Huhu: Käyttäjänimien muutosmahdollisuus lähestyy hiljalleen PlayStationia / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Käyttäjänimien muutosmahdollisuus lähestyy hiljalleen PlayStationia

4.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Mahdollisuus muuttaa käyttäjänimeään vaikuttaisi olevan viimein ainakin hiljalleen hivuttautumassa PlayStation Networkiin. Pitkään kaivatun ominaisuuden lähestymisestä raportoi peliblogi Kotaku, jolle ovat antaneet asiasta viitteitä neljä eri kehittäjälähdettä.

Lähteiden perusteella ainakin moninpelien parissa työskentelevät pelistudiot ovat viimeisten kuukausien aikana tehneet erinäisiä säätöjä ja viilauksia, jotta nämä olisivat valmiita Sonyn uusia suunnitelmia varten.  Varsinkaan vanhempien pelien kanssa kyseessä ei ole ollut välttämättä myöskään mistään pienestä työstä johtuen tavasta, jolla käyttäjänimiä on tähän asti käsitelty PlayStation Networkissa.

Minkäänlaista aikataulua nimenvaihtomahdollisuukselle ei ole heitetty ilmoille. Sony ei ole myöskään kommentoinut huhuja. Se on usein kuitenkin todennut tutkivansa mahdollisuutta, ja viime vuonna Sony-pomo Shawn Layden ilmaisi toivovansa, että seuraavaan PlayStation Experience -yhteisötapahtumana mennessä ominaisuuden perään ei tarvitsisi enää kysellä..

Sopivan harmittavasti Layden ilmoitti aivan vähän aikaa sitten, ettei PlayStation Experiencea järjestetä tänä vuonna.

Nykyinen PlayStation Networkin tunnusjärjestelmä on peruja aina PlayStation 3 -ajoilta asti. Jos esimerkiksi PS3:lla loi siis aikoinaan tunnuksen, jota on sittemmin käyttänyt PlayStation 4:llä, ei käyttäjänimeä ole ollut mahdollista vaihtaa muuten kuin kokonaan uuden käyttäjätilin tekemällä. Pienenä kompromissina Sony on toki tarjonnut sittemmin mahdollisuutta korvata kaverien keskuudessa käyttäjänimensä oikealla nimellään.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Tulisipa vaan tämäkin ominaisuus viimein niin suuri yleisö voisi keskittyä muihin ongelmiin.

En tosiaan ajatellut että vanhoja pelejä voisi joutua tämän vuoksi ohjelmoimaan uudelleen, mutta taisi tosiaan olla kurainen tuo aiempi systeemi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No ei ole ainoa juttu, joka on tuotu suoraan jostain kivikaudelta uusimmalle konsolille. Kauppakin vaikuttaa olevan täysin sama kötöstys. Nyt se sentään toimii kun on tehokkaampi konsoli alla. Ei silti mikään ideaali kun latailee ja latailee tämän tästä. Eikö se olisi parempi että kauppaan pääsisi nopeasti ja selailu olisi vikkelää, niin tulisi viihdyttyä enemmän siellä ja ostettuakin ehkä useammin jotain?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus ELTP

Tulisipa vaan tämäkin ominaisuus viimein niin suuri yleisö voisi keskittyä muihin ongelmiin.

Jep, alta pois samoin kun joku helvetin crossplay, niin voidaan keskittyä oikeiden ongelmien korjaamiseen.

Käyttäjän Krademuzy kuva
Krademuzy

Olisin joskus Pleikkarin omistaessani voinut vaikka maksaa että saa nimen vaihdettua kuten Xboxilla.

Nostoja