Huhu: George R. R. Martin ja FromSoftware kehittävät yhteistyössä uutta peliä / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: George R. R. Martin ja FromSoftware kehittävät yhteistyössä uutta peliä

21.05.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
8
Huhu: George R. R. Martin ja FromSoftware kehittävät yhteistyössä uutta peliä

Uusien huhujen mukaan FromSoftwaren seuraava projekti on avoimen maailman peli, jonka tuotannossa auttaa Tulen ja jään laulu -sarjan kirjoittaja George R. R. Martin.

Mahdollisesta projektista kuultiin jo ensimmäisen kerran maaliskuussa, jolloin YouTube-kanava Spawn Wave julkaisi videon, jossa väitettiin tuotoksen yhden pääkirjoittajista olevan Martin. Samalla he kertoivat pelin sijoittuvan useisiin valtakuntiin, joiden johtajia tappamalla pelaaja saisi itselleen uusia kykyjä.

Lisäpontta huhulle on antanut George R. R. Martinin oma blogimerkintä, jossa kirjailija kertoo auttaneensa japanilaisen pelin konsultoinnissa.

Gematsu kertoo puolestaan saaneensa tietää studion kuvioista tietävältä lähteeltä, että projekti on todella Hidetaka Miyazakin ja George R. R. Martinin välinen yhteistyö ja ollut kehitteillä viimeiset kolme vuotta. GR-akronyymilla kulkeva peli on lehden mukaan avoimen maailman peli, jonka julkaisijana toimii Bandai Namco. Peli on tarkoitus julkistaa virallisesti Microsoftin E3 2019 –tapahtumassa.

4Chan-foorumilla julkaistussa viestissä väitetään pelin sijoittuvan puolestaan skandinaaviseen mytologiaan ja olevan henkinen jatkaja Dark Souls -sarjalle. Pelin pääkehittäjänä toimisi Miyazakin sijaan Dark Souls 2:n ohjaaja Yui Tanimura.

Lisäksi foorumipostauksen mukaan Project Runeksi ristityssä pelissä olisi kolme yksilöllistä hahmoluokkaa, soturi, metsästäjä ja velho, joiden valinta vaikuttaisi omien kykyjen lisäksi myös nähtäviin vihollisiin ja tapahtumapaikkoihin. Pelimoottorina toimisi FromSoftwaren oman sijaan Unreal Engine, ja peli sisältäisi Souls-sarjan kaltaisen moninpelin.

Lähde: Gematsu, George R. R. Martin, 4Chan

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Nyt voisi tulla melkoinen helmi. Blodoborne ja dark soulsit ovat pelejä mitä saa tosissaan pelata eikä vain rämpytellä nappeja vähän sinnepäin. Vaikeustasoa voi säätää vain kehittämällä hahmoa ja opettelemalla pelaamaan. Uudelleenpeluuseenkin jää yllättävän paljon mielenkiintoa kun juonen voi halutessaan ohittaa olankohautuksella mutta halutessaab siitä saa paljonkin irti, tosin ei ilman wikiä. Pelejä jotka on nimenomaan peleinä aivan mahtavia ja valtavirrasta poikkeavia.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Totta kai se Game of Thronesin maailmaan sijoittuva peli Dark Souls -tyyliin olisi aika jeba! Katsotaan mitä sieltä sitten tulee. :)

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

👀👀

Hivenen häiritsee sanat avoin maailma ja DS2 ohjaaja. Noh katsellaan.

Martin ei taida saada kirjojaan valmiiksi koskaan 😂 olis kannattanut, sen verran ripulia sarjan käsikirjoittaja uunokaksikko tarjosi meille vikalla kaudella.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Katsotaan mitä tulee.
Muistan lukeneeni että kirjailija aikanaan pelasi videopelejä vähän liikaakin ja päätti lopettaa. Pikaisella googletuksella näyttäisi myös työskentelevän useiden eri projektien kanssa ettei ihmekkään jos joissain asioissa kestää.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kaipa se täytyy hyväksyä, ettei GRR Martinia kiinnosta päättää Tulen ja Jään Laulua ja jos GoT:in pari viimeistä kautta ovat edes päälinjoiltaan hepun aivoituksista lähtöisin, niin alkaa kyllä ideatkin tarinan suhteen olla aika väsyneitä. Martinhan on moneen otteeseen sanonut, ettei juurikaan välitä high fantasystä, mutta on kuitenkin kirjoittanut itsensä sellaiseen nurkkaan, jossa sille tontille on käytännössä pakko mennä.

Viimeisen kauden pistän kyllä silti etupäässä tv-sarjan vatipäiden pikkiin. Hahmot eivät ole tällä kaudella lainkaan omia itsejään ja muuttuvat ihan nappia painamalla täysiksi idiooteiksi, kun juoni sitä vaatii. Vanha tuttu teleportaatio-ongelma nostaa myös päätään, kun hahmot ilmestyvät järjettömiin paikkoihin järjettömän nopeasti, vaikka välimatkaa olisi pitänyt olla tuhansia kilometrejä. Sarja on enää varjo entisestään, mutta kaipa se alkuaikojen loisto oli vielä luettavissa lähdemateriaalin ansioksi, ei kultakimpaleeseen vahingossa kompastuneiden showrunnereiden.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Hieman epäuskoinen olo tuli kun luin uutisen ensimmäistä kertaa, mutta voihan tämä ihan hyvin pitää paikkaansa. From Software on ainakin vihjannut, että he haluaisivat työskennellä tarinavetoisen vapaan maailman pelin parissa. En tiedä mikä George R. R. Martinin suhde on peleihin, mutta luulen että aika montaa kirjailijaa kiinnostaa formaatin tarjoamat mahdollisuudet, vaikkeivät itse pelaisikaan.

Seurataan mielenkiinnolla, vaikka balttilainen/slaavilainen/itämerensuomalainen/uralilainen mytologia > skandinaavinen mytologia imo.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Kyllä tuo ilmeisesti pitää paikkaansa, jos hänen omaa blogiaan on uskominen. Toki kyseessä voi olla muukin taho kuin From Software.

"I’ve consulted on a video game out of Japan."

http://georgerrmartin.com/notablog/2019/05/20/an-ending/

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Avoin maailma ei innosta vaikka tekijöinä olisikin Souls-porukkaa ja mukana Martinia. Soulsitkin toimii nimenomaan sen loistavasti suunnitellun maailmansa takia ja open world veisi heti jotain merkittävää pelistä pois.

Tietenkin, kuten aina, hyvä pelit kiinnostavat, joten kyllä tätäkin pitää silmällä pitää.

Nostoja