Huhu: Nintendo pohtii Androidin käyttöä seuraavassa konsolissaan (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Nintendo pohtii Androidin käyttöä seuraavassa konsolissaan (päivitetty)

2.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Päivitys 2.6. kello 17.00: Sanomalehti The Wall Street Journal raportoi kuulleensa Nintendon edustajalta, että Androidin käyttöön viittaava Nikkein kolumni ei ole totuudenmukainen.

Alkuperäinen uutinen (1.6.):Nintendo saattaa pohtia mahdollisuutta hyödyntää Android-teknologiaa osana seuraavan konsolinsa käyttöjärjestelmää. Asiasta on huhuillut tuoreen kolumnin muodossa japanilainen talouslehti Nikkei, jonka lähteen mukaan Android voisi laajalla levinneisyydellään houkutella konsolille erityisesti enemmän kolmannen osapuolen pelintekijöitä.

Tavanomaisesti Nintendo on vastannut itse omien konsoleidensa käyttöjärjestelmien luonnista. Uuden konsolin suhteen todennäköistä edelleen onkin, että vaikka se päätyisikin hyödyntämään Androidia sisuksissaan, toimisi valmis teknologia enemmänkin vain jonkinlaisena pohjana, jonka ympärille Nintendo sitten varsinaisen käyttöjärjestelmänsä rakentaisi.

Varmaa Androidin päätyminen uutuuskonsoliin ei myöskään tällä hetkellä vielä edes ole. Japanissa majaileva pelikonsultti Serkan Toto on käännöksessään korostanut, että Nikkein tekstin mukaan Android on nimenomaan vasta vain esiin nostettu mahdollisuus, johon Nintendo voisi ehkä vielä tarttua.

Nintendon koodimellä NX kulkevasta seuraavasta konsolista ei vielä toistaiseksi tiedetä juurikaan mitään konkreettista. Yhtiö ei olekaan aikeissa puhua siitä mitään ennen ensi vuotta.

Lähde: Eurogamer, Kotaku, Dr. Serkan Toto (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Hyvä tietää, että NX on todella vasta extravarhaisessa luonnosteluvaiheessa. Wii U:n pelitarjonta kun on edelleen masentavassa jamassa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämä voi olla erittäin hyvä asia tai sitten sitä kuuluisaa lopun alkua!

Käyttäjän jani kuva
jani

Harmi jossei todenmukainen uutinen koska voisi oikeastaan olla aivan loistava suunnitelma. Androidin käyttis on varsin kevyt ja helppo adoptoida cross platta esim NX ja seuraavan käsikonsolin välille.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

"Nikkein kolumni ei ole totuudenmukainen." HUH….huh. Ahdistaa, kun säikytellään näillä painajaismaisilla huhuilla tuon tuosta.