Huhu: Amazon osti Tomb Raider -pelisarjan oikeudet jättisummalla / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Amazon osti Tomb Raider -pelisarjan oikeudet jättisummalla

1.02.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
1

Amazonin huhutaan ostaneen Tomb Raider -pelisarjan oikeudet jättisummalla.

Tomb Raider -pelisarjan oikeudet päätyivät viime vuonna ruotsalaisen Embracer Group -yhtiön omistukseen. Embracer Group hankki Tomb Raiderin oikeudet yhdessä 50 muun immateriaalioikeuden ja kolmen pelistudion kanssa Square Enixiltä 300 miljoonan dollarin arvoisessa kaupassa.

Huhun mukaan Embracer olisi kuitenkin jo ehtinyt kaupata Tomb Raiderin oikeudet verkkojätti Amazonille merkittävällä tuotolla. Amazonin huhutaan nimittäin maksaneen pelkästään Tomb Raiderista jopa 600 miljoonaa dollaria.

Olivat huhut totta tai eivät, Tomb Raider -pelisarjan jatkossa Amazon on joka tapauksessa mukana. Yhtiön paljastettiin joulukuussa julkaisevan Crystal Dynamicsin kehittämän seuraavan Tomb Raider -pelin. Lisäksi yhtiön on kerrottu kehittävän Tomb Raider -sarjaa Amazon Prime -suoratoistopalveluun.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Yksi selitys tuolle (väitetylle) kauppasummien erolle olisi se, että Square Enix on väkisin halunnut myydä kaikki länsitoimintonsa kokonaisuutena, mikä varmasti on rajoittanut halukkaita ostajia. Hatunnosto tästä sinänsä, jos vaihtoehtona olisi ollut studioiden sulkeminen ja ip:iden kauppaaminen erikseen.

Toinen vaihtoehto on se, että Square Enix on oikeasti ollut niin pettynyt näiden studioiden ja pelisarjojen menestykseen, etteivät he ole ymmärtäneet niiden todellista markkina-arvoa ja ovat tarttuneet huolimattomuuttaan äärimmäisen epäedulliseen tarjoukseen.

Kolmas vaihtoehto on se, että Embracer Groupin neuvottelujoukkoihin oli värvätty Mr. Tokmanni ja "niinhän siinä taas kävi..."

P.S. Ihmetyttää kyllä missä oli Microsoft tämän kaiken keskellä? Tomb Raider etenkin olisi ollut menneistä yksinoikeussopimuksista johtuen looginen lisä valikoimaan ja tuon 300 miljoonan kauppasumman MS olisi peitonnut vaikka kahvikassastaan.