Huhu: Nintendon uuden konsolin tuotanto viivästyy – syynä VR-ominaisuuksien lisääminen / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Nintendon uuden konsolin tuotanto viivästyy – syynä VR-ominaisuuksien lisääminen

6.06.2016 // Kirjoittanut: Jaakko Herranen
7
Nintendo NX

Koodinimellä NX kulkeva Nintendon konsoli ei siirry massatuotantoon suunnitellun aikataulun mukaisesti, kertoo verkkosivusto Digitimes.

Digitimesin saaman lähteen mukaan syy liittyy konsolin VR-ominaisuuksiin – tai pikemminkin niiden puutteeseen. VR-valmiuksien lisäyksen myötä NX-konsoli palaa vielä muutamaksi kuukaudeksi suunnittelupöydälle. Muutamia avainkomponentteja olisi tarkoitus ryhtyä valmistamaan vasta kuluvan vuoden lopussa, jolloin liukuhihnat saataisiin rullaamaan toden teolla vuoden 2017 alkupuolella. 

Nintendo on aiemmin kertonut julkaisevansa NX-konsolinsa maailmanlaajuisesti ensi vuoden maaliskuussa. Uuden tiedon valossa on hyvinkin todennäköistä, että julkaisu viivästyy ainakin muutamalla kuukaudella. Sinnikkäiden huhujen mukaan myös Sony ja Microsoft olisivat aikeissa julkaista konsoleistaan astetta tehokkaammat, VR-ominaisuuksin varustetut versiot.

Samaisen lähteen mukaan NX olisi perinteisen kotikonsolin ja kannettavan pelilaitteen yhdistelmä. Mukana olisi 5-7 tuuman näyttö, mutta myös erillinen ohjain.

Lisää tietoa aiheen tiimoilta kuultaneen myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Digitimes, VG24/7

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Mikään ei säästy Vr:ltä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ei kiinnosta kyllä Nintendon pelleilyt enää ollenkaan. Lähes satavarmasti jää NX ostamatta. En halua näyttöä ohjaimeen, vaan perinteisin hyvän peliohjaimen. Anaaliplugien ja muiden gimmickien kuten VR sijaan voisi pistää ne paukut vehkeeseen joka pelaisi pelejä 4K:na ja samalla voisi tuoda kolmannen osapuolten pelitkin takaisin Nintendon alustalle. Jos ei, niin sitten ei kyllä kiinnosta yhtään. En halua näyttöä ohjaimeen, vaan perinteisin hyvän peliohjaimen.

Käyttäjän Samu kuva
Samu

Kommentoijat eivät taida ymmärtää mitä huhut tarkoittavat...

NX:stä ei ole kerrottu kuin julkaisukuukausi ja työnimi

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Ja oma mielenkiinto NX:ää kohtaan laski juuri tuntuvasti. Ei minnuu viivästys haittaa, mut olen hyvin skeptinen VR:n suhteen ja sen pakottaminen konsoliin kuulostaa todella huolestuttavalta. Mut eihän sitä tiedä miten hallitseva ominaisuus tuo tulisi olemaan. Jos kyseessä on pelkkä valmius niille muutamalle peleille joihin sitä "tarvitaan" niin sitten ei minua haittaa kun en niihin kuitenkaan koske. Kunhan vaan ei ruveta konsolin mukana väkisin työntämään VR-ohjaimia, en rupea maksamaan itseäni kipeäksi jostain mitä en halua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Samu

Kommentoijat eivät taida ymmärtää mitä huhut tarkoittavat...

NX:stä ei ole kerrottu kuin julkaisukuukausi ja työnimi

Huhujakin saa kommentoida. VR on nyt semmonen turhuus mitä pusketaan väkisin ja vanha kunnon Nintendokin haluaa palan siitä kakusta. Vaikka sen palan jotka osti Wiin. Tämä voi hyvinkin pitää paikkaansa. Nintendo on myöskin sanonut, että NX ei tule olemaan Wii U:n ja 3DS:n seuraaja, mitä sekin sitten ikinä tarkoittaa. Tarkoitti mitä tahansa, niin tuskin sitä, että mun euroja tulevat saamaan.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

On kyllä vahva kutina että jopa Wiiu tulee vaikuttamaan myyntimenestykseltä tämän räpellyksen rinnalla, varsinkin jos mikkiksen ja sonyn päivitys huhut pitävät paikkansa. Taas jää pikku nintendo isojen jalkoihin, melkein sääliksi käy.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Enpä lähde uskomaan mitään ennenkuin Nintendo kertoo. Pysyy mieli avoimena.