Huh hellettä: Steamin kesäale on alkanut / Uutiset / pelaaja.fi

Huh hellettä: Steamin kesäale on alkanut

25.06.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Steam, alennusmyynti, kesä, kesäale

Varma suven merkki eli Steamin kesäale on täällä taas. Valven pc-pelipalvelussa piisaa tarjoushintaista ostettavaa aina heinäkuun 7. päivään asti, mihin asti Steamissa on tarjolla jälleen myös uusi Grand Prix -aktiviteetti.

Grand Prix'n myötä Steam-käyttäjät pääsevät valitsemaan itselleen joukkueen ja lähtevät sitten pelejään pelaamalla ja erinäisiä tehtäviä tekemällä ansaitsemaan näille boostia. Boostin voimin tarkoituksena on auttaa oma joukkue hyvään kilpa-ajomenestykseen erilaisten palkintojen rohkaisemana. Haltuunsa voi saada esimerkiksi taustakuvia, hymiöitä ja hyvällä onnella jopa ilmaisia pelejä.

Grand Prix -kisailua voi pitää silmälle sille omistetulla sivulla. Alennuksia löytää tietysti läpi Steamin niin aina etusivua kuin ihan tarjouslistaa myöten. Ainakin vielä kirjoitushetkellä ruuhka voi hidastaa tosin selailua.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Systeemit taitaa olla vähän sekaisin, esimerkiski Wishlistin peleistä osa näkyy dollarihinnoin.

Otin 5 euron alennuskupongin, sain käyttää sitä 3 kertaa, oletin että pisteet voi käyttää suoraan 5 euron alennuksiin, menin takaisin ja pisteistä ei ollut kadonnut muuta kuin se ostamani 5 euron kuponki. Voi toki olla että se ei ole päivittynyt ruuhkan takia, koko Steam hyytyi myös maksaessa. Life is Strange 2 Complete lähti 11 eurolla, toivottavasti eivät sitten peri takaisin jos tämä osoittautui Steamin sekoiluksi.

Edit: Ookkei, alennuskupongit on täysin jumissa ja saisin loputtomasti pelejä 15 euron alennuksella, joten jotain taitaa olla vialla.

Edit 2: Tein ilmoituksen ongelmasta, jääköhän 11 Life is Strange 2 saamatta? Meinaan että ekin tuntui vähän epätavalliselta että 5 euron kuponkeja pystyi käyttämään 3 samaan peliin.

Edit 3: Rahat tuli takaisin tilille ja peli katosi kirjastosta samalla kuin kirjoitin tuota, joten ehkä ongelmat johtuu vain ruuhkasta. Aika randomisti toimii tällä hetkellä, voi yhtä äkkiä jumia, joten tilailla ei vielä taida kannattaa vaikka pari ostosta onnistuikin ennen tätä.

Edit 4: Yritin uudelleen, samalla lopputuloksella sillä erotuksella että vaikka peli lähti en saanut tällä kertaa rahojani takaisin.

Tämä ostos epäonnistui, sillä Steam ei pystynyt ottamaan maksutavan käsittelijältä maksua vastaan.

Jos näet maksutapahtumissasi veloituksen tästä ostoksesta, maksutapasi tarjoaja poistaa sen sieltä tilitapahtumia käsitellessään. Steam ei ole ottanut vastaan varoja tätä ostosta vastaan.

En ostanut niin montaa peliä että kortti olisi mennyt jäähylle, tilillä on myös riittävästi rahaa joten siitäkään ei ole kiinni. Ehkä alennuskupongin käyttäminen tilttaa Steamin maksut tällä hetkellä tai jotain vastaavaa koska ennen tätä ilman lisäalennusta pelien osto onnistui normaalisti?

Edit 5: Jeps, alennuskupongit kaataa steamin kassalla, kaikki toimii ilman niitä. Nyt pitää vaan odotella x-määrä päiviä että pankki korjaa saldon ennalleen, tililtä on velotettu 11 euroa alennetusta Life is Strange 2:sta ja 6 euroa samasta pelistä vaikka molemmilla kerroilla peli poistettiin kirjastostani.

Eli jos ostan pelin käyttämällä alennusta Steam kaatuu kassalla ja peli katoaa kirjastosta muutaman minuutin päästä, mutta rahat on kadonneet myöskin tililtä. Jos ostan käyttämättä alennuskuponkia kaikki toimii normaalisti.

Edit 6: Jos jollain sattuu olemaan sama ongelma, niin ratkaisu on hankkia alennukset ostoskorin kautta eikä varikon. Itselläni kävi niin että varikolta ostettaessa pisteitä ei kulunut yhtään ja pystyin ostamaan alennuksia loputtomasti, tämä aiheutti Steamin kaatumisen checkoutissa ja rahat kuitenkin katosi tilitltä, tosin 22 euroa 33:stä on ilmestynyt takaisin pankkitilille.

Helppoa ja vaivatonta ostamista siis.

Edit 7:

Gorgit oli liian ylivoimaisia, joten Steam kääntää homman päälaelleen että Gorgeille tulee turpaan vaikka boostia on kymmenkertaisesti muihin nähden, reilu peli. Ensin kustaan homma että yksi tiimeistä on liian ylivoimainen, sitten kun massat on menneet yhteen joukkueeseen vetäistään niin ettei ylivoimasella tiimillä voittoa enää saa. Uskomatonta kusetusta. Paskin systeemi mitä koskaan olen tähän mennessä nähnyt, erittäin epämääräinen muutenkin ja sitten säännöt muuttuu täysin kesken kaiken.

Nostoja