Huhu: EA herättelee henkiin Dead Space -pelisarjaa / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: EA herättelee henkiin Dead Space -pelisarjaa

22.06.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5
Dead Space, Ea, uusi peli, Motive

Huhut kertovat EA:n työstävän uutta osaa fanien suosikkipelisarjaan.

GamesBeat-julkaisun toimittaja Jeff Grubb on kertonut Star Wars Squadronsista tutun EA Motive -studion kehittävän jatkoa tuttuun pelisarjaan. Vaikka Grubb ei nimennyt peliä suoraan, vihjasi hän kyseessä olevan uuden osan kauhupelisarja Dead Spaceen. Tämän jälkeen myös Gematsu-julkaisu on vahvistanut saaneensa erillisestä lähteestä tiedon, jonka mukaan Motive-studio kehittäisi uutta Dead Spacea. Gematsun mukaan kyseessä olisi kuitenkin pikemminkin uusi näkemys pelistä kuin jatko-osa aiemmin julkaistuun trilogiaan.

Uuden pelin paljastusta ei tarvitse huhujen mukaan odottaa pitkään. EA:n kerrotaan esittelevän pelin 22. heinäkuuta järjestettävässä EA Play Live -tapahtumassaan.

Lähde: VGC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Itse pidin paljon kahesta ensimmäisestä dead spacesista joten mielenkiinnolla seuraan tätä. Tietenkin olisi ollut mieleenkiintoista nähdä kuinka olisivat hoitaneet kolmannen cliffhangerin.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus

Gematsun mukaan kyseessä olisi kuitenkin pikemminkin uusi näkemys pelistä kuin jatko-osa aiemmin julkaistuun trilogiaan.

Peli saisi pelattavuudeltaan olla lähempänä ykköstä kun kolmosta, joka tiputti kauhun käytännössä kokonaan jahdatessaan alan trendejä mikromaksuista lähtien.

EA lähinnä yrittää puhdistaa mainettansa Battlefront 2:n jäljiltä, tuomalla takaisin "rakastetun" modernin pikkuhitin. En usko että enää onnistuvat kaappaamaan salamaa pulloon.

Lainaus Stan

Itse pidin paljon kahesta ensimmäisestä dead spacesista joten mielenkiinnolla seuraan tätä. Tietenkin olisi ollut mieleenkiintoista nähdä kuinka olisivat hoitaneet kolmannen cliffhangerin.

Oletko pelannut lisäsisällön? Eikös se päättänyt tarinan melko tyypilliseen kauhuelokuva tragediaan? En halua spoilata yksityiskohtia, DS3:n lisäsisältö jatkoi kolmosen tarinaa ja päätti sen.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

En musita enää yhtään miten peli loppui, vaikka sen pelasin läpi. En myöskään muista että tarina olisi loppunut mitenkään kesken. Loppu taisi olla aika mitään sanomaton. Muistan vain, että DS1 oli se suosikki ja siitä alkoi alamäki. Enkä nyt puhu mikromaksuista yms. DS sarjassa piti vain kokoajan keksiä jotain vielä pahempaa tai brutaalimpaa ja tarina rupesi ampumaan ylöspäin ja ylöspäin, kunnes oltiin jo avaruusoopperassa. Kiinnostus taisi sitten lopahtaa ja olin vain tyytyväinen kun loppu tekstit rullasivat.

Toisaalta mielellään voisin kokeilla DS uudestaan. Sarjan reboottaus on ihan hyvä idea. Capcom on onnistunut hyvin reboottamaan Resident Evilin, miksei EA onnistuisi DS kanssa. Hyvä yksinpeli kampjana ja sopivan pituinen ja mahdollisesti replay value, enempää ei tarvita.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

EA:lle ei oikein ole luottamista, jos tekisivät remasterit 1-2 niin se olisi hyvä. Kolmosta saisi rukata ihan kunnolla, jotta se olisi viihdyttävä tekele. Pakkopullalla vejetty coop moodi ei toimi, kentät liian pieniä, mutta viholliset tahalleen tehty niin nopeaksi, että optimaalein olisi pelata kahdestaan. Kyllähän niistä selviää, mutta ei siinä päästä ensimmäisten pelien tasolle. Sitten vielä huisheivata mikromaksu osien runkkailu aseiden kanssa. Perinteisempi upgrade systeemi sisään ja pelin vihollisten uudelleen tasapainoitus kuntoon. Olihan tuo tiimi aikanaan oikeasti miettinyt coop pelin tekoa, siinä oli kuitenkin ollut enemmän roisimpi kauhu ideana. Kolmosessa peliä ei oltu ehditty optimoida yksin tai coop pelaamiseen ja se näkyi.

Käyttäjän Sp1rit kuva
Sp1rit

Toivottavasti luvassa on EA:n tapaan mahdollisimman paljon mikromaksuja, aseista uusiin skineihin, battle royale ominaisuudesta puhumattakaan

Nostoja