Teknologiajätti Google saattaa hyvinkin suunnitella oman ison pelialustan rakentamista, peliblogi Kotaku raportoi.

Kotakun lähteiden mukaan Google on viettänyt tänä vuonna aktiivisesti aikaa niin Game Developers Conference -tapahtumassa kuin E3-messuilla keskustellen isojen peliyhtiöiden kanssa näiden mahdollisesta kiinnostuksesta uutta alustaa kohtaan. Huhujen perusteella Google olisi lähestymässä omaa palveluaan suoratoiston voimin, eli vaativienkin pelien pelaaminen voisi tapahtua kevyimmillä laitteilla internetin välityksellä.

Suoratoistopalvelu kulkee huhujen mukaan työnimellä Yeti, mistä ilmeni viitteitä jo aiemmin helmikuussa The Information -sivuston vastaavanlaisessa huhussa. Kotakun lähteiden mukaan Google saattaisi myös kaavailla jonkinlaista fyysistä pelilaitetta palvelunsa tueksi ja olisi kiinnostunut saamaan mahdollisesti jopa studiohankintojen kautta taakseen pätevää pelinkehitysvoimaa.

Suoratoistopelaamista on nähty tähän mennessä jo esimerkiksi PlayStation Now’n, GeForce Now’n ja edesmenneen OnLiven muodossa. Microsoft ilmaisi sekin hiljatain kiinnostuksensa suoratoistopelaamista kohtaan, ja myös Ubisoft-pomo Yves Guillemot näkee sen olevan osa pelialan tulevaisuutta.

Tietysti nähtäväksi jää, pääsekö projekti koskaan kunnolla lentoon. Google tunnetusti pyörittää sisällään runsaasti erilaisia hankkeita, jotka eivät välttämättä koskaan näe päivänvaloa. Yhtiön kiinnostus pelejä kohtaan on pitkään ollut kuitenkin selvä esimerkiksi hankintojen ja rekrytointien muodossa. Pelialan pitkäaikainen veteraani Phil Harrison liittyi esimerkiksi firmaan aiemmin vuodenvaihteessa ja se omistaa nykyisin myös virtuaalitodellisuuspeleistään tunnetun Owlchemy Labsin. Pokémon GOn luonut Niantic Labs sai sekin aikoinaan alkunsa osana Googlea.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa