Huhtikuussa hytistään satunnaisesti muodostuvalla kauhulla / Uutiset / pelaaja.fi

Huhtikuussa hytistään satunnaisesti muodostuvalla kauhulla

20.02.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Kanadasta maailmaan tupsahtanut kauhupeli Outlast lienee vielä monella tuoreessa muistissa, mutta jo pian kauhistelua on tarjoamassa myös Zombie Studiosin työstämä Daylight. Huhtikuun 8. päivä peli tuodaan ladattavaksi sekä pc:lle että myös pohjoisamerikkalaisille PlayStation 4 -konsoleille.

Euroopan PlayStation Storeen Daylightin pitäisi saapua myöskin vielä huhtikuussa joskus samoihin aikoihin.

15 euroava kustantava Daylight on ensimmäisiä Unreal Engine 4 -pelimoottorilla rakennettuja pelejä. Tuotoksen suurin erikoisuus ei piile kuitenkaan niinkään sen graafisessa annissa, vaan pelin tavassa hyödyntää tietynlaista satunnaisgeneraatiota kenttiensä ja niiden sisältöjen luonnissa. Tämän myötä Daylightin uudelleenpeluuarvon pitäisi kasvaa huomattavasti.

Twitch.tv-suoratoistopalvelusta innostuneille Daylightin pitäisi myös tarjota hieman ylimääräistä hauskaa muihin kauhupeleihin nähden. Zombie Studios on nimittäin ujuttamassa peliinsä ominaisuuden, joka pystyy lukemaan pelaajan Twitch-lähetyksen chat-keskusteluja. Kun keskustelijat kirjoittavat Daylightia pelaavan henkilön chattiin jonkin monista tietyistä avainsanoista, voi pelin saada äänähtelemään erilaisin tavoin, millä voi yrittää säikytellä pelaajaa monissa eri tilanteissa.

Lähde: IGN, PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tuo peli tulee myymään niin paljon ihan jo siitä syystä että ensimmäinen Unreal 4 peli.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Mistä lähde tuohon pohjoisamerikan Playstation 4 julkaisuun? En ainakaan uutisessa linkatuista lähteistä löytänyt mitään mikä olisi siihen viitannut enkä googlellakaan löytänyt mitään missä olisi tuosta mainittu jotain.

Edit. Löysinhän minäkin sivun missä tuosta oli mainittu. Eurooppaankin on ilmeisesti peli kuitenkin tulossa.

Outlast on kyllä hauska ystävien kanssa partyssä, kun kaikki aivan paskana koko ajan. Pyritään etenemään aikalailla samaa tahtia huoneesta toiseen niin voi yhdessä yrittää jakaa kauhistelua. Omalla kohdallani peli on kyllä sen verran kauhea ettei yksin varmaan tulisi pelattua ja samaa mieltä ovat muutkin olleet keiden kanssa olemme yhdessä peliä pelanneet. Siksipä tuo pelitapa sopii meille vallan mainiosti ja ei se ole kyllä tunnelmaa tuntunut liikaa syövän. Samanlaista pelityyliä voisi tämän Daylightinkin kohdalla harrastaa. Kauhistelu on kuitenkin mukavaa tietyssä määrin, joten mielenkiinnolla odotan mitä tämä peli tuo mukanaan.

Tuli tuosta partyssä pelailusta ja kauhistelusta vielä mieleen se, kun muistan porukan kironneen Dead Space 3:n pilanneen sarjan tunnelman ja kauhun sillä, että se toi siihen co-opin. Vaikka pettymys peliä kohtaan olikin aivan järjetön ja tunnelma sekä kauhu tosiaan oli sarjasta hävinnyt, niin ei se mielestäni ollut välttämättömyys co-opin tullessa mukaan kuvioihin. Kyllä peli voi olla pelottava ystävienkin kanssa pelatessa, jos vain tekijät sitä haluavat.

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

onko toi sit free to play?

Käyttäjän Tumez kuva
Tumez

Kyllä tulee hankittua tämäkin kauhupeli. Outlast oli kyl paras pelaamani kauhupeli koskaan :) Toista kertaa pelaamas läpi eikä enään pelota niin paljoo kun tietää minne mennä :)

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä xtpro

En ainakaan uutisessa linkatuista lähteistä löytänyt mitään mikä olisi siihen viitannut enkä googlellakaan löytänyt mitään missä olisi tuosta mainittu jotain.

Siis IGN:n uutisen ensimmäinen virke:

Lainaus

Daylight, the procedurally generated horror game from Zombie Studios, will be available on PS4 and PC from April 8 for $14.99 / £11.99.

Huhtikuun 8. päivä on tiistai, jolloin Jenkkien PS Store päivittyy mutta Euroopan ei. Aikaisintaan Euroopassa peli nähdään siis 9. päivä.

Lainaus käyttäjältä äxäbox

onko toi sit free to play?

Lainaus Uutinen

15 euroava kustantava Daylight...

Nostoja