Huhu: Resident Evil 4 -uusioversion kehitys etenee täyttä höyryä – alkuperäinen ohjaaja antanut siunauksensa / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Resident Evil 4 -uusioversion kehitys etenee täyttä höyryä – alkuperäinen ohjaaja antanut siunauksensa

12.04.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
14
Capcom, resident evil, Resident Evil 4, M-Two, Shinji Mikami, kauhu, uusioversio

Capcom ei ole mitä ilmeisemmin lopettamassa Resident Evil -uusioversiointien tekoa Resident Evil 3:een. Video Games Chronicle -sivusto raportoi, että sen useammankin sisäpiirilähteen mukaan Resident Evil 4 -uusioversio olisi siirtynyt nyt täysvoimaiseen tuotantoon.

Hanketta ohjaa raportin mukaan PlatinumGamesia pitkään johtaneen Tetsuya Minamin vuonna 2018 perustettu M-Two-studio, joka koostuu myös muista Platinum- ja Capcom-veteraaneista. M-Two avusti itse asiassa jo aiemmin myös Resident Evil 3:n uusimisessa, joskin sivuroolissa. VGC:n mukaan Resident Evil 3 olisi ollut nimenomaan vasta valmistelua M-Twon ensimmäistä isompaa projektia varten. Capcomin on yhä kyllä määrä toimia viimeisimmän uusioversion kehityksessä tukiroolissa.

VGC:n lähteet kertovat myös, että Resident Evil 4:n alkuperäinen ohjaaja ja koko sarjan luojanakin tunnettu Shinji Mikami olisi antanut siunauksensa hankkeelle. Mikamia haviteltiin yhdessä vaiheessa ilmeisesti jopa hankkeen johtoon, mutta tämä kieltäytyi mahdollisuudesta ja on tyytynyt sen sijaan antamaan vapaamuotoisia neuvoja pelin suunnasta.

Raportin mukaan Resident Evil 4:n uusioversiota tavoitellaan tällä hetkellä ulos vuodeksi 2022. Alkuperäinen Resident Evil 4 julkaistiin ensin GameCubelle vuonna 2005, mistä se on levinnyt  sittemmin aina nykyalustoille asti.

Lähde: Video Games Chronicle

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Capcomista voi olla montaa mieltä, mutta viime vuosi oli firman yksi parhaista. Jotakuinkin Ressa 3:n kanssa taustalla lymyilee vieläkin pienoinen rahastuksen maku ja tämä homma tuntuisi menevän samaan syssyyn, kunnes pelistä saa lisäinfoa. Alkuperäinen ja tämän monet versiot eri koneilla, kun ovat aika tuoreita.

Ottaisin itse mieluiten remaken RE Enginellä ykkösestä ja zerosta, joka jäi aikoinaan pelaamatta läpi, vaikka GameCuben ja pelin omistinkin. Seläntakaa, tai silmistä, tai jopa molemmista haluista riippuen kuvattuna pelit saisivat taatusti uutta puhtia. Toki myös Code: Veronica menisi, mutta aivan samanlaisia kiksejä en tästä joskus saanut ykköseen ja kakkoseen verrattuna.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Resident Evil 4:stä pitäisi tehdä uusioversio zombeilla ja vähemmällä sekoilulla.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Kerrassaan upea uutinen vaikka tämän pelin omistan melkeinpä joka alustalle.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Aivan turha kun tästä tuli Remaster versiot nykyisille alustoille

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus frozen

Aivan turha kun tästä tuli Remaster versiot nykyisille alustoille

No ei kyllä jos tämä on edellisten osien tapaan täysverinen Remake, eikä vain HD remaster...ja juuri siitähän tässä on kysymys.

RE2 ja RE3 eivät olleet vain HD versiot aiemmista peleistä, vaan pelit pistettiin täysin uuteen uskoon, vain hahmot ja juoni on jotakuinkin samat kuin alkuperäisissä eli, RE4 uusoversiokin olisi mitä todennäköisemmin täysin uusiksi luotu versio, eli ei vain pelkkää parempaa grafiikkaa.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

RE4:n ohjattavuus oli niin kankea, että se pitäisi kyllä uudistaa nykypäivään.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Balnazzard

[quote="frozen"]Aivan turha kun tästä tuli Remaster versiot nykyisille alustoille[/quote]

No ei kyllä jos tämä on edellisten osien tapaan täysverinen Remake, eikä vain HD remaster...ja juuri siitähän tässä on kysymys.

RE2 ja RE3 eivät olleet vain HD versiot aiemmista peleistä, vaan pelit pistettiin täysin uuteen uskoon, vain hahmot ja juoni on jotakuinkin samat kuin alkuperäisissä eli, RE4 uusoversiokin olisi mitä todennäköisemmin täysin uusiksi luotu versio, eli ei vain pelkkää parempaa grafiikkaa.

Vähän pelkään vain että ei ole tekemässä sitä enää 3 kertaa ja muuttavat jotain tämän kohdalla

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Voi kyllä. RE4 on niin totaalista timanttia, menee ostoon day1.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Ehdottomasti hyvä uutinen, RE 4 on jo todellakin tarpeeksi vanhentunut jotta siitä voidaan remake tehdä. Itse pelasin vasta viime vuonna Xbox Onella tuon RE 4 remastered version kokonaan läpi ja huomasin kyllä pelin vanhentuneen joka osiolla, aina grafiikan yksinkertaisuudesta lähtien. Kieltämättä oli se silti todella hyvä peli, odotan vain remake-vesiosta nykyaikaistettua mutta yhtä hyvää kuin alkuperäinenkin RE 4 peli. Toivon todellakin että peliä ei yhtään lyhennetä/leikata, vaan se tehdään yhtä pitkäksi ja laadukkaaksi kuin tuo alkuperäinenkin.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Ei kaipaa remakea ollenkaan. On tehty jo lukusia porttauksia ja HD-käännöksiä tarpeeksi. Peli näyttää edelleen hyvältä ja on moderniin tyyliin tehty olan takaa räiskyttely, joten ei tätä voisi pahemmin muuttaa.

Tai voisi tehdä paljonkin. Jos panostettaisiin kauhuun, tarinaa muutettaisiin uskollisemmaksi aikaisempiin Ressoihin ja tyyliä myös, niin sitten. Mutta ei tarvita. Mieluusti Code Veronicasta remake.

Nostoja