Huhu: Scifi-räiskintä Prey 2:n kehitys aloitettu alusta uudessa studiossa

Bethesda pyrkinee edelleen saamaan Prey 2:n uunista ulos. Ilmeisesti mukaan on nyt kuitenkin otettu uusi kokki, joka on aloittanut työn täysin alusta.

31.5.2013 16:01

Hämärissä olosuhteissa jo yli vuoden ajan pyöriskelleen Prey 2 -räiskinnän kehitys on saatettu aloittaa tyystin alusta. Peliblogi Kotaku raportoi kuulleensa nimeltä mainitsemattomalta lähteeltään, että peli olisi siirtynyt Human Head Studiosin vastuulta Dishonoredin luomisessa mukana olleen Arkane Austinin hoiteille ja että se olisi tarkoitus saada ulos uudessa kuosissa joskus vuoden 2016 lopulla.

Vastaavaa tietoa on jaellut myös Prey 2 -fanisivusto Alien Noire, jonka mukaan ennen Arkanelle päätymistä peli siirrettiin Fallout: New Vegasin työstäneen Obsidianin huostaan. Ilmeisesti myös Sniper Elite -kehittäjä Rebellionia yritettiin jossain vaiheessa saada kehityshommiin.

Kotaku raportoi saaneensa kaivettua esiin näytteitä siitä, että ainakin Obsidian-väite voisi pitää paikkaansa. Preyn ei kuitenkaan kerrota olleen kauaa roolipelikonkareiden huostassa, vaan lopulta julkaisija Bethesdan väitetään pakottaneen pelin Arkanen vastuulle, mistä tiimi ei ole ollut aivan innoissaan. Arkanen pomojen onkin kerrottu todenneen rohkaisutoimena kehittäjilleen, ettei peliä kannata ajatella niinkään Prey 2:na, vaan eräänlaisena uutena System Shockina.

Bethesda on jo pidemmän aikaa ollut erittäin hiljaa Prey 2:n nykytilanteesta. Viime vuonna peruuntumishuhujen liikuttua vilkkaasti uutisotsikoissa julkaisija toki vahvisti, että peli on vielä olemassa, mutta ei ole niinkään lähtenyt muuten tarkentamaan tilannetta. Human Headin ja Bethesdan välillä onkin uskottu olevan muun muassa sopimusongelmia, joiden myötä Prey 2:n kehitys on saattanut jopa pysähtyä tyystin pitkäksi aikaa.

Prey 2 julkistettiin alkujaan vuonna 2011. Sen oli tarkoitus päästää pelaajat palkkiometsästäjän rooliin varsin avoimessa tieteisseikkailuympäristössä. Ohessa sen traileri parin vuoden takaa.

Lähde: Kotaku, Alien Noire

Lisää luettavaa