Huhu: Potentiaaliset ostajat kaartelevat Discordin ympärillä aina Microsoftia myöten – diilin arvo mahdollisesti jopa 10 miljardia dollaria

Mahdollisuus Discordin pörssilistautumiselle on kuitenkin myös olemassa.

23.3.2021 18:08

Pelaajien suosiman pikaviestintäpalvelu Discordin hankinnasta käydään parhaillaan isoja neuvotteluja, uutissivustot VentureBeat ja Bloomberg raportoivat.

Sivustojen lähteiden mukaan mahdollisen hankinnan tapahtuessa ostohinta voisi kohota yli kymmeneen miljardiin dollariin. Yhteinä potentiaalisena ostajana Bloomberg mainitsee omiin lähteisiinsä perustuen Microsoftin, joskaan mitään välitöntä sopimusta asian suhteen ei ole vielä odotettavissa.

Bloombergin lähteen mukaan todennäköisempää tällä hetkellä olisi, että Discord listautuisi pörssiin sen sijaan että se tulisi myydyksi. Yli viisivuotias palvelu ei ole toistaiseksi ollut voitokas hanke. Viime joulukuussa se kuitenkin keräsi reilun miljoonan dollarin rahoituksen, jolloin yhtiön arvoksi katsottiin seitsemän miljardia dollaria.

Virallisesti Discord tai Microsoft eivät ole kommentoineet raportteja. Bloombergin mukaan aiemmin myös niin Epic Games kuin Amazon ovat tutkailleet Discordin ostomahdollisuutta.

Discord ei olisi Microsoftille ensimmäinen pikaviestintäpalvelukauppa. Yhtiö osti tunnetusti Skypen vuonna 2011 8,5 miljardilla dollarilla.

Lähde: Bloomberg, VentureBeat

Lisää luettavaa