Huhu: Forza Horizon -kehittäjien uusi avoimen maailman roolipeli onkin Fable 4?

Tuoreet huhut kielivät potentiaalisen Fable 4:n olevan kehitteillä vieläpä varsin yllättävän studion käsissä.

8.1.2018 08:56

Internetin huhumyllyt ovat pyörähtäneet jälleen liikkeelle, ja yksi tuoreista viserryksistä vihjailisi Fable 4:n olevan kehitteillä Forza Horizon -peleistä vastaavan Playground Gamesin tallissa.

Viime viikolla NeoGAF-foorumin jälkeläisen, ResetEran, käyttäjä Krillobille paljasti listan Microsoftin kehitteillä olevista Xbox One -nimikkeistä, jotka hän onnistui nappaamaan kehittäjille suunnatun Xbox Live API:n kautta. Tuossa listassa mainittiin Albioniin sijoittuva projekti Wisdom, jota kehittää Britanniassa sijaitseva studio.

Vuotaneelle listalle antaa katetta ensinnäkin Krillobille itse, joka julkisti ennen E3 2016 liudan Xbox Live API:n kautta vuotaneita tietoja, jotka osoittautuivat suurimmaksi osaksi tosiksi. Tämä ei tietenkään kuitenkaan takaa sitä, että nykyinen vuoto olisi välttämättä totta.

Lisäpontta potentiaaliselle Fable 4 -huhulle antaa kuitenkin entinen Lionheadin pelimoottorivastaava Don Williamson, joka tviittasi ja sittemmin poisti viestin aiheesta:

– Mmm ok, minulla ei ole mitään sisäpiirin tietoa, mutta tiedän todellakin, kuka kehittää Fable 4:ää nyt. Mielenkiintoinen valinta…

Wccftech kysyi sen jälkeen Williamsonilta, sijaitseeko kyseiset kehittäjät Brightonissa tai muualla Britanniassa, johon Williamson vastasi, ettei Brightonissa ole kehittäjiä, jotka pystyisivät ottamaan vastuun tämän kokoluokan pelistä.

Microsoftin kanssa tunnettuja yhteistyössä tekeviä studioita Englannissa on muun muassa Studio Gobon Electric Square, mutta kyseinen studio sijaitsee juuri Brightonissa.

Toinen suurempi brittiläisstudio on juurikin Playground Games, joka on hakenut viime aikoina työntekijöitä uutta avoimen maailman roolipeliä varten. Alkujaan studio mainosti projektia nimenomaan ”kokonaan uutena”, mutta sittemmin projektikuvaus on muutettu muotoon ”mielenkiintoinen, suuren avoimen maailman AAA-toimintaroolipeli” .

Toistaiseksi Fable 4:n olemassaolo ja Playground Gamesin mahdollinen läsnäolo on ainoastaan huhu, joskin Williamson tuntui omalta osaltaan varmistavan neljännen osan olevan ainakin kehitteillä.

Microsoft ei ole virallisesti vahvistanut Fable 4:ää.

Lähde: Wccftech

Lisää luettavaa