Huhu: Seuraavan sukupolven Xbox-konsoli onkin itse asiassa kaksi erillistä konsolia / Uutiset / pelaaja.fi

Huhu: Seuraavan sukupolven Xbox-konsoli onkin itse asiassa kaksi erillistä konsolia

24.07.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
12

Microsoftin seuraavan sukupolven konsolista on saatu uusia huhuja, jotka viittaisivat koodinimellä Xbox Scarlett kulkevan laitteen olevan oikeasti kaksi erillistä konsolia.

Thurrott-reportteri Brad Samsin mukaan Scarlett on itse asiassa kokonainen tuoteperhe, jonka kaksi ensimmäistä tuotetta olisi tarkoitus julkaista vuodeksi 2020.

Ensimmäinen laitteista on raportin mukaan perinteisempi konsoli, mutta tämän lisäksi Microsoft on aikeissa tuoda markkinoille pilvipalveluihin perustuvan striimauskonsolin projektinimeltään Scarlett Cloud.

Scarlett Cloud on Samsin mukaan tehoiltaan huomattavasti heikompi mutta samalla myös paljon halvempi laite, joka kykenee prosessoimaan ohjainliikkeet, kuvakäsittelyn sekä törmäystunnistuksen. Loput vaadituista laskelmointitehoista saataisiin puolestaan Microsoftin Azure-pilvipalveluista.

Pilvipalvelulaskenta saattaisi auttaa Microsoftin mukaan myös verkkopelien viiveongelmiin, sillä serverit olisivat fyysisesti lähempänä yhtiön omia verkkoja.

Lähteiden mukaan Scarlett Cloud -laitteen kehitystyöt ovat pidemmällä kuin seuraavan sukupolven perinteisen Xbox-konsolin. Yhtiön aikeissa on myös mahdollisesti laajentaa striimausmahdollisuus myöhemmin osaksi mobiililaitteita, televisioita ja muita laitteita.

Striimauspalvelun epäillään hyödyntävän lisäksi jonkinlaista palvelumaksua.

Scarlett-laitteille tulevien pelien luvataan kuitenkin toimivan kummallakin alustalla, eikä pelejä ole tarkoitus julkaista vain esimerkiksi tulevalle perinteiselle konsolille.

Microsoft ei ole itse vielä kertonut tarkempia tietoja seuraavan sukupolven konsolistaan, joten yllä oleva kannattaa ottaa vielä huhuna. Thurrott on tosin aiempina vuosina ollut oikeassa raporttiensa suhteen. Microsoft myös vihjaili vastaavaa aiemmin kesän E3-messuilla.

Lähde: Thurrott

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Tämä "huhu" korreloi erityisen hyvin Microsoftin E3-pressin (konsoleista puhuminen monikossa, striimaus) kanssa, joten pidän tätä täysin vedenpitävänä. What a time to be alive.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

"Scarlett-laitteille tulevien pelien luvataan kuitenkin toimivan kummallakin alustalla, eikä pelejä ole tarkoitus julkaista vain esimerkiksi tulevalle perinteiselle konsolille."

Jaa-ah, saapi nähdä miten meinaavat tämän toteuttaa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Tsemppiä vaan yritykseen. OnLiven tapauksessa ainakin oma striimausinto kaatui alle tunnissa viiveeseen ja rumaan kuvapakkaukseen. Microsoftilla jos kellä olisi kuitenkin resurssit toteuttaa tämä toimivalla tavalla, joten saapa nähdä.

Hyvä kuitenkin kuulla, että siellä on myös "oikea" konsoli työn alla, eikä Xbox Onen katastrofia toisteta yrittämällä pakottaa pelaajat taas Microsoftin määrittelemään "pelaamisen tulevaisuuteen", jota kukaan ei todellisuudessa halua.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Ihan sama vaikka tulisi kahdeksan uutta konsolia, jos niille ei taaskaan tule mitään pelattavaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ilman yksinoikeuspelejä ei ole tarvetta konsolille.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Tunna

Ihan sama vaikka tulisi kahdeksan uutta konsolia, jos niille ei taaskaan tule mitään pelattavaa.

No johan tässä Microsoft perusti uuden studion, ja osti 4 muuta....se on sitten eri asia jos noista Microsoftin tulevista peleistä seuraavassa sukupolvessa ei mikään satu kiinnostamaan tai jos haluaa mielummin pelata Windows 10 PC:llä.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Jostain kumman syystä Microsoftin yksinoikeudet eivät koskaan ole hirveästi kiinnostaneet. Enkä kyllä ole pelannut PC:lläkään vuosikausiin...

Käyttäjän Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung kuva
Rindfleischetik...

M$ tulee siis yrittämään toistamiseen saada pelaamista haluamaansa suuntaan eli siihen, että myös yksinpelaaminen vaatii jatkuvan nettiyhteyden, kaikista peleistä tulee maksaa kuukausimaksua, vanhat pelit katoavat tuen loppuessa eikä käytettyjä pelejä enää pysty myymään eteenpäin. Toivotaan, että Sony pitää seuraavassakin sukupolvessa päänsä ja tekee taas sitä, mitä pelaajat haluavat.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragung

Toivotaan, että Sony pitää seuraavassakin sukupolvessa päänsä ja tekee taas sitä, mitä pelaajat haluavat.

Joo kyllä $ony varmaan ne kuset päässään pitää myös jatkossa. Kaikkihan haluavat maksaa nettipelaamisesta kusetus maksua sen $ony toi fanipoikien iloksi pleikka 4:lla ja varmaan ensi sukupolvessakin saavat ponypojat nauttia alustojen välisten nettipelien puutteesta ja ties mitä muita rahastus ässiä $onylla on hihassa. Kenties korottavat taas vähän plus kusetus maksun hintaa ja samalla vähentää taas sen tarjoamien vuokrapelien määrää kivasti.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Riittää, että Sony pitää oikean fyysisen kopion ja tarjoaa jatkossakin mahtavia yksinoikeusyksinpelejä. Ei siihen kusetus plussaa tarvita. Jos poistaisivat plussaan tarpeen online-pelaamisesta, niin taas yhden sukupolven voitto olisi valmiiksi taskussa. Alustojenvälisestä pelaamisesta viis.

Nostoja