Huhu: Seuraava suuri Assassin’s Creed sijoittumassa Egyptiin, ulos vasta ensi vuonna

Tänä vuonna kaupoissa ei välttämättä nähdä ollenkaan täysin uutta suuremman mittaluokan Assassin's Creed -peliä. Huhujen mukaan uusi Egyptiin sijoittuva osa nähtäisiin vasta vuonna 2017.

4.1.2016 20:21

Ubisoftin seuraava suuri Assassin’s Creed -peli ei saavukaan ulos välttämättä vielä tänä vuonna. Asian on nostanut esiin sekä peliblogi Kotaku nimeltä mainitsemattomiin lähteisiinsä vedoten että myös mystinen 4chan-kuvafoorumille kirjoittanut jäsen, joka väittää olevansa Ubisoftin työntekijä.

Kotakun tietojen mukaan peliä ei nähdä kaupoissa tänä vuonna ollenkaan reilu vuosi sitten julkaistun Assassin’s Creed Unityn aiheuttamien pettymysten takia. Tavoitteena Ubisoftilla olisikin nyt pidemmällä kehitysaikataululla vahvistaa, että kehittäjillä on tosiaankin aikaa hioa ja parannella tuotettaan aina vain enemmän, mikä ajatusmallina saattaa vielä heijastua myös muihinkin tulevaisuuden Assassin’s Creed -peleihin.

Sekä Kotakun lähteiden että 4chan-kirjoittajan mukaan seuraava peli voisi sijoittaa tapahtumansa Egyptiin. Työnimeltään projektia on kutsuttu Empireksi. 4chan-kirjoittajan mukaan pelin tapahtumat sijoittuisivat aikaan ennen yhtäkään aiempaa Assassin’s Creed -peliä ja että se sisältää aiempaa vapaamuotoisempia taisteluita, kuten myös veneilyä, hevosia ja hahmokehitystä. Ilmeisesti pelin kehitystä vetää Black Flagin aikoinaan luonut tiimi, jonka tarkoituksena olisi viedä sarjaa jälleen selvästi eteenpäin vanhasta kaavasta. Päähahmokseen pelin kerrotaan saaneen vähäsanaisen orjuudessa eläneen miehen, minkä ei kuitenkaan pitäisi tarkoittaa sitä, ettäkö peli olisi kevyt tarinansa osalta.

Ilmeisesti Kreikkaa ja mahdollisesti jopa myös Roomaa on aikoinaan mietitty kehityksen yhteydessä osaksi peliä. Kyseisten kaupunkien käytöstä on kuitenkin vuotojen perusteella jo luovuttu. Sen sijaan Ubisoftilla pohditaankin nyt, josko Empire aloittaisi uuden trilogian, jossa kyseiset kaupungit voisivat vielä olla mukana osana myöhempiä pelejä.

Kotakun tietojen mukaan Ubisoft olisi täyttämässä tämänvuotisen suuremman Assassin’s Creed -aukon tuomalla syksyllä kauppoihin Watch Dogs 2:n. Peliblogin tietojen mukaan kyseinen peli olisi sijoittamassa tapahtumansa San Franciscoon.

Täysin ilman Assassin’s Creedeja tänä vuonna ei toki tarvitsee sentään elää. Jo alkuvuodesta Ubisoft on jatkamassa Assassin’s Creed Chronicles -latauspeliensä sarjaa, ja onpa Assassin’s Creed -elokuvaa on odotettu myös ensimmäisten nähtäville loppuvuodesta.

Kotakulla on varsin luotettava historia, mitä tulee Ubisoft-vuotoihin. Reilu vuosi sitten peliblogi paljasti ennen aikojaan Assassin’s Creed Syndicaten, joka vielä paljastuksen aikoihin tunnettiin työnimellä Victory.

Lähde: Kotaku, NeoGAF

Lisää luettavaa