Huhu: Call of Dutysta suunniteltiin antiikin Roomaan sijoittuvaa osaa

Tuore huhu vihjaa muinaiseen Roomaan sijoittuneen Call of Dutyn olleen aikoinaan suunnitteilla Activisionin omistamassa Vicarious Visions -studiossa.

9.7.2016 09:15

Call of Duty -sarja oli vähällä suunnata kohti antiikin Rooman taistelukenttiä, pelisivusto GamesRadar raportoi. Sivuston lähteiden mukaan Activisionin omistama kehitysstudio Vicarious Visions rakenteli vuoden 2008 tienoilla prototyyppiä Call of Duty: Roman Warsiksi kutsutusta peli-ideasta, jonka tarkoituksena oli etsiä uudenlaista suuntaa suositulle räiskintäsarjalle.

Suunnitelmissa Vicarious Visionilla oli luoda Roman Warsista Julius Caesarin kymmenettä legioonaa seuraava pelikokemus, jossa pelattavaksi oltaisiin saatu useita hahmoja aina itse komentajan roolissa nähtyä Caesaria itseään myöten. Peliä varten kokeiltiin niin sekä kolmannesta että ensimmäisestä persoonasta kuvattuja toimintatyylejä, mistä varhaisen vilkaisun voi ottaa oheisella videolla.

Tunnelman osalta Roman Warsiin haettiin GamesRadarin mukaan inspiraatiota elokuvista, kuten 300 ja Gladiator, kun taas pelillistä mallia siihen otettiin esimerkiksi Zeno Clashista, Condemnedista ja Assassin’s Creedista. Alkujaan peli herättikin jonkin verran kiinnostusta Activisionin sisällä, mutta lopulta erimielisyydet Call of Duty -brändin käytöstä pelin yhteydessä johtivat sen tuhoon. Kehittäjät kun kovasti toivoivat luomuksen pääsevän vielä nimenomaan osaksi Activisionin suursarjaa, kun Activision itse vuorostaan näki Roman Warsin arveluttavan poikkeavana suuntana Call of Dutylle.

Kokonaisuudessaan GamesRadarin tarinan Call of Duty: Roman Warsista voi lukea tästä. Activision ei ole kommentoinut huhuja millään tavalla.

Päivitys: Activision on vahvistanut, että Roman Wars oli tosiaan aikoinaan olemassa, mutta sen muovaamista täysiveriseksi peliksi ei koskaan harkittu tosissaan. GamesRadar on sittemmin myös kuullut, että projektia kaupiteltiin aikoinaan myös Ubisoftille, kun osa sen kehittäjistä jätti Activisionin.

Lisää luettavaa