Huhu: Nintendo NX on televisioon kytkeytyvä käsikonsoli irtautuvilla ohjainosilla / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Nintendo NX on televisioon kytkeytyvä käsikonsoli irtautuvilla ohjainosilla

26.07.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
36

Nintendon koodinimellä NX tunnettu seuraava pelialusta saattaa hyvinkin olla ensisijaisesti kannattavaa pelaamista varten suunniteltu konsoli. Näin on raportoitunut ainakin pelisivusto Eurogamer, joka kertoo kuulleensa läjän yksityiskohtia uudesta laitteesta useammaltakin eri lähteeltä.

Eurogamerin tietojen mukaan NX tulee hyödyntämään omaa näyttöään, mikä mahdollistaa sen käyttämisen perinteisen puoleisena käsikonsolina. Laitetta ympäröivät ohjainosat ovat tarvittaessa kuitenkin myös irrotettavia, minkä lisäksi laite on jonkinlaisen telakan voimin mahdollista kytkeä televisioon suuremman ruudun pelikokemuksia varten.

NX:n sisuksiin Nintendon kerrotaan iskeneen Nvidian Tegra-mobiiliteknologiaa, kun taas laitteen hyödyntämä käyttöjärjestelmä tulee olemaan suurelta osin Nintendon itsensä luoma. Levyjä NX ei ilmeisesti myöskään syö, vaan se jatkaa Nintendon käsikonsoleille tyypillisesti jonkinlaisten pelikasettien hyödyntämistä.

Ilmeisesti Nintendo on suositellut, että ainakin alustavasti laitteella kannattaa käyttää tilavuudeltaan 32 gigatavun kokoisia kasetteja.

Oletettavasti pelien lataaminen tulee vielä myös olemaan mahdollista laitteella. Taaksepäin yhteensopivuutta siihen ei sen sijaan kannata välttämättä odotella sen hyvin omanlaisensa arkkitehtuurin takia.

Nintendo on toistaiseksi ollut virallisesti hyvinkin hissukseen siitä, mitä NX:n on tarkoitus vielä olla. Kauppoihin laite olisi tarkoitus saada ensi vuoden kevään tienoilla myöskin Wii U:lle matkaavan The Legend of Zelda: Breath of the Wildin tukemana.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Pakko sanoa että jotain tällaista tullut niistä aiemmista huhuista ja tiedoista mieleen.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Sinänsä hyvä, että Nintendo (saattaa) yrittää tehdä jotain uutta ja kilpailijoista hyvin poikkeavaa, sillä vaikka iso osa pelaajista onkin enemmän tai vähemmän muutosvastaisia, innovatiivisuus tekee hyvää myös konsolibisneksessä. Milloin viimeksi konsoleihin on liitetty jotain oikeasti innovatiivista, enkä puhu nyt mistään liikevatkauksesta tai television katsomisesta pelaamisen aikana...?

Käyttäjän Mason kuva
Mason

Mä otan mielummin sen innovaation itse peleihin enkä pelirautaan, poislukien ehkä VR.

Käyttäjän Wili kuva
Wili

En ole enää niin kiinnostunut pelaamaan pelkästään sohvalla, joten tämän kaltainen idea(hyvin toteutettuna) kyllä kiinnostaisi, kunhan se ei tule sillä kustannuksella, että Splatoon jäisi vain WII U:n ihmelapseksi.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Ei sinänsä mikään ihme, että Nintendo havittelee uudelta laitteeltaa myös kannettavuutta. Siis, että sitä voi kuljettaa helposti mukanaan, eli olisi osin käsikonsoli. 3DS taitaa tällä hetkellä olla se mikä käy, ja on käynyt hyvin kaupaksi, joten sen jatkaminen joiltain osin on melko ymmärrettävää.

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Konseptia on kätevä laajentaa sitten SCD:llä, eli Nintendon patentoimalla "Supplemental Computing Devicella" jolla voidaan laitetta räätälöidä kotitöllöön sopivammaksi, tehokkaammaksi kokonaisuudeksi.

Edit: Nintendo NX Powered By Nvidia Tegra! Initial Spec Analysis

Käyttäjän lindario kuva
lindario

RIP Nintendo 1984-2006

Käyttäjän velor87 kuva
velor87

kuinka paljon toi uusi konsoli sit maksaa veikkaan et 300e

Käyttäjän ajajehu kuva
ajajehu
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Milloin viimeksi konsoleihin on liitetty jotain oikeasti innovatiivista, enkä puhu nyt mistään liikevatkauksesta tai television katsomisesta pelaamisen aikana...?

Juurikin näin. Nintendo tuntuu olevan ainoa suurista konsolifirmoista, joka yrittää tuoda jokaisen konsolimallin mukana jotain täysin uutta. Wiin liikeohjaus oli aikoinaan jotain aivan uutta. Wii U:n ohjaimen näyttö mullisti pelaamisen täysin niissä peleissä, jotka sitä kunnolla hyödynsivät.

Microsoft ja Sony julkaisevat vain sen saman boksin kerta toisensa jälkeen paremmilla tehoilla ja vähän uudistetulla tuplatattipädillä.

Eipä sillä, enemmän itsekin pelaan Xboxilla ja Pleikkarilla, mutta arvostan sitä, että edes yritetään jotain uutta.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Samoin itse arvostan. On toki mahdollista että sillä ryssitään kaikki mahdollinen, mutta eipähän ole riskitöntä ja täysin hajutonta bisneksen tekoa - ei sillä, etteikö pleikka minullekin olisi kelvannut.

Varmuudella ostan kyllä uuden Nintendon koska Zelda ja Mario. Elän aina vaarallisesti Nintendon konsolien suhteen. :D

Nostoja