Huhu: Hogwarts Legacyn hahmonluonti ottaa transsukupuolisuuden huomioon / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Hogwarts Legacyn hahmonluonti ottaa transsukupuolisuuden huomioon

3.03.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
51
Hogwarts Legacy

Harry Potterin esiosapeli Hogwarts Legacy sisältää transinklusiivisen hahmonluonnin sekä transsukupuolisen hahmon, Bloombergin lähteet paljastavat.

Hogwarts Legacyn hahmonsuunnittelutyökalun kerrotaan ottavan huomioon transihmiset mahdollistamalla kaikenlaiset vartalotyyppien ja äänten yhdistelmät. Päähenkilöä luodessa vartalon valinta tehdään noidan ja velhon välillä, minkä avulla määritetään myös Tylypahkan asuntolapaikan sijainti. Pelin nähdään tällä tavoin ottavan askeleen kohti osallistamista Harry Potter -kirjailija J.K. Rowlingin transfobisina pidettyjen lausuntojen aiheuttamien kiistojen jälkeen. 

Projektiin perehtyneet nimettömät lähteet kertovat johtoportaan aluksi vastustaneen transinklusiivisen hahmonluonnin sisällyttämistä Hogwarts Legacyyn. Tällä hetkellä monipuolinen ja osallistava räätälöinti on kuitenkin mukana pelissä. Julkaisija Warner Bros. Interactive ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Hogwarts Legacy on ollut kiistojen kohteena J.K. Rowlingin lisäksi myös pelitoimittaja Liam Robertsonin viimekuisten paljastusten seurauksena. Hän kertoi Avalanche Softwaren vanhemman tuottajan Troy Leavittin tehneen useita feminismiä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta herjaavia YouTube-videoita. Leavittin kerrottiin myös tukevan Gamergatea.

Hogwarts Legacy on tarkoitus julkaista vuonna 2022.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itse luon todella usein pelissä naishahmon, jos tämä on vain mahdollista. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä oman sukupuolikokemukseni kanssa. On vain virkistävää vaihtelua, kun arkiminäni on lähempänä Bruce Wayneä ja Nathan Drakea.

Käyttäjän Nabbis kuva
Nabbis

Tota täytyy nyt kysyä että onkos ketään tässä ajatellut niitä lapsia, vai onko tässä vain ja ainoastaan ajateltu niitä lapsia?
Tai siis mitä tästä nyt pitää ajatella jos olen ymmärtänyt oikein niin tämä on vielä samaaa tylypahkaa ja samanlaista ikäluokkaaa hahmoissa? eli siis aika nuorta hahmoa ollaan tekemässä, minkälaista viestiä tämä nyt sitten antaa jos ja kun pelaajakunta on suht koht nuorta? taialla korjaa kaiken jopa omat "virheensä"?

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Tuntuu, että joukko mielensä pahoittajia onnistui tekemään tästä hirveän ison gaten. Ei tullut joskus muinoin mieleen, että voisiko Mario olla ollakin Marion, joka näyttää Mariolta! Ehkä alan olla Dinosaurusikäluokkaa, mutta pitääkö jokaiseen uuteen peliin tehdä shemale hahmoja tai maleshe hahmoja? Ainakin itselle riittää jo hyvin kirjoitettu päähenkilö. Ihan kivaa on jos sukupuolen voi päähenkilölle valita, mutta ei siinä mitään sen kummempaa tarvita.

Mode-edit: Olivat ihmiset sitten "dinosaurusikäluokkaa" tai ei, on itsensä sivistäminen ihan suotavaa jo siinä mielessä, että aiheen käsittelyyn valitut termit eivät menisi harmittaviksi. Jos tässä vuorostaan oli tarkoituksena alun alkaenkin lähteä solvauslinjalle, niin nyt on korkea aika kääntää paatti ympäri oman käyttäytymisen suhteen.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou
Lainaus Nabbis

Tota täytyy nyt kysyä että onkos ketään tässä ajatellut niitä lapsia, vai onko tässä vain ja ainoastaan ajateltu niitä lapsia?
Tai siis mitä tästä nyt pitää ajatella jos olen ymmärtänyt oikein niin tämä on vielä samaaa tylypahkaa ja samanlaista ikäluokkaaa hahmoissa? eli siis aika nuorta hahmoa ollaan tekemässä, minkälaista viestiä tämä nyt sitten antaa jos ja kun pelaajakunta on suht koht nuorta? taialla korjaa kaiken jopa omat "virheensä"?

Eiköhän tämä ole suunnattu hieman vanhemmille pelaajille (veikkaan että vähintään 13 ja ylöspäin). Ja tässä taidetaan muutenkin pelata hieman vanhemmilla hahmoilla (esim. 16). Myöskin monet Harry Potter -fanit ovat nykyään jo reilusti yli kolmekymppisiä ja kyseessä kuitenkin RPG-peli ja huhujen mukaan aikuisemmilla teemoilla.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus Paladin777

[b]Mode-edit:[/b] [i]Olivat ihmiset sitten "dinosaurusikäluokkaa" tai ei, on itsensä sivistäminen ihan suotavaa jo siinä mielessä, että aiheen käsittelyyn valitut termit eivät menisi harmittaviksi. Jos tässä vuorostaan oli tarkoituksena alun alkaenkin lähteä solvauslinjalle, niin nyt on korkea aika kääntää paatti ympäri oman käyttäytymisen suhteen.[/i]

Tuntuu, että tämä uutinen on kirjoitettu juuri sen takia, että päästään näpäyttämään jotakin "väärinajattelusta". Paladin777 ei ole selkeästikään lähtenyt millekään "solvauslinjalle", vaan esittää ihan aiheellisen kysymyksen.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Warner Brosilla hikoillaan nyt kyllä aika kylmää hikeä tän pelin kanssa Rowlingin ja Leavittin hölinöiden takia.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Ennen kuin pahoittaa tästä mielensä, on hyvä muistaa että trans- ja muun sukupuolisuus on helppo toteuttaa hahmonluonnissa hyvin sukupuolettomasti, eli käytännössä rajaamatta asusteita, hiustyylejä tai piirteitä mihinkään sukupuoleen (ellei käyttäjä niin välttämättä halua). Simsissäkin vaatteita yms. voi valikoida ilman että sukupuolestaan tai sukupuolittomuudestaan tarvitsee tehdä isoa numeroa (toki kyseiselläkin pelillä voisi olla petrattavaa mutta onpahan esimerkkinä).

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Mikäs siinä. Sukupuolirajoitteiden poistaminen on teknisesti todella helppo tapa kerätä inklusiivisuuspisteet kotiin. En ole itse tehnyt koskaan transhahmoa, mutta ei minua haittaa että joku muu voi tehdä.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz
Lainaus Nabbis

eli siis aika nuorta hahmoa ollaan tekemässä, minkälaista viestiä tämä nyt sitten antaa jos ja kun pelaajakunta on suht koht nuorta? taialla korjaa kaiken jopa omat "virheensä"?

Kyse ei ole mistään "virheiden" korjaamisesta, vaan päinvastoin viesti on, että voit identifioida itsesi juuri itsellesi sopivimalla tavalla, se on täysin hyväksyttävää ja pelin hahmonluonti tukee tätä. Tälläisen sanoman lähettämisessä ei ole mitään haitallista, etenkään nuoremmalle yleisölle.

Lainaus Kornholic

Tuntuu, että tämä uutinen on kirjoitettu juuri sen takia, että päästään näpäyttämään jotakin "väärinajattelusta". Paladin777 ei ole selkeästikään lähtenyt millekään "solvauslinjalle", vaan esittää ihan aiheellisen kysymyksen.

Mikä osa uutisesta mielestäsi on kirjoitettu tai muotoiltu niin, että sillä pyritään "näpäyttämään" ketään? Paladinin viesti on malliesimerkki tyypillisestä "asialla ei ole minulle merkitystä, joten ei sillä pitäisi olla merkitystä muillekaan" asenteesta, ja viestissä käytetyt termit mielletään avoimesti loukkaaviksi. Mode-huomautus oli ihan aiheellinen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus Mode-edit:

Olivat ihmiset sitten "dinosaurusikäluokkaa" tai ei, on itsensä sivistäminen ihan suotavaa jo siinä mielessä, että aiheen käsittelyyn valitut termit eivät menisi harmittaviksi. Jos tässä vuorostaan oli tarkoituksena alun alkaenkin lähteä solvauslinjalle, niin nyt on korkea aika kääntää paatti ympäri oman käyttäytymisen suhteen.

Tämä pistää hiukan huolestuttamaan että onko Pelaaja tulevaisuudessa menossa Resetera-linjalle.

Jos tässä on kyse tuosta Shemalesta, niin termi on ollut yleisesti käytössä jo pitkään ja lähtöisin aikuisviihteestä, mutta wikipedian mukaan tämä on ilmeisesti nyt transsukupuolisten n-sana nykyään tai vastaavaa, kuten Ladyboykin. Femboy on kai vielä hyväksytty vaikka sekin taitaa olla menossa kiellettyjen listalle, ellei ole siellä jo. Se mikä ei hiertäisi jotakuta on aika vaikea löytää. Transmies/transnainen?

Aika vaikeaksi menee jos joka kerta pitää tutkia tuntikaupalla wikipedioita mikä on ja mikä ei ole loukkaavaa ottaen huomioon että jatkuvalla syötöllä uusia sanoja muuttuu loukkaavaksi ja jos wikipedia ei ole ajan tasalla niin permabannit Reseteran tapaan...?

Mielestäni Leavitt on saanut lokaa niskaansa ihan turhan takia, tube tiliä ei ole käytetty kahteen vuoteen ja sosiaalisen median "oikeutta" sietääkin kritisoida, sillä mielestäni se on paljon lähempänä noitavainoa kuin oikeutta, moderni feminismi on aika lähellä samaa.

Leavittia palkatessa on käsittääkseni ollut tiedossa millaisia videoita mies on tehnyt ja tämä ei ole haitannut, joten tuskinpa mitään hirmu edgyä settiä sieltä löytyy. Varmaankin sellaisilla paskatahroilla pelijournalismin kartalla kuin Polygon tai Kotaku on taas ollut hiljainen päivä ja Hogwarth Legacy sekä Leavitt on ollut juuri sopiva kohde klikkien keruuseen.

Rowlinginkaan jutut ei ole ilmeisesti edes sosiaalisen median bannin arvoisia olleet, joten luulen että tuokin meteli on aika tyhjästä noussutta. Rowlingin tapauksesta en tosin tiedä paljoa, jotain juttua kahdesta sukupuolesta kai.

Nostoja