymin Valve ainakin pyrkii olemaan avoin sen suhteen, mitä ”höyrykoneella” voisi tehdä. Yhtiö lupaa, että ainakin testattavan laitteen voi hakkeroida, sen käyttöjärjestelmän ja osat voi vaihtaa, ja näin siitä voi tehdä vaikkapa robotin halutessaan.

Valve myös rohkaisee, että testaajat puhuvat avoimesti kokemuksistaan, kun he saavat prototyypin käsiinsä.

Vielä perjantaina Valve on aikeissa tehdä yhden julkistuksen Steamin tulevaisuuteen liittyen.

Lähde: Steam

Lisää luettavaa