Huhu: Nintendo Switch saa sittenkin virtuaalitodellisuustuen / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Nintendo Switch saa sittenkin virtuaalitodellisuustuen

18.02.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
8

Tuoreet huhut kertovat Nintendon kaavailevan Switch-konsolille virtuaalitodellisuustukea.

Nintendo World Report -julkaisun mukaan Nintendo voi tehdä virtuaalitodellisuuteen liittyviä paljastuksia vielä tämän vuoden aikana. Artikkelin mukaan tieto on peräisin useasta lähteestä, joiden mukaan pieni joukko Nintendon omia pelejä voi saada virtuaalitodellisuustuen jo lähitulevaisuudessa.

Väitteille saatiin tukea myös GoNintendo-sivustolta, joka kertoo luotettavien lähteiden kertovan virtuaalitodellisuustuen saapuvan seuraavien Labo-pelirakennussarjojen mukana. Kyseessä voi siis olla Google Cardboardin tyyppinen ratkaisu, jossa Switchin oma ruutu toimisi visiirin näyttönä.

Nintendo on vahvistanut jo aikaisemmin olevansa kiinnostunut myös virtuaalitodellisuudesta. Nintendo of American johtaja Reggie Fils-Aime kertoi lokakuussa yhtiön tehneen kokeiluja teknologian parissa. Yhtiö on hakenut virtuaalitodellisuusteknologialle patenttia jo vuonna 2016, joten huhut saavat tukea myös virallisista lähteistä.

Lähde: Nintendo Life

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Itselleni aika se ja sama, lähteekö iso N mukaan VR-bisnekseen. En koskaan käyttänyt 3DS:n AR-ominaisuuksia. Tosin Labo on ideana kiinnostava, mutta jos haluan ostaa pahvia, niin sijoitan mieluummin vaikka MTG-kortteihin.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Olen jokseenkin skeptinen tuosta Labo-vaihtoehdosta. Switchin konsoliosa on ilman ohjaimiakin sellainen 300 gramman mötikkä, eli tuplasti sen mitä tyypillinen älypuhelin. Olisi myös koon puolesta mallia Oculus Rift Development Kit 1. Aika rohkeana pidän, jos Nintendon pahvi-insinöörit uskaltaa vyöttää tuollaisia kiinni ihmisten naamoihin jonkinlaisella itse kootulla pahvihäkkyrällä.

Käyttäjän Paha_Arkkitehti kuva
Paha_Arkkitehti

Switchin uusista konsoliemulaattoreista on pyörinyt huhuja, joten eiköhän sieltä nintendomaisesti ilmesty seuraavaksi Virtual Boyn pelit osaksi online-palvelua. Näistä herkuista pääsee sitten nauttimaan pahvikypärä päässä, jolloin kokemus on vähintään yhtä miellyttävä kuin alkuperäisellä laitteella.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nintendon ratkaisu: pahvilaatikko päähän. Miltä mahtaa näyttää VR vitsillä, kun se on paremmilla laitteillakin liian puuroa. Kyllä taas lähti makiat naurut.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus snaketus

Miltä mahtaa näyttää VR vitsillä, kun se on paremmilla laitteillakin liian puuroa.

VR on toiminut jo vuosia mainiosti Switchiä huomattavasti heikkotehoisemmilla mobiililaitteillakin, esim. Samsung Gear + älypuhelimet. Ja on varsin mukava käyttää täydestä langattomuudestaan johtuen. Joten miten muka yhdessä tehokkaimmista mobiililaitteista laitteista markkinoilla (Tegra X1) ei riittäisi tehot vähintään samaan? Tuntuu, että kommentoit nyt vailla parempaa tietämystä. Ei tässä puhuta mistään Oculus Rift/HTC Vive -tasoisesta VR:stä.

En kuitenkaan usko uutista. Switch on liian suurikokoinen VR-lasien sisään, toisin kuin älypuhelimet.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus Paha_Arkkitehti

Switchin uusista konsoliemulaattoreista on pyörinyt huhuja, joten eiköhän sieltä nintendomaisesti ilmesty seuraavaksi Virtual Boyn pelit osaksi online-palvelua. Näistä herkuista pääsee sitten nauttimaan pahvikypärä päässä, jolloin kokemus on vähintään yhtä miellyttävä kuin alkuperäisellä laitteella.

Haha repesin, jos pitää paikkansa niin saat brostradamuksen tittelin.

En kyllä tiedä mitä odottaa. Pelannu paljon viimeaikoina vivellä Onwardia ja siinäkin tulee vähän tekniset rajoitteet vastaan ku pitäs vihu kaukaa nähdä. Tosin jos tää liittyy noihin labo juttuihin, niin pelit on varmaa aika one trick pony hommeloisia ja helppo toteuttaa silleen että se tekee sen yhden jutun tosi hyvin ja ei yhtään mitään muuta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei voi kyllä mitään ihmeitä odottaa kun esim. PSVR jätti sekin vain nälän paremmalle resoluutiolle.

Käyttäjän tetteri kuva
tetteri

Varmasti tulee hyvä toteutus, Nintendo ei tee huonoa.

Nostoja