Huhu: Potentiaaliset ostajat kaartelevat Discordin ympärillä aina Microsoftia myöten – diilin arvo mahdollisesti jopa 10 miljardia dollaria / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Potentiaaliset ostajat kaartelevat Discordin ympärillä aina Microsoftia myöten – diilin arvo mahdollisesti jopa 10 miljardia dollaria

23.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Discord, Microsoft, osto, pörssi, talous

Pelaajien suosiman pikaviestintäpalvelu Discordin hankinnasta käydään parhaillaan isoja neuvotteluja, uutissivustot VentureBeat ja Bloomberg raportoivat.

Sivustojen lähteiden mukaan mahdollisen hankinnan tapahtuessa ostohinta voisi kohota yli kymmeneen miljardiin dollariin. Yhteinä potentiaalisena ostajana Bloomberg mainitsee omiin lähteisiinsä perustuen Microsoftin, joskaan mitään välitöntä sopimusta asian suhteen ei ole vielä odotettavissa.

Bloombergin lähteen mukaan todennäköisempää tällä hetkellä olisi, että Discord listautuisi pörssiin sen sijaan että se tulisi myydyksi. Yli viisivuotias palvelu ei ole toistaiseksi ollut voitokas hanke. Viime joulukuussa se kuitenkin keräsi reilun miljoonan dollarin rahoituksen, jolloin yhtiön arvoksi katsottiin seitsemän miljardia dollaria.

Virallisesti Discord tai Microsoft eivät ole kommentoineet raportteja. Bloombergin mukaan aiemmin myös niin Epic Games kuin Amazon ovat tutkailleet Discordin ostomahdollisuutta.

Discord ei olisi Microsoftille ensimmäinen pikaviestintäpalvelukauppa. Yhtiö osti tunnetusti Skypen vuonna 2011 8,5 miljardilla dollarilla.

Lähde: Bloomberg, VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

You either die a hero or live long enough to see yourself turn into Skype.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Sitten integroidaan muutamat Microsoft:in palvelut kyseiselle alustalle ja huomataan että tulipa Discord:sta yhtäkkiä raskas softa pyörittää :D

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Niin kauan, kun tähän ei koske Sony oman arvottoman/aivottoman ohjelmointitiiminsä kanssa, niin alustaan tulevaisuus on turvattu. Olisi vaan hienoa, mikäli olisi suoraa APIa tarjolla kaikille pelialustalle yhteisesti striimauksia ja muita varten. Nythän tilanne on sama kuin suoratoistossa, palveluja on tusinan verran ja mistään ei löydy kaikkea.

Käyttäjän SaskaKikkare kuva
SaskaKikkare

Microsoftilla on erittäin huono historia paskoa kaikki, mihin ikinä koskevatkin. Muistellaanpa esim. Skypeä, jota ennen käyttivät kaikki, mutta enää ei kukaan. Onko tästä tulossa nyt uusi Skype?