Höyryohjain meni taas uusiksi, tältä näyttää uusi Steam Controller / Uutiset / pelaaja.fi

Höyryohjain meni taas uusiksi, tältä näyttää uusi Steam Controller

18.12.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
15
Höyryohjain meni taas uusiksi, tältä näyttää uusi Steam Controller

Steamin viimeisin betaversio on paljastanut uuden version Steam Controller -peliohjaimesta.

Valven kehitteillä oleva Steam Controller -ohjain erottui nykyisen kaltaisista peliohjaimista ennen kaikkea kahdella kosketuslevyllään, mutta viimeisimmän kaavion perusteella vasemmanpuoleinen kosketuslevy on laitettu uuteen uskoon. Alun perin Steam Controllerin keskellä sijainneiden painikkeiden asettelua muutettiin hieman perinteisempään suuntaan jo alkuvuodesta julkistetussa prototyypissä.

Uuden ohjainversion vasen kosketuslevy on saanut ristikuvion, jonka merkityksestä ei kuitenkaan tällä hetkellä ole tarkempaa tietoa. Aikaisemmin vasemman kosketuslevyn alapuolella sijainnut ristiohjain on myös korvattu kaaviokuvassa oletettavasti analogisella ohjainsauvalla.

Steam Controlleria esitellään oletettavasti ensi maaliskuussa San Fransiscossa järjestettävässä GDC 2015 -tapahtumassa, jossa Valve on kertonut olevansa näkyvästi esillä Steam Machine -laitteistoalustansa kanssa.

Lähde: Valvetime

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän jani kuva
jani

Vähä hakee kyl vieläkin muotoaan.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Maku ainakin kohdallaan kun ovat valinneet kovasti Xbox ohjainta muistuttavia piirteitä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ristilevy on ristiohjain, ja sen alle tullut vaihtoehdoksi tatti.
Tämä versio voisi jo toimia.

Käyttäjän Jan1 kuva
Jan1

Voi luoja pitikö tuokin mennä pilaamaan matkimalla xboxin ohjainta. No onneks vielä tuosta luultavasti muuttuu

Käyttäjän Core kuva
Core

Luovuttaisivat nyt jo eivätkä koittaisi keksiä pyörää uudelleen.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma
Lainaus käyttäjältä Jan1

Voi luoja pitikö tuokin mennä pilaamaan matkimalla xboxin ohjainta. No onneks vielä tuosta luultavasti muuttuu

Kerro ihmeessä miten matkii xboxin ohjainta? Tatti on eri paikassa. Näppäimet on eri paikassa. Lisäksi eivät ole muuttaneet muotoilua ainakaan tuon kuvan perusteella pahemmin. Enemmän tuo matkii DS4:sta, kun analogitatti on samassa paikassa kun Sonyn konsolissa. Tuntuu olevan lähinnä hybridi versio kaikista konsoliohjaimista (DS4, Wii U, Xone) + uudenlaiset kosketuslevyt ja hieman korkeampi muotoilu kämmenten kohdalta.

Lainaus

Luovuttaisivat nyt jo eivätkä koittaisi keksiä pyörää uudelleen.

Tässähän ollaan nimenomaan keksimässä kerrankin jotain uutta, jolla onnistuu kaikkien pc-pelien pelaaminen. Aiemmilla ohjaimilla tämä ei ole ollut mahdollista. Hyvä kun lykkäsivät julkaisua, koska ohjain ei ollut selkeästi valmis.

Itse uutiseen. Tästä tuli hyvin pitkälle sellainen ohjain, jonka olin alunperin halunnutkin. Tuo tatti on ehdottomasti tärkeä lisä ja hyödyllinen useisiin peleihin. Oli hyvä, ettei Steam-konsoleita julkaistu alkuperäisellä beta-vaiheen ohjaimella.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Pakko sanoa että nyt näyttää paremmalta, alkuperäisessä näppäinasettelu oli outo.

Käyttäjän Gta IV kuva
Gta IV

Iha ok näyttää mutten silti ikinä käyttäisi.. Käytän mielummin Xbox one:n phjainta jossa on kaksi rattia..

Käyttäjän Malone kuva
Malone

Näyttää siltä, että viimein luovuttivat ja myönsivät, että ohjain tarvitsee fyysisiä näppäimiä, siinä alkuperäisessä ideassahan ei niitä ollut, joka teki monien pelityyppin pelaamisesta mahdotonta. Tuommoisilla kosketuslevyihin perustuvilla ei voisi pelata edes Super Mario ykköstä, kun ei ole kohollaan olevia fyysisiä näpäimiä. Yritäppä painaa a+b yhdellä sormella kosketuslevyyn. Sama vika oli siinä välimallissa, napit liian kaukana toisistaan. Oli selvästi tehty vain ekan persoonan räiskinnät mielessä.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Gta IV

Iha ok näyttää mutten silti ikinä käyttäisi.. Käytän mielummin Xbox one:n phjainta jossa on [b]kaksi rattia..[/b]

Mistäs tällaisia ohjaimia saakaan :P

Toivotaan että nyt saisivat tuon ohjaimen kuosiin ja että olisi jopa varteenotettava vaihtoehto. Tosin tällä hetkellä näyttäisi siltä että Dualshock 4 voisi olla se tulevaisuuden valinta, mm. Transistor Linuxilla sekä Dragon Age Windowsin puolella hyödyntävät ohjaimen valoa ja kosketuspaneeli toimii hiirenä. (ehkä tämän voisivat steam ohjaimeen lisätä ja tehdä siitä standardin)
Suurinpina ongelmina taitaa olla pelit jotka vaativat Xinputtia ja näppäinpromptit on varmaan aika monessa pelissä ne 360 napit.

Nostoja