Huhu: Diablo 4 oli vähällä saada julkistuksensa viikonloppuna – Blizzard varovainen pelin nykytilasta (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Diablo 4 oli vähällä saada julkistuksensa viikonloppuna – Blizzard varovainen pelin nykytilasta (päivitetty)

5.11.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Kovasti odotettu Diablo 4 oli vähällä saada virallisen vahvistuksen viime viikonloppuna BlizzCon 2018 -tapahtumassa, peliblogi Kotaku huhuilee. Kotakun lähteiden mukaan Blizzardin suunnitelmissa oli alun perin julkistaa peli lyhyellä teaser-videolla, mutta perui suunnitelmat hyvin viime hetkellä epävarmuuden johdosta.

Kotakun lähteet kertovat, ettei Blizzard halunnut vielä sitoutua kokonaan uuden Diablo-pääpelin julkistukseen, sillä se on viimeisen neljän vuoden aikana käynyt läpi useita erilaisia muotoja kehittäjien yrittäessä ratkaista, millainen sarjan seuraavan askeleen pitäisi olla. Mitä ilmeisemmin yhtiön sisällä pelistä on nähty tähän mennessä parikin toisiinsa nähden varsin erilaista versiota, joita on tehty parinkin eri ohjaajan alaisuudessa.

Diablo 4:n sijaan BlizzConin ainoaksi Diablo-aiheiseksi uutiseksi jäikin viikonloppuna mobiilipeli Diablo Immortal, mikä jäi monille pettymykseksi siitäkin huolimatta, että Blizzard oli ennen BlizzCon-tapahtumaa yrittänyt rauhoitella spekulaatioita kokonaan uuden isomman Diablon paljastuksesta. Aktiivisesti päivitelty Diablo III nähtiin alun perin kaupoissa jo keväällä 2012, joten uutta peliä on jo tovin aikaa ollut toki helppo kaipailla.

Blizzard ei ole ainakaan toistaiseksi halunnut kommentoida Kotakun huhua. Parin viikon takaisessa rauhoittelussaan se kuitenkin myönsi, että sillä on useampia Diablo-projekteja työn alla.

Päivitetty 6.11. kello 11:00: Tuoreessa lausunnossaan Kotakulle Blizzard on kiistänyt vetäneensä mitään julkistuksia BlizzConista tai että sillä olisi tällä hetkellä suunnitelmia muille julkistuksille. Se kuitenkin vakuuttelee, että sillä on useita tiimejä työskentelemässä useiden Diablo-projektien parissa. Huhuiltua kiusoitteluvideota, jossa Blizzard-konkari Allen Adham puhuu uudesta Diablo-pelistä, Blizzard ei ole maininnut mitään. Kotakun lähteet ovatkin kovasti vakuutelleet, että sellainen on olemassa, joskin epäselvää nyt on, missä yhteydessä Blizzard pohti joskus käyttävän sitä ja milloin sen käyttö on mahdollisesti hylätty.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Aika jännää sinänsä että blizzard itse sanoi vissiin kuukausi takaperin kun diablo4sesta kysyttiin että ei ole ollenkaan kehityksessä. Lisäksi näissä blizzardin omissa haastatteluissa mitä blizzconin aikana tapahtui aina puhuttiin diablo projekteista jos se olisi se 4osa niin varmasti hyvin nopeasti tämän paskamyrskyn syntymisen jälkeen olisivat ilmoittaneet sen.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus taistelujake

Aika jännää sinänsä että blizzard itse sanoi vissiin kuukausi takaperin kun diablo4sesta kysyttiin että ei ole ollenkaan kehityksessä.

Noh, kiitos tästä informatiivisesta "vissiin"-heitosta.

Jatkuvastihan Blizzard on viitannut siihen suuntaan, että lisää Diabloa on tulossa. Liian tarkkojen lupauksien antaminen liian aikeisessa vaiheessa jo ihan nimellisesti on kuitenkin asia, mitä halutaan lähestyä varoen muun muassa juuri viikonloppuisen esimerkin takia. Voihan esimerkiksi olla, että "Diablo 4:nä" tällä hetkellä kehitetty peli saa vielä sellaisen suunnan, että Blizzard ei välttämättä haluakaan tai sen ei muuten kannata markkinoida sitä enää juuri seuraavana pää-Diablona. Suoraa lupausta asiasta ei haluta vielä antaa, koska siinähän olisi sitten taas "faneilla" yksi potentiaalinen syy räyhäämiseen, puhumattakaan sitten muista tekijöistä.

Kannattaa muistaa, mitä esimerkiksi Titanin suhteen aikoinaan tapahtui. Pelinkehitys, erityisesti tämän mittaluokan sellainen, ei ole mitään suoraviivaista puuhaa.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake
Lainaus Riepu

[quote="taistelujake"]Aika jännää sinänsä että blizzard itse sanoi vissiin kuukausi takaperin kun diablo4sesta kysyttiin että ei ole ollenkaan kehityksessä. [/quote]Noh, kiitos tästä informatiivisesta "vissiin"-heitosta.

Jatkuvastihan Blizzard on viitannut siihen suuntaan, että lisää Diabloa on tulossa. Liian tarkkojen lupauksien antaminen liian aikeisessa vaiheessa jo ihan nimellisesti on kuitenkin asia, mitä halutaan lähestyä varoen muun muassa juuri viikonloppuisen esimerkin takia. Voihan esimerkiksi olla, että "Diablo 4:nä" tällä hetkellä kehitetty peli saa vielä sellaisen suunnan, että Blizzard ei välttämättä haluakaan tai sen ei muuten kannata markkinoida sitä enää juuri seuraava pää-Diablona. Suoraa lupausta asiasta ei haluta vielä antaa, koska siinähän olisi sitten taas "faneilla" yksi potentiaalinen syy räyhäämiseen, puhumattakaan sitten muista tekijöistä.

Kannattaa muistaa, mitä esimerkiksi Titanin suhteen aikoinaan tapahtui. Pelinkehitys, erityisesti tämän mittaluokan sellainen, ei ole mitään suoraviivaista puuhaa.

Sanoin vissiin koska en löytänyt kyseistä haastattelua mutta löysin blizzardin blogin missä rivienvälistä voi kertoa että diablo4 ei ollut tulossa blizzconissa. https://news.blizzard.com/en-us/diablo3/22549433/diablo-at-blizzcon-2018

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Eniten tässä asiassa ihmetyttää että "kuin jo nyt"? Pitää kuitenkin muistaa että 6 vuotta (Diablo III n) ilmestymisestä on varsin lyhyt aika Blizzardin mittapuulla ja vielä vähemmän aikaa on lisärin ilmestymisestä ja kaikesta muusta mitä Diablo 3:een on lisätty....

Toki en sano etteikö Blizzard voisi tässä suhteessa muuttua ja tehtailla jatkossa jatko-osia nopeammalla tahdilla, mutta itse en mitään Diablo 4sta uskoisi näkeväni vielä vuosiin. Nyt Warcraft 3n remasteroinnin myötä sanoisin jopa mahdollisuudet Warcraft IVn suhteen olevan korkeammat, mutta jokatapauksessa Blizzard jos mikä on tunnettu pitkistä kehitysajoistaan.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus taistelujake

Sanoin vissiin koska en löytänyt kyseistä haastattelua mutta löysin blizzardin blogin missä rivienvälistä voi kertoa että diablo4 ei ollut tulossa blizzconissa. https://news.blizzard.com/en-us/diablo3/22549433/diablo-at-blizzcon-2018

No juuri tuohon juttuun uutisessakin viitataan. On eri asia sanoa, että julkistusta ei tule kuin että peliä ei olisi olemassa.

Lainaus Balnazzard

mutta jokatapauksessa Blizzard jos mikä on tunnettu pitkistä kehitysajoistaan.

Sehän se. Kyseinen firma jos joku on osannut käyttää hyödykseen kokoaan siinä, että ainakaan hirveän pahasti isojen projektien kanssa ei yleensä hätäillä.